zakup

Linki, uwagi, spostrzeżenia, porady

zakup

Postprzez mar_92 » niedziela, 27 maja 2012, 13:37

Mam zamiar kupić suzuki , znalazłem coś takiego co sądzicie
http://otomoto.pl/suzuki-gsx-f-katana-M3190015.html
mar_92

Postprzez Cygi » poniedziałek, 28 maja 2012, 00:14

Po pierwsze zólty był malowany- dlaczego?- mozna przypuszczac ze witał sie z ziemia w pozycji horyzontalnej. Emblematy nie oryginalne- zaden moze ten przedni nad lampa i na baku. Przednia tarcza- na oringach kupa rdzy czyli tarcza moze plywac na boki bardziej niz powinna, rdza tez na przewodzie hamulcowym na prawym zacisku( na lewym nie widze) wiec przypuszczam ze pochodzi z wysp brytyjskich albo nie trzymany w suchym garazu. Jajko niestety rdza opanowuje bo wlacze z nia co jakis czas u siebie w Irlandii. Poza tym prawy dekiel od silnika tez ma jakies slady. Poza tym przód a wlasciwie ta dolna czesc owiewki pod przednia lampą jakos dziwnie wyglada. jakby ktos za mocno sieknał jej "podbródkowego" i wlazła za daleko. Kanapa rozcieta, tylny papec do wymiany tlumik ma tez rysek wiecej niz zazwyczaj- wszystko to oczywiscie kosmetyczne sprawy bo oczywiscie trzeba posluchac jak silniczek chodzi - czy pracuje równo i obroty nie faluja. Ale to juz powinien obejrzec ktos kto miał badz ma suzuki.
Tyle pobeznie zobaczylem po fotkach.
Nie ma zadnej fotki z lewej strony zeby zobaczyc jakim stanie jest naped...
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez kojak83 » poniedziałek, 28 maja 2012, 05:28

Też nad nim myślałem ale zrezygnowałem bo za niska cena jak na 2001 rok i szkoda kilometrów. Okazji nie ma i na pewno ma sporo do zrobienia ale to już od Ciebie zależy ile zamierzasz w niego wsadzić. Najlepiej zadzwonić i spytać o stan każdego elementu. Najczęściej właściciele odpowiadają, że się nie znają bo oddają moto do warsztatu :) Ja wtedy rezygnuję jeśli mam więcej niż 50-60 km do niego.
W sobotę oglądałem jajo też z 2001 roku za ponad 7000 i stan pozostawiał bardzo wiele do życzenia więc za 6000 na pewno będzie tego sporo.
kojak83

Postprzez mar_92 » poniedziałek, 28 maja 2012, 16:00

Ostatnio edytowano poniedziałek, 28 maja 2012, 16:13 przez mar_92, łącznie edytowano 2 razy
mar_92

Postprzez Cygi » wtorek, 29 maja 2012, 00:34

wiec zaczyna my od numer 1
- pomimo ze mam podobna suczke w tym kolorze to moj kolor jakis bardziej blyszczacy i zywy -bo tej na podanym linku jakies takie blade... Sprzedawca mnie rozbawil informujac ze "naped i opony w bdb stanie" po pierwsze łancuch rudy jak Marusia Ogoniok- tylna opona to na srodku juz ma ze 1mm bieznika i zaraz sie guma skonczy. Tylne znaczniki przy naciagu lancucha jedne zalozone od dołu drugie od góry... ale w sumie i tak calkiem niezle wyglada jak za ta cene. Jak by posluchal jak chodzi to moze by zaproponowac zeby odjal na naped i opony i mozna brac.

MoTo nr 2 - Tu musze przyznac ze to moj faworyt- Pieknie utrzymana 750 w kolorze czarnym. Ciezko sie przyczepic do czegokolwiek- Chyba troche rudo na tlumiku- ale poza tym sliczna i mam nadzieje ze silniczek tak samo pracuje jak wyglada. Gdybym mial kupywac pojechalbym te czarna suke pomacac blizej :D

MoTo nr 3- Rudy Anglik - przednie tarcze nie od jajca- manetki jakies tez inne przecudownie przekombinowana jak wiejski sprzet kaskaderski. I najechane 64.5tys km :) bo licznik w milach :D Naklejki "600" po obu stronach zadupków zjechane. Moim skromnym zdaniem mowie panu z numerem 3 dziekujemy.. :) nie za ta cene .

Pora na numer 4 - Ładna lalka - przednia szyba z gumka... czyli zmieniana oryginalna nie posiada gumowej otoczki... Ale po zdjeciach widac ze fajna zadbana. Znowu tylko trzeba posluchac silnika. Nie wiem dlaczego w tym wzierniku na olej jest tak ciemno :) Przepalil norme czy co? moze po porstu tak swiatło padło albo jestem przewrazliwiony :D

I na koniec numer 5 - Zbyt silnego wrazenia nie robi wygladem- nadrabia wiekiem :D
Pre czadowych naklejek monstera, niebieski swiatełko pozycyjne.. hmm
siatka na bebechach tłumik zmieniany... Za wiele nie mozna powiedziec zanim nie uslyszy sie jak silnik gada. To tyle z pobieznych łypniec okiem.

