Rejestracja motocykla ( z nie ważnym oc i przegladem)

Inne sprawy nie pasujące do powyższych działów.

Postprzez zolwik » środa, 19 stycznia 2011, 13:05

Dobra dosyć przepychanek wyslalem info do mojej zaprzyjaznionej agentki , odp zacytuje jak dostane !
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez MAT92 » czwartek, 20 stycznia 2011, 11:42

Jak czytam wasze pisanie to mnie boli założę się ze każdy z was w mieście ma po kilka ubezpieczalni taka info jest darmowa ja dzwoniłem do znajomego i nie ma takiej dni robocze to są od pon. do piątku i nie ma ze w niedziel musisz kupić bzdura i tyle... jak nei zapłacisz to po prostu nawet po roku musisz wszystko w wstecz zapłacić nic więcej i kilak zlotyhc odsetek a nei jakies 300 czy inne kwoty z nieba wziete.. pozdrawiam...
MAT92

Postprzez zolwik » czwartek, 20 stycznia 2011, 11:58

MAT92, pisz po polsku !!
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez brodaty_rider » czwartek, 20 stycznia 2011, 12:37

MAT92 napisał(a):Jak czytam wasze pisanie to mnie boli założę się ze każdy z was w mieście ma po kilka ubezpieczalni taka info jest darmowa ja dzwoniłem do znajomego i nie ma takiej dni robocze to są od pon. do piątku i nie ma ze w niedziel musisz kupić bzdura i tyle... jak nei zapłacisz to po prostu nawet po roku musisz wszystko w wstecz zapłacić nic więcej i kilak zlotyhc odsetek a nei jakies 300 czy inne kwoty z nieba wziete.. pozdrawiam...

Po pierwsze nie możesz czytać tego co piszemy lecz tylko to co jest napisane! Pisz chłopie po polsku bo nie da się tego zrozumieć.
" i nie ma takiej dni robocze to są od pon. do piątku i nie ma ze w niedziel musisz kupić bzdura i tyle"
kto ci napisał że trzeba w niedziele?? Napisane było tylko to że jak kupie pojazd w niedziele to jak go ubezpieczyć
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Krechagsx » czwartek, 20 stycznia 2011, 13:25

brodaty_rider napisał(a):" i nie ma takiej dni robocze to są od pon. do piątku i nie ma ze w niedziel musisz kupić bzdura i tyle"
kto ci napisał że trzeba w niedziele?? Napisane było tylko to że jak kupie pojazd w niedziele to jak go ubezpieczyć

A kto coś takiego napisał ?
Krechagsx

Postprzez brodaty_rider » czwartek, 20 stycznia 2011, 17:07

Nie chce mi się cytatu szukać

Przepraszam to było tak : "NIe chce mi sie szukac przepisow, ale jestem pewny, ze nie musi to byc w dniu zakupu jesli tym dniem jest wekend. Wezcie pomyslcie na logike, ile ubezpieczalni nie pracuje w wekend? "

Tak więc myślę że nie da się tego zrobić
Ostatnio edytowano czwartek, 20 stycznia 2011, 17:11 przez brodaty_rider, łącznie edytowano 1 raz
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Tymon » czwartek, 20 stycznia 2011, 21:18

Rozporządzenie ministra finansów z 24 marca 2000 r. w sprawie ogólnych warunków obowiązkowego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej posiadaczy pojazdów mechanicznych za szkody powstałe w związku z ruchem tych pojazdów.
&8 pkt 5. W razie nabycia pojazdu zarejestrowanego, którego zbywca, wbrew obowiązkowi, nie zawarł umowy ubezpieczenia OC, nabywca jest zobowiązany zawrzeć umowę ubezpieczenia OC najpóźniej w dniu nabycia pojazdu.
Można sobie całość przeczytać na stronie MF.
A w niedzielę jak tak się tego dnia czepiacie to agenci pracują bo z tego mają kasę, więc chyba się da.
Ostatnio edytowano czwartek, 20 stycznia 2011, 21:22 przez Tymon, łącznie edytowano 1 raz
Tymon
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez brodaty_rider » czwartek, 20 stycznia 2011, 21:36

U mnie w niedziele jak znajdziesz otwartą ubezpieczalnie to jesteś hardcor
brodaty_rider

Postprzez Jacek_L » czwartek, 20 stycznia 2011, 21:58

Po pierwsze nie możesz czytać tego co piszemy lecz tylko to co jest napisane! Pisz chłopie po polsku bo nie da się tego zrozumieć.

Zanim zaczniesz poprawiać innych bądź pewien, że sam znasz wszystkie zasady pisowni ;)
Moje jajeczko :) Nowe zdjęcia na końcu :)
Jacek_L

Postprzez firefox » czwartek, 20 stycznia 2011, 22:02

Moze inaczej, sa przyklady z zycia wzieta gdzie ludzi zakupili w innym dniu i nie zaplacili zadnej kary, do tej grupy mozna i mnie zaliczyc.
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez Tymon » czwartek, 20 stycznia 2011, 22:19

firefox, ja ludzi nie kupowałem więc nie wiem jak to się ma ;)
A na poważnie cytowałem rozporządzenie dla jasności a wiele zależy od firmy ubezpieczeniowej, aby nie stracić klienta wiele potrafią zataić przed centralą i nigdy to nie wyjdzie po prostu życie :D
Tymon
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez zolwik » piątek, 21 stycznia 2011, 06:45

Ok tylko jak to sie ma do konurenccyjnych agencji ,powiecmy ja che wykupić polise lecz wczesniej chce znać cenny innych . Więc w niedziele wyślesz na stronie ubespieczalni zgloszenie to odpowiedzą najszybciej w następny dzień .Dzwonić do nich też graniczy z cudem bo kto kupuje pojadz z rana ! Jak kupisz wieczorem to co z takim faktem ?
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Tymon » piątek, 21 stycznia 2011, 07:30

zolwik, tyle lat żyjesz w tym pięknym kraju i się nie przyzwyczaiłeś do naszego prawa?? Jedyne wyjście kupować w tygodniu albo z aktualnym OC.
Tymon
Klubowicz
Klubowicz

Poprzednia strona

Powrót do INNE...