XENONY

układ zapłonowy, światła, alarmy, kontrolki, przewody...

Postprzez firefox » sobota, 12 lutego 2011, 23:02

DiElektryk napisał(a):Tania bzyczy :diabel: bo analogowa, cyfrowe maja znacznie lepszą kulturę pracy.
Moze i maja, ale nie oznacza ze nie bzycza. Chyba kazda bzyczy, mam obecnie CAN BUSA i tez bzyczy :)

Wracajac do tematu, to tak, musisz tam cod podlozyc np wyciete denko od nakretki coca coli.
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez Jacek_L » sobota, 12 lutego 2011, 23:40

firefox napisał(a):Wracajac do tematu, to tak, musisz tam cod podlozyc np wyciete denko od nakretki coca coli.

O takie coś mi chodziło :)

Jutro niedziela, to pewnie w poniedziałek coś się wezmę do roboty i będę dalej pytał w razie wątpliwości :)

Dzięki wszystkim :)
Moje jajeczko :) Nowe zdjęcia na końcu :)
Jacek_L

Postprzez DiElektryk » niedziela, 13 lutego 2011, 00:07

ee tam w nd też można kupić cole z automatu - działaj ! :D
Alarmy, CB Radia, Centralne Zamki, Xenony i inne zabawki :D
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez Mały » środa, 13 kwietnia 2011, 13:46

Witam, czy ktoś z Was ma zainstalowane xenony w najnowszym jajku??
Mały

Postprzez firefox » środa, 13 kwietnia 2011, 15:49

Tak, zamiawialem z jednym kolega z wawy co ma/mial nowe jajko i razem zakladalismy, i co w zwiazku z tym??? Bo troche bez sensu pytanie...
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez brodaty_rider » środa, 13 kwietnia 2011, 16:18

Xenony w motocyklu bez odpowiedniego osprzetu mogą być problemy na przeglądzie mogą ale nie muszą
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Mały » piątek, 15 kwietnia 2011, 10:04

firefox napisał(a):Tak, zamiawialem z jednym kolega z wawy co ma/mial nowe jajko i razem zakladalismy, i co w zwiazku z tym??? Bo troche bez sensu pytanie...

Dla mnie nie jest bez sensu, przeszukałem cały wątek i nigdzie nie znalazłem opini użytkowników nowego jajka. A chciałem się dowiedzieć jak wygląda montaż i użytkowanie w praktyce, jaki zestaw będzie najlepszy i czy taka modernizacja nie niesie za sobą późniejszych problemów.
Mały

Postprzez firefox » piątek, 15 kwietnia 2011, 15:45

Po pierwsze, nalezy sprecyzowac swoje pytanie tak, aby odbiorca mial jasno odpowiedziane po co to pytanie, w mysl zasady, ze za komunikat odpowiada nadawca...

Co do pytania postawionego bardziej konkretnie to jak poszukasz dobrze to wujekwawa (taki login chyba) sie wypowiadal + pozostali uzytkownicy + brodaty, ktory w skrocie napisal Ci ewentualne konsekwencje.
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez BiEdRoN » niedziela, 1 maja 2011, 21:58

Mam prośbę, czy któryś z kolegów posiadających jajco mógłby zrobić zdjęcie instalacji za pokrywką z żarówką postojową?? poprzedni właściciel jajca miał tam alarm który jest odcięty, a ja chcę uporządkować elektrykę i wsadzić tam przetwornice :mrgreen:

[ Dodano: 04-05-11, 22:47 ]
człowieki :mrgreen: plissss to tylko 2 śrubki do odkręcenia
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez zary » poniedziałek, 16 maja 2011, 22:25

ktoś wcześniej pytał o zenona do imbryka, da się, mi to zajęło godzinę, ale trzeba trochę lampę zakleić bo nie da się ustawić żeby było dobrze i nie waliło po oczach z przeciwka, tylko jeszcze nie wiem jak to się ma do jazd nocnych.

Ale piszę tu właściwie z pytaniem, polscy policjanci nie lubią zenonów, ale ja śmigam po czechach, czy ktoś się orientuje jak tam sprawa wygląda ? jest jakaś regulacja prawna ?
zary

Postprzez brodaty_rider » wtorek, 17 maja 2011, 09:17

zary, powiem Ci do xenonów musi być specjalny osprzęt mianowicie automatyczne ustawianie świateł nie może się zaszronić czy jakoś tak na TVN turbo oglądałem o tym program i jeśli nie masz osprzętu a tylko same xenony to przeglądu nie przejdzie i jak Cię policja ścignie to możesz dostać mandat i mogą zabrać dowód więc nie polecam zabawy z xenonami
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez chrom » wtorek, 17 maja 2011, 14:39