Lala nr 2 wyglada mi tu na faworytke ale oczywiscie diabel tkwi w szczególach i trzeba dokladniej byloby sie przyjrzec na "zywca" przeleciec sie maszynka itd.
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez mar_92 » wtorek, 29 maja 2012, 20:27

Serdeczne dzięki
mar_92

Postprzez okinoi » wtorek, 29 maja 2012, 20:27

A czy to na pewno odpowiedni dział na tego typu rozmowy? ;)
okinoi

Postprzez mar_92 » piątek, 15 czerwca 2012, 17:42

Proszę o opinie,czy warto jechać po to jajko http://moto.allegro.pl/suzuki-gsx-f-gsx ... 79988.html :moto:
mar_92

Postprzez Budzik » piątek, 15 czerwca 2012, 19:09

całkiem ciekawy, nie wyglada aby lezal. na jajkach sie zbytnio nie znam, ale jedyne co mi sie rzucilo w oczy to
1-nieoryginalny wydech-chyba ze poliftowe maja taki
2-w wizjerze do oleju jego stan pokazuje ze jest ponizej minimum, no chyba ze motocykl stoi na kosie boczej i splynal on na lewa strone motocykla.

a tak to okej, no i ten przebieg jakis taki malutki:)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez vasen » piątek, 15 czerwca 2012, 19:27

Budzik napisał(a):2-w wizjerze do oleju jego stan pokazuje ze jest ponizej minimum, no chyba ze motocykl stoi na kosie boczej i splynal on na lewa strone motocykla.
No popatrz,a jednak stoi na kosie.wszystko jestem w stanie zrozumieć ale braku spostrzegawczości jakoś nie trawię.
Na każdym zdjęciu widać że moto nie stoi na centralce,więc oleju nie będzie widać,
vasen

Postprzez Budzik » piątek, 15 czerwca 2012, 19:50

vasen, glupka ze mnie nie rob, chodzi mi o to ze po wyprostowaniu nadal moze nie byc widac. jezeli ktos pisze ze oleju nie pali i ma zalane po full to nawet stojacy na kosie bocznej moglby cos pokazac na samym dnie. Zarzucic moglbys mi rozne rzeczy, ale na pewno nie brak spostrzegawczosci- nie znasz mnie a wypowiadasz sie, a tego nie lubie.
Budzik

Postprzez vasen » piątek, 15 czerwca 2012, 20:01

bardzo ciekawe,mam zalane lekko pow. max i na kosie guzik widać (jak nie wierzysz to Ci fotki porobie),co do robienia głupka ,nic z tych rzeczy,poprostu szukasz dziury w całym
Budzik napisał(a):jezeli ktos pisze ze oleju nie pali
a to jakaś reguła że pali? mój nie pali ani grama a ma pow 40 tyś nalatane,nic nie dolewam i co twierdzisz że kłamie?
Budzik napisał(a):nie znasz mnie a wypowiadasz sie, a tego nie lubie.
a ja nie lubie jak ktoś za wysoko podskakuje,ewentualnie możesz mnie wypierdzielić z tego forum,lub wystąpić z wnioskiem do najwyższej władzy o wykonanie wyroku,myślisz że jak sie zielenisz to mnie przestraszysz :lol: zabawne

Poproszę o bana za to że jestem niereformowalny :roll: pokarzesz jaki to jesteś super straszny koleś ;)
Ostatnio edytowano piątek, 15 czerwca 2012, 20:02 przez vasen, łącznie edytowano 1 raz
vasen

Postprzez Budzik » piątek, 15 czerwca 2012, 20:14

vasen, czy ja tu kogos starsze? uspokoj sie czlowieku. to jest forum zrzeszajace ludzi a nie majace powodowac abysmy sie klucili i wprowadzali napieta atmosfere. a to ze jestem zielony wcale nie powoduje ze sie wyzyzszam, czy mam przyzwolenie na straszenie ludzi. po prostu pilnuje porzadku i przejrzystosci na forum. Jestem tez osoba ktora jest 'sprawdzona' przez admnistratora, przez co inni uzytkowicy moga mieć pewność że nie rozmawiaja z dzieckiem neostrady i ze moga liczyc na jakas pomoc. mar_92, zadal pytanie i staralem sie na nie odpowiedziec, a Ty zaraz wyskakujesz z jakimis nic nie wnoszacymi watkami i uwazasz ze wszyscy sa malo bystrzy, oprocz Ciebie oczywiscie.
Jak nie lubisz jak ktoś za wysoko skacze to sam tez zbyt wysoko nie podskakuj, bo ktos Cie kiedys przeskoczy i bedzie muka.

