OBROTY SILNIKA

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez TasmaN » poniedziałek, 10 września 2012, 06:18

Abek napisał(a):I w mieście i trasie, w mieście przy 3-4k spokojnie wystarcza ale poza miastem trzymanie się na takich obrotach nie daje "kopa" przy wyprzedzaniu. Może jak więcej pojeżdżę to wyczuje kiedy i gdzie jest najlepiej :)

Sciagnij sobie z FTPa wykres mocy GSXF. Co prawda to wykres dla Jajka z zalozonym Ixilem ale zmiany sa pomijalne.

Najwazniejsze zebys odczytal w zakresie jakich obrotow masz max. moc silnika. Wtedy bardziej 'kumasz' motocykl' i wiesz jak pracowac obrotami.
TasmaN

Postprzez Gof » poniedziałek, 10 września 2012, 19:05

Jest też na FTP-ie mój wykres z Dominatorem.
Gof

Postprzez Abek » poniedziałek, 10 września 2012, 19:09

Ixil to taki mały plan na przyszły sezon ale ciiiiii :)

Edit: na FTP wywala mi komunikat, że dokument (z wykresem) nie istnieje :( sad...
Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 września 2012, 19:19 przez Abek, łącznie edytowano 1 raz
Abek

Postprzez marianopala » niedziela, 21 października 2012, 10:06

koledzy przestudiowałem temat ale nikt nie miał podobnego problemu co ja, wiec opisze co sie stało. jezdziłem jakoś niedawno wieczorem i prawie wyjezdziłem paliwo do zera, ale nie wiedziałem o tym i nastepnego dnia odpaliłem moto, było wszystko ok, ,po chwili zaczął pracować jakby na 3 gary, przerywać, no to rura na stacje, zalałem 3/4 baku i myślałem ze to przez brak paliwa ale nie.. przegoniłem go 30 km i niezależnie od pozycji kranika cały czas to samo, tzn po odpaleniu (czasem trzeba b. długo krecic..) chodzi normalnie na 4 gary, pochodzi z 2 minuty i zaczyna chodzić na 3.. zdiagnozowałem który garnek był felerny i wymieniłem tam świece (jedną.. mogłem kupic od razu wszystkie 4..). Przez troche był spokoj i po 100km znowu to samo.. Rozebrałem gaźnik od 4 cylindra i wyleciała mi nie wiem skad jakas mała dyszka z okolic komory pływakowej (bez gwintu, nigdzie nie przykręcana, chyba gdzies wkłądana tylko, ale nie mam foto ;( ). I z wolnych obrotów chcąc przyspieszyc moto sie dławi pyrka i ciagnie normalnie dopiero od 6k rpm. Ma ktos jakis pomysł co to moze byc ?
Lewa w Górę !
marianopala

Postprzez ziomek4000 » niedziela, 21 października 2012, 15:22

pisałem już na forum na temat tej dyszy o której piszesz (po opisie wnioskuję że to ta sama) ale ponieważ sam teraz nie pamiętam w jakim to było temacie (pewnie któryś związany z gaźnikami) to wrzucę dla ciebie fotki:
Obrazek Obrazek

tu masz fotkę dyszy i miejsce gdzie ma być wsadzona.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez marianopala » niedziela, 21 października 2012, 19:43

Ziomek jestes wielki !!!! O to dokładnie chodziło ! Jutro rozbieram ten gaźnik i miejmy nadzieje ze bedzie chulać już w porządku :D
Lewa w Górę !
marianopala

Poprzednia strona

Powrót do SILNIK