KANAPA

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Postprzez Schummi » sobota, 16 marca 2013, 17:14

Abek napisał(a):, że coś tam wie z kątowni... Gdzie to jest?

koło prostowni za pisakownią na żwirowni :fuck2:
Abek napisał(a):można by było jakieś przekazanie zorganizować

no w sumie można :P jakim kurierem wysłać to by było taniej :P
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez bmxre » sobota, 16 marca 2013, 19:10

najtaniej bd miał pocztą polską :D a tak apropo kanapy wiecie gdzie można dostać nasadkę na tylne siedzenie do jajka, taką jak w tym linku

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 1023%2C730
bmxre

Postprzez KUBA-GSXF » sobota, 16 marca 2013, 23:45

Jeśli ktoś jest z okolic zachodniopomorskiego czyli : Słupsk ,Koszalin, Kołobrzeg,Szczecinek (ew.sam Szczecin) i okolice to moge pomóc w dostarczeniu kanapy do tapicera bo raz w tygodniu jestem w tych rejonach.Natomiast raz na miesiąc jestem w Kwidzynie , ew. okolice Starogardu Gdańskiego ,Kościerzyna itp.
zawsze koszt bedzie mniejszy za dostawę mi to gancy gal bo załatwię to w godzinach pracy:) Zacho.dniopomorskie odwiedzam od wtorku do czwartku
Co do samego tapicera jade na 99% w poniedziałek, mysle ,ze nawet jak za 250 to i tak niezła cena,nie czekam . Ponadto myślę,ze z tej ceny juz nie ma co zbijać nie sadze .ze podejmie sie roboty np za 200zł :/
--------------------------------------------------------
GSXF-600 + DR 650 all by SUZUKI :)
KUBA-GSXF

Postprzez Zuczek » poniedziałek, 18 marca 2013, 07:35

O dobrze że zajżałem do tematu. Takie cacko za 250 zł i na dodatek w lublinie czyli w domu. Lewmichał mógłbyś skrobnąć jakieś namiary na tego gościa lub numer telefonu gdzie go szukać, bo jakoś nie wypatrzyłem w temacie.
Zuczek

Postprzez lewmichal » poniedziałek, 18 marca 2013, 12:03

Serwisowanie motocykli szosowych

Crashpady do GSXF

https://www.garazcudow.pl/
lewmichal
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez KUBA-GSXF » poniedziałek, 18 marca 2013, 13:24

Lewmichał,dopiero co skumałem ,ze ty robiłeś gdzieś w Lublinie obszycie :P dobrze ,zę sie jarnełem bo bym dzis w temat uderzał w Rumi ,troszkę by się zdziwili:)
KUBA-GSXF

Postprzez BiEdRoN » poniedziałek, 18 marca 2013, 14:04

KUBA-GSXF napisał(a):Lewmichał,dopiero co skumałem ,ze ty robiłeś gdzieś w Lublinie obszycie :P dobrze ,zę sie jarnełem bo bym dzis w temat uderzał w Rumi ,troszkę by się zdziwili:)
Kuba, bez takich :P jedz pytaj i robimy 8)
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez moro99 » poniedziałek, 18 marca 2013, 15:54

lewmichal, a cena bez haftu jak mniemam bedzie nizsza ?
moro99

Postprzez plaski » poniedziałek, 18 marca 2013, 16:06

Mówi, że prawdopodobnie tak, ale nie gwarantuje. Haftem nie zajmował się tapicer a osoba przez niego wynajęta.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 18 marca 2013, 16:07 przez plaski, łącznie edytowano 1 raz
plaski

Postprzez rumcajs » wtorek, 19 marca 2013, 07:20

Kopara mi opadła.... dawno nie widziałem tak ładnej kanapy - kurde szkoda, że mam 600-tkę i moja kanapa jest dzielona. Ale w sobie też pewnie by się dało zrobić :)
<u>Do zobaczenia na trasie LWG </u>
rumcajs
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Schummi » wtorek, 19 marca 2013, 16:40

lewmichal napisał(a):Trochę się zeszło, ale w końcu odebrałem kanapę. Jak dla mnie rewelacja. Oceńcie sami:
Kanapa

lewmichal napisał(a):Tak jak wcześniej pisałem, cena 250.

dzwoniłem dzisiaj do gościa i wykonanie takiej kanapy kosztuje 300zł (bez haftu 250zł), a Lewy zapłacił mniej bo jak mi gościu powiedział na tyle się umówił, a gościu od haftu potem wziął od niego 50 zeta, które musiał pokryć z własnej kieszeni :P
także... Lewy - farciarzu :donttouch:

[ Dodano: 19-03-13, 16:42 ]
ktoś jeszcze do niego dzwonił może???
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez KUBA-GSXF » wtorek, 26 marca 2013, 10:18