Ps.
vasen napisał(a):pokarzesz
pisze sie przez "Ż". Widac ktoś skakał w podstawówce zamiast sie pilnie uczyć pisac;)
Budzik

Postprzez vasen » piątek, 15 czerwca 2012, 20:31

Budzik napisał(a):pisze sie przez "Ż". Widac ktoś skakał w podstawówce zamiast sie pilnie uczyć pisac;)
łoł brakuje argumentów
Budzik napisał(a):a Ty zaraz wyskakujesz z jakimis nic nie wnoszacymi watkami i uwazasz ze wszyscy sa malo bystrzy, oprocz Ciebie oczywiscie.
masz rację,powinienem posypać głowę popiołem i przyznać Ci rację,oczywiści każdy sprzedawca to krętacz a każdy sprzęt na rynku to złom,po zdjęciach jesteś w stanie określić czy moto spożywa olej czy też nie.
Nic się nie przejmuj,też byłem "zielony" wiele lat wiem jak to działa :brawo: zaczynasz obrastać w piórka
Budzik napisał(a):uwazasz ze wszyscy sa malo bystrzy
ooo i tu się zgodzę ,jestes mało bystry lub cwaniakujesz
Budzik napisał(a): sam tez zbyt wysoko nie podskakuj, bo ktos Cie kiedys przeskoczy i bedzie muka.
nie strasz,bo może kiedyś sie spotkamy i ciekawe co wtedy będzie :mrgreen: za młody koleżko jesteś :lol:

PS. Jak poprawnie? ortograficznie? gramatycznie?

Tym pięknym akcentem żegnam,napewno tu nie wrócę
vasen

Postprzez mar_92 » piątek, 15 czerwca 2012, 20:45

Ale wymiana zdań ,ja tylko prosiłem o opinie a nie żeby się kłócić o jakiś motocykl
Dzięki za opinie, może pojadę obejrzę na żywo
mar_92

Postprzez zolwik » piątek, 15 czerwca 2012, 21:05

Po co sie klucic jak mozna sie bic?!?
Budzik daj niespodziewanke :P
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Nyuno » piątek, 15 czerwca 2012, 22:22

vasen napisał(a):za młody koleżko jesteś :lol:

Matko ironio, ciociu hipokryzjo... komuś tutaj również brakuje argumentów?

Zdaję sobie sprawę, że słowo pisane różnie może być zinterpretowane przez odbiorców, jednak jak widać wiek nie zawsze idzie z doświadczeniem i ogładą.
Obrazek
Nyuno

Postprzez vasen » piątek, 15 czerwca 2012, 22:24

zolwik napisał(a):Budzik daj niespodziewanke
A przyjmę z wielką chęcią,nigdy nie doświadczyłem :mrgreen:
mar_92 napisał(a):Ale wymiana zdań ,ja tylko prosiłem o opinie a nie żeby się kłócić o jakiś motocykl
To ma być kłótnia? Lubię jak ktoś wyraża zdanie na temat sprzętu,ale wybacz ,jeśli ktoś mi piepszy farmazony że w oczku oleju nie widać jak moto stoi na kosie to mi zwieracze puszczają,albo jesteśmy obiektywni i piszemy czy warto sprzęt oglądać albo nic nie piszemy wogóle (zważywszy że oceniamy wyłącznie po fotkach na których gówno widać) jest wiecej takich delikwentow którzy widząc problem (post z problemem) łapią za książkę i dosłownie cytują jej zawartość nie majac kompletnie żadnej wiedzy,czy o to chodzi? po to jest forum? tak? fajnie bawcie sie sami,zabiore swoją wiedzę i pójdę na inne podwórko albo lepiej,pójdę na ryby,mniej nerwow stracę
zolwik napisał(a):Po co sie klucic jak mozna sie bic?!?
A można,ale po co? pamiętaj że jajko jest mądrzejsze od kury,kiedy my zaczynaliśmy zabawe w moto budzika dopiro majstrowali :diabel: znaczy budzili do życia
Naprawdę już komentował nie będę,nie ma to kompletnie żadnego sensu,dajcie osta i po problemie,uraziłem przecie wielkiego MODA

[ Dodano: 15-06-12, 23:32 ]
Nyuno, fajnie że całą moderatornię poruszyłem,to jest pierwszy i ostatni raz,obiecuję,zapiorę zabawki i pójdę do innej "lepszej "piaskownicy,rozumiem że zieloni się muszą trzymać razem :lol: a następnym razem przeczytaj cały post a nie wyrwaj słów z kontekstu
vasen

Postprzez moro99 » piątek, 15 czerwca 2012, 22:37

nie wiem po co tyle agresjii. Pax Panowie PAX
moro99

Postprzez Budzik » piątek, 15 czerwca 2012, 22:44

vasen, moze i mnie majstowali jak ty zachwycales sie motocyklami, ale przynajmiej zrobili to swiadomie. byc moze gdyby w czasach twojego poczecia antynokcepcja byla ogolnie dostepna a nie "moze sie uda moze nie uda' to bysmy sie teraz nie klocili :)
Ostatnio edytowano piątek, 15 czerwca 2012, 22:45 przez Budzik, łącznie edytowano 1 raz
Budzik

Następna strona

Powrót do Oceniamy sprzęty z ALLEGRO, OTOMOTO