NAPRAWA ZBIORNIKA PALIWA

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

NAPRAWA ZBIORNIKA PALIWA

Postprzez Krechagsx » niedziela, 23 stycznia 2011, 23:36

Hmm mam do Was pytanie ponieważ pojawiła się u mnie mała dziurka pod bakiem ktoś to próbował załatać ale nie udolnie wiec mam pytanie czym by to można jakoś załatać ?
Ostatnio edytowano środa, 16 marca 2011, 12:24 przez Krechagsx, łącznie edytowano 1 raz
Krechagsx

Postprzez Rafik » niedziela, 23 stycznia 2011, 23:52

Kiedyś takie coś robiłem dobra lutownica kwas i cyna i dało rady :mrgreen:
Rafik

Postprzez unio » poniedziałek, 24 stycznia 2011, 07:29

U mnie kiedyś w Mińsku zaczął puszczać zbiornik na "szwie" zgrzewu. Jako że nie miałem czasu i spawacza pod ręką kupiłem poxilinę za 10zł i po oczyszczeniu miejsca nałożyłem rozrobiona masę. Śmigam tak już dwa lata i nic sie nie dzieje tyle że to raczej sposób doraźny niż sposób na "wieki"
unio

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 24 stycznia 2011, 09:17

Spaw TIG'iem załatwi sprawę, o ile rdza nie postępuje dalej, bo tak musiałbyś wycinać radzawe miejsce i wstawić nowy kawałek blachy.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez cinkpin » wtorek, 25 stycznia 2011, 06:17

tylko uważaj przy spawaniu żebyś nie wyleciał w powietrze.
cinkpin

Postprzez olszuwy » wtorek, 25 stycznia 2011, 22:12

Zalej zbiornik wodą i spawaj to nie wybuchnie (sprawdzone)
Ostatnio edytowano środa, 26 stycznia 2011, 08:58 przez olszuwy, łącznie edytowano 2 razy
olszuwy

Postprzez Krechagsx » środa, 26 stycznia 2011, 21:41

Dzisiaj rozebrałem zbiornik i okazało się, że cieknie spod otworu w którym jest zamontowane czujnik paliwa, ktoś kiedyś to rozebrał i chyba troszkę się znęcał nad dokręceniem śrub ponieważ po przekręcał gwinty, oprócz tego uszczelka była rozerwana... Nagwintowałem otwory ładnie położyłem specjalny metal w płynie (coś jakby klej 2-składnikowy) wszystko zakręciłem i poczekam do jutra aż wyschnie a później się zobaczy jak to będzie zdawało egzamin :)
Krechagsx

Postprzez tobocian » piątek, 28 stycznia 2011, 10:48

O,napisz kolego co to za specyfik ten metal w płynie.
tobocian

Postprzez rafal89 » wtorek, 1 lutego 2011, 15:07

Nie chce zakładać nowego tematu więc spytam tu bo sprawa też związana w pewnym stopniu ze zbiornikiem paliwa ;) .

Wczoraj przekręciłem kluczyk i wskazówka od wskaźnika paliwa spadła na koniec czerwonego pola. Paliwo w zbiorniku jest. Ostatnio jeździłem jakieś 3-4tygodnie temu. Co się stało??
rafal89

Postprzez unio » wtorek, 1 lutego 2011, 18:31

wygląda na dziurawy pływak
Ostatnio edytowano wtorek, 1 lutego 2011, 18:33 przez unio, łącznie edytowano 1 raz
unio

Postprzez rafal89 » środa, 2 lutego 2011, 07:04

unio napisał(a):wygląda na dziurawy pływak

:( :( :(

Zatankuje do pełna żeby to sprawdzić.
rafal89

Postprzez tobocian » środa, 2 lutego 2011, 15:18

Może kabelek odłączył się od czujnika poziomu?
Tak zmyślnie przechodzi z prawej strony ,odkręć owiewkę i popatrz,może tylko się poluzował.Kiedyś tak miałem ;) temu podpowiadam.
tobocian

