Djobeł napisał(a):Chłopaki a powiedźcie mi jaka jest różnica w jajku między oponami turystycznymi a sportowymi? Zdecydowanie bardziej zacząłem jeździć sportowo i zastanawiam się nad kupnem sportowych opon - jakie wrażenia z jazdy po zakrętach, jak się jeździ w deszczu?
Domel może jeszcze coś dopowiesz.
firefox napisał(a):Ja mam D208 Dunlopy i powiem co ja czuje, jak wchodze zakret nisko to czuje uslizgi a opona nowa. Poza tym objawem jest oki
ZiGi napisał(a):firefox napisał(a):Ja mam D208 Dunlopy i powiem co ja czuje, jak wchodze zakret nisko to czuje uslizgi a opona nowa. Poza tym objawem jest oki
Jak zaczniesz zamykać oponę i zetrzesz z niej ten fabryczny silikon który zazwyczaj jest na oponach to przestanie Ci się ślizgać w zakrętach
firefox napisał(a):Myslisz ze nie starlem po okolo tysiacu km i zabawie w palenie gumy?
bocian napisał(a):j
[ Dodano: 18-05-09, 10:42 ]Djobeł napisał(a):Chłopaki a powiedźcie mi jaka jest różnica w jajku między oponami turystycznymi a sportowymi?.
jeżeli się nie mylę to sporty mają całkowicie inną mieszankę, chodzi tu głównie o to że lepiej trzymają się na zakrętach, szybciej się nagrzewają. Twardy środek miękkie boki.
Co do deszczu to żadna opona nie da Ci gwarancji że nie złapiesz poślizgu.
To są moje odczucia. Inni zweryfikują
bocian napisał(a):ja bym Wam odradzał zakup Shinko, sam oszczędzając kasę założyłem sobie takiego laczka na tył i bardzo żałuję. Opona ciężko się nagrzewa, uślizguje się bardzo jak tylko próbuje niżej zejść, w deszczu to już w ogóle masakra. Teraz jak będę zmieniał to raczej na
Pilot Road II Michelina bodajże
[ Dodano: 18-05-09, 10:42 ]Djobeł napisał(a):Chłopaki a powiedźcie mi jaka jest różnica w jajku między oponami turystycznymi a sportowymi? Zdecydowanie bardziej zacząłem jeździć sportowo i zastanawiam się nad kupnem sportowych opon - jakie wrażenia z jazdy po zakrętach, jak się jeździ w deszczu?
Domel może jeszcze coś dopowiesz.
jeżeli się nie mylę to sporty mają całkowicie inną mieszankę, chodzi tu głównie o to że lepiej trzymają się na zakrętach, szybciej się nagrzewają. Twardy środek miękkie boki.
Co do deszczu to żadna opona nie da Ci gwarancji że nie złapiesz poślizgu.
To są moje odczucia. Inni zweryfikują
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości