CZYSZCZENIE BAKU WEWNĄTRZ

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

CZYSZCZENIE BAKU WEWNĄTRZ

Postprzez brodaty_rider » niedziela, 10 lipca 2011, 16:02

Powitać :D
Macie może jakieś sposoby na czyszczenie baku?? bo gaźniki po czyszczeniu i znowu jakiś syf się dostał filtr wymieniony wczoraj i już taki nieźle ciemny. Pomocy :P
Ostatnio edytowano czwartek, 8 marca 2012, 09:14 przez brodaty_rider, łącznie edytowano 1 raz
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Jacek_L » niedziela, 10 lipca 2011, 17:58

Kamyki do baku, owinąć w koc i do betoniarki :D

http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... od-srodka/
Moje jajeczko :) Nowe zdjęcia na końcu :)
Jacek_L

Postprzez brodaty_rider » niedziela, 10 lipca 2011, 21:20

Mi chodzi o to że nie rdza jest moim problemem tylko raczej pływający syf bo kranik jest po prostu takiego sraczkowatego koloru :/ filtr tak jak mówiłem takiego samego i po chodzi normalnie, dobrze 5 minut zaraz zaciągnie syf i znowu bena dobrze dopływa tylko do 2 gaźnika (licząc od lewej) skład mieszanki ustawiony tak by na wszystkich było tak samo no i dalej nie dochodzi ta bena. Swiece białe. Do 5k obrotów chodzi normalnie od 5 do 8 za mało paliwa a powyżej chodzi normalnie. Zwykle jeżdżę na obrotach 4000-8000 to świece białe już nie wiem co mam z tym robić
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Jacek_L » niedziela, 10 lipca 2011, 21:35

No ja Ci nie pomogę.

Ale w takim wypadku to woda do środka i płukanie kilka razy ;)

Nic innego do głowy mi nie przychodzi :)
Moje jajeczko :) Nowe zdjęcia na końcu :)
Jacek_L

Postprzez forest » niedziela, 10 lipca 2011, 21:55

wykręć kranik. wyczyść, w lej denaturatu, potrząsnąć, wylać.. powtarzać do uzyskania zadowalającego efektu :ufo:
forest

czyszczenie baku

Postprzez under81 » poniedziałek, 11 lipca 2011, 08:58

Witam
Kolego odkręć bak, zdejmij delikatnie i przepłucz wszystko benzyną (wywracając bakiem we wszystkie strony), dobrze by było gdybyś miał zaprzyjaźniony warsztat samochodowy który posiada urządzenie do odsysania oleju z silników, działa to na zasadzie podciśnienia i wyciągnie ci wszystko ładnie z baku, gdyż ma elastyczny przewód.
under81

Postprzez Lucky » poniedziałek, 11 lipca 2011, 09:13

Żadnej wody- najlepiej benzyną
Lucky

Postprzez Insane » wtorek, 10 kwietnia 2012, 23:31

Trochę czasu minęło, ale może się komuś jeszcze przyda. Otóż dałem moto do znajomego mechanika, który pracuje w serwisie motocyklowym, ale prywatnie też robi o wiele taniej. W gaźnikach była aż ruda benzyna, a w przewodach i baku syf straszny to oddał bak znajomemu na czyszczenie go od środka kwasem (Za czyszczenie mi nic nie policzył :D). Także jakby ktoś chciał wyczyścić bak całkowicie ze wszystkiego co możliwe to niech popyta w serwisach czy coś takiego by mogli zrobić. Albo jak ktoś jest z okolic Bydgoszczy to mogę go nakierować na tego mechanika. Jakość super, a że prywatnie to ceny połowe taniej niż w serwisach. Się rozpisałem :oops:
Insane

Postprzez stachuwp » środa, 18 kwietnia 2012, 16:48

Ja czyściłem Sodą kaustyczną rozpuszczona w wodzie. Po jednej nocy efekt piorunujący.
był -> Chart 210
-> GS 500 Five Star 98r
jest -> Ogar 200
-> ETZ 150
-> ETZ 150 99% oryginał
-> GSX 600F
stachuwp

Powrót do NADWOZIE