Postprzez kamucha1983 » czwartek, 3 lutego 2011, 18:53

W serwisówce masz dokładnie pokazane jak sprawdzić pływak, zobacz jeszcze kabel od pływaka może wtyk jest zaśniedziały
kamucha1983

Postprzez rafal89 » wtorek, 8 lutego 2011, 22:40

Szukam serwisów ki w której znajdę jak sprawdzić pływak. Proszę o jakieś namiary lub przesłanie samej strony z tym pływakiem.
Z góry dziękuje.
rafal89

Postprzez olszuwy » środa, 9 lutego 2011, 22:02

Fuel sender resistance
Full position Approximately 3 ohms
Half full position Approximately 32.5 ohms
Empty position Approximately 110 ohms

może coś pomogę ;)

pc games, youtube
olszuwy

Postprzez rafal89 » piątek, 11 lutego 2011, 21:41

kamucha1983, i olszuwy, dzięki za pomoc. Wskaźnik działa ale chyba nie do końca wskazuje prawidłową ilość paliwa. Można go jakoś regulować?
rafal89

Postprzez olszuwy » piątek, 11 lutego 2011, 23:43

rafal89 napisał(a):kamucha1983, i olszuwy, dzięki za pomoc. Wskaźnik działa ale chyba nie do końca wskazuje prawidłową ilość paliwa. Można go jakoś regulować?

Jedynie doginając pływak ale jeźeli nie był wcześniej wyginany to powinno być ok
olszuwy

Postprzez Mnichu80 » poniedziałek, 23 stycznia 2012, 11:51

Krechagsx napisał(a):Dzisiaj rozebrałem zbiornik i okazało się, że cieknie spod otworu w którym jest zamontowane czujnik paliwa, ktoś kiedyś to rozebrał i chyba troszkę się znęcał nad dokręceniem śrub ponieważ po przekręcał gwinty, oprócz tego uszczelka była rozerwana... Nagwintowałem otwory ładnie położyłem specjalny metal w płynie (coś jakby klej 2-składnikowy) wszystko zakręciłem i poczekam do jutra aż wyschnie a później się zobaczy jak to będzie zdawało egzamin :)

I jak Ci ten specyfik trzyma? Mam ten sam problem i walcze z nim jakieś pół roku. Otwory nagwintowane, nowa uszczelka i śruby a cieknie nawet mocniej niż przed zabiegiem! Ma ktoś może w Wawce jakiegośspeca co by nad tym zapanował? Z góry wielkie dzięki :(
Mnichu80

Postprzez Budzik » poniedziałek, 23 stycznia 2012, 22:16

Mnichu80, najprostrzy ale zarazem chyab najtanszy i najskuteczniejszy sposob. otoz lec do sklepu hydraulicznego lub innego praktikera/castoramy ( a z zabek masz blisko do m1) i kup zestaw malego hydraulika pakuły i taka paste do pakol i uszczelniania polaczen gwintowych metalowych oraz tasme teflonowa.
na gwint raz nawijasz tasme teflonowa, potem uzywasz ciutke tej pasty, pakuly i znow ciut pasty. Ja tak zrobilem kiedys w simsonie jak mialem na kraniku zerwany gwint (tak ze nie dalo sie przegwintowac) i jezdzilem dlugo zanim kupilem nowy kranik. na pewno wyjdzie cie to taniej nik kupowanie nowego zbiornika/czujnika czy czego tam jeszcze :D
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Budzik » poniedziałek, 23 stycznia 2012, 22:18

chyba ze masz zbiornik zdjety to moze jakos sie stykniemy wpadnesz i to ci zrobie, ale obawiam si eze moze byc krucho z czasem bo ja teraz sesja, remont i szukuje sie do wyjazdu ;]
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Następna strona

Powrót do NADWOZIE