Ja mam w swoim imbryku bexenony bez zadnego osprzetu tylko zarowka i przetwornica komplet dedykowany do motocykli z taka przyslonka na zarowce i jestem zadowolony lepiej ja widze i jestem lepiej widziany,a co do prawa to jest tak jak mowi brodaty_rider,ale ja uwazam ze xenony to tez bezpieczenstwo dla nas ze wzgledu na lepsza widocznosc przez samochody dlatego warto,jesli chodzi o zamontowanie to przetwornice lepiej jest umiescic pod plastikami z boku...
co by sie nie dzialo musisz temu sprostac
chrom

Postprzez brodaty_rider » wtorek, 17 maja 2011, 16:48

chrom, no tak tylko nie wiem czy wiesz że jak będziesz zjeżdżał z górki i akurat pod tą samą górkę będzie wjeżdżał radiowóz to nie życzę Ci żeby Cię złapali. No jesteśmy lepiej widoczni ale to niebieskich nie interesuje
brodaty_rider

Postprzez Cygi » wtorek, 17 maja 2011, 17:17

będzie wjeżdżał radiowóz to nie życzę Ci żeby Cię złapali. No jesteśmy lepiej widoczni ale to niebieskich nie interesuje

Szkoda wlasnie Ze Melmana nie zauwazyli...
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez firefox » wtorek, 17 maja 2011, 17:26

brodaty_rider napisał(a):chrom, no tak tylko nie wiem czy wiesz że jak będziesz zjeżdżał z górki i akurat pod tą samą górkę będzie wjeżdżał radiowóz to nie życzę Ci żeby Cię złapali. No jesteśmy lepiej widoczni ale to niebieskich nie interesuje

Bzdury jakies, tyle razy mijalem misiakow i spoko. Oczywiscie prawo jest po ich stronie, ale nie jest tak strasznie jak pisze brodaty. Ja jezdze juz od 3 lat i inni na tym i innym rozum tez smigaja :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez brodaty_rider » wtorek, 17 maja 2011, 20:27

Cygi, bo to pijany cwel był firefox, spoko może masz szczęście ja go nie miałem nie zauważyłem że owiewkę mam za wysoko i po oczach waliło i kontrol zaliczyłem dzisiaj i oczywiście pouczenie czyli jeszcze 2 i prawko zabrane
brodaty_rider

Postprzez chrom » wtorek, 17 maja 2011, 20:43

Słuchajcie w dzien to nie widac tak bardzo ze to xenony w nocy to juz sie rzuca,ale zgadzam sie z kolega firefox'em ze nie ma takiej tragedii zawsze mozna probowac sie z nimi dogadac wytlumaczyc sie jakos poza tym ile razy kontroluja motocyklistow rzadko sie zdarza aczkolwiek mojego kolege na trasie e7 z rdm do wwa zatrzymali i dostal mandat,ale zatrzymali go dlatego ze jeden z policjantow mial taki motocykl jak on i wiedzial ze tam nie ma xenonow,ale chyba dla bezpieczenstwa warto zaryzykowac wiadomo ze najlepiej xenony swieca w soczewce ale w naszych moto tak owej nie ma...
co by sie nie dzialo musisz temu sprostac
chrom

Postprzez firefox » wtorek, 17 maja 2011, 20:49

brodaty_rider napisał(a):bo to pijany cwel był firefox

To o mnie i do mnie?? Zastanow sie jak bedziesz odpowiadac...
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez BiEdRoN » wtorek, 17 maja 2011, 21:14

brodaty_rider napisał(a):za wysoko i po oczach waliło
a wystarczy raz na jakiś czas podjechać na stacje diagnostyczna i ustawić widy,
max koszt to 10zł

[ Dodano: 17-05-11, 22:16 ]
firefox napisał(a):
brodaty_rider napisał(a):bo to pijany cwel był firefox

To o mnie i do mnie?? Zastanow sie jak bedziesz odpowiadac...
fire czytaj czasami ze zrozumieniem :mrgreen: źle postawione przecinasy :gitara:
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez firefox » wtorek, 17 maja 2011, 21:32

biedron napisał(a):fire czytaj czasami ze zrozumieniem :mrgreen: źle postawione przecinasy :gitara:

Ja wiem, ale uczulam na przyszlosc, zeby w takich tekstach stawial dobrze i dwa razy sie zastanowil :)

AAAaa sluchaj, Ty mieszkasz w Leborku??Bo kiedys widzialem jajo w okolicy, a po drugie to pewnie bede 1 moze dwa razy w tym sezonie jechal nad morze, wiec moge Cie odwiedzic :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA