Głowica z GSF 600 do GSX 600f

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Głowica z GSF 600 do GSX 600f

Postprzez bonius » poniedziałek, 19 marca 2012, 07:34

Witam wszystkich :)

W swoim moto mam głowicę z regulacją płytkową, chciałbym natomiast zastąpić ją głowicą z regulacją śrubową. No i tu pojawia sie problem, głowice niby wyglądają tak samo na zdjęciach, ale nie mam pewności.

Stąd moje pytanie, czy do mojego czajnika z 96r. będzie pasowała głowica z GSF 600:
http://allegro.pl/show_item.php?item=22 ... d00be2ff62

Ktoś powiedział mi że wystarczy przełożyć koła zębate na wałkach rozrządu. Czy to prawda ?:>

Pozdrawiam i szerokości :D
bonius

Postprzez alox » czwartek, 19 kwietnia 2012, 22:27

Wg mnie wymiary będą pasować ale problem polega na tym,że w jajku masz inne wałki rozrządu, z tego co ja się orientowałem to są inne czasy otwarcia zaworów.Trzeba by porównać skok tłoka i sam kształt tłoka,bo może mieć jakieś większe wyfrezowania na zawory itp.
alox

Postprzez bonius » niedziela, 17 czerwca 2012, 08:43

Witam Ponownie :)

Odpowiem na to pytanie, aby inni nie głowili się przy podobnych próbach :)

Kupiłem głowicę z bandita i założyłem do czajnika. Jedyne co trzeba było zrobić to zmienić koła zębate na wałkach rozrządu, bo w Bandicie jest inny łańcuszek. No i dekiel pokrywy zaworów ma nieco inną odmę, więc załozyłem starą :)

Motocykl odpalił i jeździ :)

Drugą rzeczą jaką przełożyłem to cylidry wraz z tłokami i pierścieniami. Również pasują :)

Pozdrawiam :)
bonius

Powrót do SILNIK