JAKIE PALIWO

Inne sprawy nie pasujące do powyższych działów.

Postprzez zolkos » sobota, 28 maja 2011, 09:43

a ja chciałbym zatankowac 95 czy 98 bez różnicy ale nie chrzczoną :P bo na każdej stacji paliwo chrzczą :/ raz jak zatankowalem na shellu gdzie zawsze tankowalem i bylo ok to raz motor ciężko odpalal lub obrotów nie trzymał lub zamulal gdy przyspieszałem :/ zmienilem paliwo i bylo ok a tamto wyjeździłem komarem ^^ na komara nawet rozpuszczalnik nie zaszkodzi bo to taka bestia xD
zolkos

Postprzez Budzik » niedziela, 29 maja 2011, 15:17

Ty sie ciesz ze mamy gaznij a nie wtrysk, bo gaznik jest mniej czuly na jakosc paliwa ;]
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez zolkos » niedziela, 29 maja 2011, 20:19

no Tyle dobrego :D
zolkos

Postprzez Corter » wtorek, 26 lipca 2011, 11:09

Dla wszystkich zainteresowanych tematem paliwa pojawił się artykuł:

http://www.scigacz.pl/Benzyna,a,osiagi, ... 16094.html

Weryfikuje teorię o uskrzydlonych motocyklach po zalaniu Pb 98 i V-Power Racing
Corter

Postprzez cichy » poniedziałek, 9 lipca 2012, 19:13

trochę odgrzebie temat, bo mam mały problem.
motong po synchro, czyszczeniu, wymianie świec itd. w marcu.
w sobotę zrobiłem mała wycieczkę, a na koniec podjechałem na stację (zwykle jeżdżę na tę samą). zalałem około 8 litrów 95 i do domu. niestety już dojeżdżając na parking zuzia zaczęła dziwnie chodzić, jakby nie na wszystkie gary, dławiła się na niskich obrotach i nie trzymała obrotów na biegu jałowym. dzisiaj ją trochę przegoniłem, po wkręcałem na obroty i przez chwilę było dobrze. po spokojnej jeździe znowu te same objawy, ale powyżej 5tys. idzie jakby normalnie.

czy mogłem trafić na trefne paliwo? czy czeka mnie ponowne czyszczenie, synchro itd.?
cichy

Postprzez ogórek » poniedziałek, 9 lipca 2012, 19:21

kiedyś miałem podobny problem ,jeszcze gdy miałem imbryka ,zalałem zbiornik na ful w dobrej stacji i dolałem uszlachetniacza do bęnzyny.problem znikł oby u ciebie było to samo.
Nie marnujcie ani chwili, kupcie SUZI róbcie whellie!
ogórek
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez kojak83 » poniedziałek, 9 lipca 2012, 21:14

Może masz po prostu na nisko ustawione obroty i dlatego przygasa? Ja miałem podobny problem, przy dojeżdżaniu do świateł, parkingu itp miał niskie obroty i czasem zgasł. Najlepiej obroty ustawić na bieżąco jak jeździsz np stojąc na światłach, przejeździe itp. Śruba jest na wierzchu i możesz nią kręcić nawet w rękawicach. Ja w ten sposób ogarnąłem problem z obrotami w drodze z pracy do domu i teraz chodzi pięknie, spala w normie i nie przygasa :P
kojak83

Postprzez cichy » środa, 5 września 2012, 19:40

troche pozno pisze, ale sprzet wyladowal u mechanika na czyszczeniu i regulacji gaziorow i do tamtej pory smiga :D
acha, stacje zmienilem na shella ;)
cichy

Postprzez kojak83 » środa, 5 września 2012, 20:23

Też polecam shella. Ja na żadnej innej nie tankuję tylko shell u mnie w swarzędzu, sprawdzony od wielu lat i nigdy się nie zawiodłem. Najlepszy numer miałem przy naprawie moto. Gaziory założone po czyszczeniu i wymianie zestawu naprawczego, mechanik podpiął swój baniak z paliwem, żeby wyregulować gaziory a moto nie pali :shock:, no to mówię mu - wlej moje paliwo z baku, może to coś da i zaskoczył od razu :) także polecam w miarę możliwości lać paliwo tylko ze sprawdzonych źródeł :)
kojak83

Postprzez Corter » środa, 5 września 2012, 20:46

Paliwo ze sprawdzonych zrodel - oczywista oczywistosc. Ale czy to Shell, czy Orlen, czy Bp,czy inna stacja nie ma znaczenia, bo i tak w Polsce wszystko pochodzi z Rafinerii plockiej lub gdanskiej.
Corter

Postprzez Abek » czwartek, 6 września 2012, 19:13

Corter, nie zgadzam się z Tobą :) Shell nr 1. BP chyba zacznę człowiekom odradzać. Służbówka ma półtora roku tankowana tylko i wyłacznie na BP, co 20k wymieniane płyny itm. Do tej pory zatkane wtryski i uszkodzony katalizator.
Abek

Postprzez Corter » czwartek, 6 września 2012, 22:19

Abek, nie mowie o subiektywnych odczuciach. Fakt jest taki, jak napisalem. A to, ze Ty czujesz ze jedno paliwo jest lepsze od drugiego to kwestia dyskusyjna. Czesto jest tak, ze ludzie pisza ze po V Power auto dostaje skrzydel, czy tez nie ma zadnych awarii. Problem w tym, ze zadne badania nie potwierdzaja roznic w jakosci paliwa czy wzrostu mocy odcUwalnego dla uzytkownika. A to, ze fajniej jest tankowac na markowych stacjach... Ja tez tankuje:-)
Corter

Poprzednia strona

Powrót do INNE...