przez kenji » czwartek, 15 października 2009, 07:21
Witam, na początku tygodnia zabrało nam się (razem z ojcem) za przegląd moto. Ojciec wnikliwym okiem dojrzał asymetrię ramy, tzn z lewej strony jest większe zagięcie niż z prawej. Wydaje mi się to normalne zważywszy na łańcuch. Jednak nie mam porównania z innym jajkiem a chcę mieć pewność. Do Was prośba o spojrzenie jak to powinno być. Miejsca zagięcia ramy na zdjęciu (tylko takie zdjęcie udało mi się znaleźć na necie). U siebie za późno zabrałem się za zdjęcia i nie chciało nam się znowu ściągać tylnych owiewek. Wieczorem wrzucę zdjęcie z pomiarem między lewą a prawą stroną.
pozdro i dzięki.
Ostatnio edytowano wtorek, 6 marca 2012, 09:55 przez kenji, łącznie edytowano 1 raz
przez guardian_angel » piątek, 16 października 2009, 07:48
Pogadaj z Laguną on rozbierał cały motur, może ci odpowie na pytanie bo ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy tak jest fabrycznie, może silnik jest lekko przesunięty względem osi ramy i dlatego lewa musi byś lekko wygięta. A może ktoś nieźle przypier...olił w asfal że wgniótł ramę.
przez kamucha1983 » poniedziałek, 14 czerwca 2010, 16:40
Witam panowie, mam takie banalne pytanie czy ma ktoś z was wiedzę czy rama od jajka 600 pasuje do jajka 750? numery katalogowe na bank będą inne, czy robił z was ktoś taki eksperyment? pozdrawiam
Ostatnio edytowano środa, 22 września 2010, 07:59 przez kamucha1983, łącznie edytowano 1 raz
tasman gamon, rurka jest prosta, tylko sruba od ciezarka zbyt dluia i w dodatkukrzywa, bo bez ciezarka manetka chodzi pieknie, a po wkeceniu ciezarka tak rurka jest rozpierana od srodka ze rollgaz prawie sie blokuje:P problem juz rozwiazalem ;]
przez brodaty_rider » piątek, 1 kwietnia 2011, 08:56
Chłopaki bo ze śrubami to jest tak : młotek kątówka palniki pilniki szlifierki wiertarki migomat i do przodu ja tak moje od kolektorów odkręciłem ja prostowałem za pomocą betonu imadła i sporaśnego młotka
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
Koledzy, mam prośbę jeżeli ktoś może to proszę podesłać fotke lub fotki od zadupka w imbryku 750 ale widok centralnie na tylną lampe i oponę. U mnie jest coś takiego że ucieka mi siedzenie na prawo i nie wiem czy tak ma być czy to może wina jakiegoś nieznanego szlifu?
Zdjecia Ci niewiele dadza. Pomierz odleglosci np: zadupek z lewej strony do wahacza, potem z prawej w tym samym miejscu do wahacza, lub inne punkty odniesienia i wyjdzie Ci gdzie sa roznice. Na koncu jak sie uprzesz to mozesz zastosowac poziomice.
przez brodaty_rider » piątek, 8 kwietnia 2011, 09:55
Złudzenie optyczne wydaje mi się najbardziej możliwe mi kiedyś motor do przodu i do tyłu sam jeździł a byłem trzeźwy dokładnie to nam dwóm jak staliśmy to sobie jeździł trzymałem go a on dalej swoje poproś kogoś żeby popatrzył
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...