SSANIE

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez Paweł_Jagoda » piątek, 19 lutego 2010, 16:04

Dzieki wielkie. zaryzykuje, zakupie i wtedy zobace co dalej:)
Paweł_Jagoda

Postprzez Krzysiek1989 » piątek, 19 lutego 2010, 23:02

Napisz czy pasuje jak Ci przydzie, bedzie na przyszłoś informacja :)
Krzysiek1989

Postprzez Paweł_Jagoda » sobota, 20 lutego 2010, 14:04

oczywiscie jak tylko przyjdzie i bede ja wymienial to dam znac

[ Dodano: 07-03-10, 17:23 ]
Witam niedawno wymienilem linke od ssania. A wiec pise tak jak obiecywalem. Linke kupilem od Suzuki GSX 600 F z 99r. i spokojnie moge powiedziec ze niczym sie nie rozni- przynajmniej tak sadze poniewaz osoba od ktorej kupilem przyslala mi dwie linki z tym ze na aukcji bylo ze jedna od gazu druga od ssania. a po otrzymaniu przesylki gosc sie ze mna skontaktowal i powiedzial ze niby wyslal dwie od ssania bo niewiedzial ktora bedzie pasowac:) fatk ze moin zdaniem troche bredzil bo sie pomylil i wyslal linki od ssania i od gazu gdy aukcja dotyczyla jednej wybranej linki. a wiec twierdze ze od jajka z 99r 600 pasuje do jajka z 2001 r 750:) a sama wymiana hmmm prosta:) bez kompletnego sciagania baku czyli bez odlaczania przewodow oraz kostki:) pozdrawiam
Paweł_Jagoda

Postprzez raf86 » wtorek, 6 lipca 2010, 21:02

Przeglądałem forum, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na mój problem ze ssaniem. Mianowicie przy odpalaniu motocykla dźwigienka od ssania nie chce trzymać się w miejscu gdzie ją ustawiam, tylko sama wraca do góry. To wina linki? Czy może jakaś inna przyczyna tego jest.

Pozdrawiam
Rafał
raf86

Postprzez TasmaN » wtorek, 6 lipca 2010, 22:41

Pewnie linka zasyfiona lub zapieczona, albo prowadnice przy gaznikach.

Sproboj zdjac linke przy kierownicy i strzykawka wpuscic olej. Przesmaruje sie.

Jesli nie pomoze to przy rozbieraniu gaznikow, prowadnice trzeba by oczyscic i przesmarowac.

A tak w ogole to moze wpadnij do mnie w weekend to to zrobimy... podlubalbym chetnie :)
TasmaN

Postprzez Budzik » wtorek, 6 lipca 2010, 23:10

no tylko wez narzedzai bo tasman juz nei ma zadnych :D
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez WilQW » środa, 7 lipca 2010, 06:28

raf86 napisał(a):Przeglądałem forum, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na mój problem ze ssaniem. Mianowicie przy odpalaniu motocykla dźwigienka od ssania nie chce trzymać się w miejscu gdzie ją ustawiam, tylko sama wraca do góry. To wina linki? Czy może jakaś inna przyczyna tego jest.

Pozdrawiam
Rafał

na moje oko to nie wina linki, że jest zapieczona czy coś bo wtedy linka nie wracała by na swoje miejsce a ona wraca jak należy tyle że z łatwością, ja obstawiałbym że ktoś założył mocniejszą sprężynkę powrotną przy gaźnikach, trzeba rozebrać i zobaczyć
pzdr
WilQW

Postprzez guardian_angel » środa, 7 lipca 2010, 07:41

A ja obstawiam klin tzn hamulec cięgna przy samej manetce. On jest odpowiedzialny za to że dźwigienka zostaje w miejscu. To jest taki trójkątny plastik dociskany od spodu przez sprężynę do ślizku dźwigienki. Nie smaruj go żadnym smarem bo musi stawiać opór, może już się wyrobił. Linka gdyby była zatarta to wogle byś jej nie mógl naciągnąć i by nie wracała, sprężyny w gaźnikach słabe czy mocniejsze nie mają znaczenia.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

ssanie suzuki gsx 600 F 1999r

Postprzez happy » poniedziałek, 14 marca 2011, 19:01

koledzy mam Suzuki GSX 600F 1999r (jajko) ssanie jest w lewej manetce, ale nie wiem w jakiej pozycji czy ssanie jest włączone gdy ta wajha jest na górze czy na dole?
happy

Postprzez Tymon » poniedziałek, 14 marca 2011, 19:11

Jak pociągniesz na dół to włączasz ssanie.
Tymon
Klubowicz
Klubowicz

Re: ssanie suzuki gsx 600 F 1999r

Postprzez unio » poniedziałek, 14 marca 2011, 19:36

happy napisał(a):koledzy mam Suzuki GSX 600F 1999r (jajko) ssanie jest w lewej manetce, ale nie wiem w jakiej pozycji czy ssanie jest włączone gdy ta wajha jest na górze czy na dole?

ty sprawdź najpierw czy nie masz linki zerwanej :D
unio

Postprzez happy » poniedziałek, 14 marca 2011, 19:50

nie mam ale jak mógłyś mi pomoć to napisz
happy

Postprzez Mars » wtorek, 15 marca 2011, 01:40

Gdy ciągniesz dźwigienkę do siebie ( siedząc na moto ), to otwierasz ssanie.
Mars

Postprzez unio » wtorek, 15 marca 2011, 10:27

naciągając linkę ssania do siebie czujesz opór, gdy wyłączasz ssanie popychając dźwignie do przodu czujesz zluzowanie, ale przeciez to wszystko widać po pracy silnika.
unio

Postprzez guardian_angel » wtorek, 15 marca 2011, 10:35

Chyba że nie masz hamulca ze sprężynką w dzwigence i lasta sobie jak chce.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez Adriann » wtorek, 10 maja 2011, 14:33

Chłopaki a czy Wy teraz jak są w dzien temp powyzej 20-stu stponi używacie ssania na rozruch? Ewentualnie powyzej ilu stpopni nie uzywacie?
Adriann

Postprzez Nyuno » wtorek, 10 maja 2011, 14:38

Ja po deszczu albo jak jest "chłodno" (na wyczucie - nie patrzę na termometr) to załączam dźwignię na full.

Jak jest ciepło to na połowę.

A jak jest lipiec to wcale - delikatnie gazu, tak żeby trzymał obroty w okolicach 1100.
Obrazek
Nyuno

Postprzez Adriann » wtorek, 10 maja 2011, 15:21

Pytam bo u mnie na polowe nie zapali albo full albo bez jak dzis i odrazu trzyma kolo 900-1000obr.
Adriann

Postprzez Nyuno » wtorek, 10 maja 2011, 15:32

Nic tylko się cieszyć, a nie doszukiwać usterek.
Obrazek
Nyuno

Ssanie nie odbija... GSX600F

Postprzez daragen » poniedziałek, 4 lipca 2011, 13:37

Witam,
mój problem polega na tym, że nie odbija linka ssania po odciągnięciu przełącznika przy manetce.
Jedni mówią, że brakuje sprężynki, inni że wystarczy psiknąć WD i powinno być ok (jednak to nie pomogło).
Przesyłam zdjęcia, jak to wygląda przy silniku. Możecie mi powiedzieć czy faktycznie brak sprężynki, czy muszę wymienić całą linkę, albo ogólnie co zrobić.. ?

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano poniedziałek, 4 lipca 2011, 13:41 przez daragen, łącznie edytowano 1 raz
daragen

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do SILNIK