Wiec byłem w Rumi i oddałem juz swoja kanapę do zrobienia...i tak ,cena z haftem to jakieś 250-300zł ,myśle,ze jak bede odbierał to zaplace 250 .Szczerze nie sadze ,ze ktos zrobi to mega taniej np za 200 zł .ew jakoś bedzie slaba lub z gorszych materiałów lub braku możliwości wyboru tkaniny itp.
Ja za te cenę bede miał połaczenie 3 materiałow które sam wybrałem i tak :
kierowca boczki -skóra ,pasażer- carbon +mat.antypoślizgowy ,wyszywka GSXF i przeprofilowanie. Fajna opcja jest to ,ze mówisz co chcesz i to ci zrobią ,kolor ,wstawkę ,przeszycie ALL,realizowany jest twój pomysł. Generalnie jak podleslecie z 3 kanapy to bedzie opcja negocjacji ceny,puki co tyle ile sam zagadasz to tyle zapłacisz ale cena waha sie w tym przedziałe cenowym 250-300 .Pani jest bardzo miła :mrgreen: i lubi się uśmiechać,wiec jesli posiadasz "bajer" to na bank zaplacisz mniej :D

Moja kanapa bedzie w tym stylu ,zmienie tylko detale :
Obrazek

[ Dodano: 26-03-13, 10:20 ]
p.s samo haftowanie jest drogie ,więc bez - 50zł od ceny .
Ostatnio edytowano wtorek, 26 marca 2013, 10:21 przez KUBA-GSXF, łącznie edytowano 2 razy
KUBA-GSXF

Postprzez BiEdRoN » wtorek, 26 marca 2013, 11:06

.....no i gitara, poczekam aż odbierzesz i też zawożę 8) o ile wcześniej nie wydam kasy :lol:
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez KUBA-GSXF » środa, 10 kwietnia 2013, 09:47

Odebrane zapłaciłem z haftem 250 zł i taka cena dla forumowiczów + ew.koszt przesyłki ,generalnie dla nowej kanapy bez haftu warto wydać np 200zł.
Oto produkt finalny:dupy nie urywa ale w porównaniu do kanapy z ceraty jest pięknie:)
Materiał ,skóra ,carbon,mata ant.poslizgowa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
KUBA-GSXF

Postprzez Maciek K-ce » środa, 21 sierpnia 2013, 21:20

A ktoś robił w mariomoto?? Bo dzwoniłem tam i cenę mają "troszkę" większą niż 350 zł (za obniżenie, profilowanie oraz wkładkę żelową zażyczyli wstępnie 450 zł) i jestem ciekaw czy się opłaca...
Maciek K-ce

Postprzez requiem5 » czwartek, 22 sierpnia 2013, 11:43

woznyman napisał(a):puść zdjęcia jak skończysz

duży to kłopot z takim profilowaniem? jakiego materiału będziesz używać?

jak dostanę kanapę którą będę mogła rozebrać na części pierwsze (bo tej co mam mi szkoda) i zobaczyć (pomacać) z czego to dokładnie jest zrobione, twardość, elastyczność itp. to odpowiem czy duży problem z profilowaniem.

Do uzyskania pożądanego kształtu planuję wykorzystać piankę konstrukcyjną, wkład żelowy wziąć z poduszek stosowanych w wózkach inwalidzkich chyba, że gdzieś znajdę taniej wkład żelowy. Pod tyłek antypoślizgowe coś i oczywiście nieprzemakalne.

Oczywiście, że wrzucę foty z mojego dzieła, chyba że mi wyjdzie lipa ;)
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez Aztek » czwartek, 22 sierpnia 2013, 13:00

[ Dodano: 22-08-13, 14:00 ]
ajdziesz
Maciek K-ce napisał(a):A ktoś robił w mariomoto?? Bo dzwoniłem tam i cenę mają "troszkę" większą niż 350 zł (za obniżenie, profilowanie oraz wkładkę żelową zażyczyli wstępnie 450 zł) i jestem ciekaw czy się opłaca...

Poniżej znajdziesz link do zdjęć gdzie jest motorek z tą kanapą

http://gsxf.pl/viewtopic.php?t=5080

Nie wiem czy się opłaca bo na seryjnej nie jeździłem ale tu ani ja ani plecaczek nie narzekamy.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano czwartek, 22 sierpnia 2013, 13:01 przez Aztek, łącznie edytowano 1 raz
Aztek

Postprzez DeElcano » wtorek, 27 sierpnia 2013, 09:00

Aztek napisał(a):Poniżej znajdziesz link do zdjęć gdzie jest motorek z tą kanapą

http://gsxf.pl/viewtopic.php?t=5080

Napisałem do Mariomoto, w załączniku zamieściłem to zdjęcie, wykonanie takiej samej kanapy z jedną wkładką żelową wycenili na 590zł :shock: czas realizacji zamówienia 4dni.
DeElcano

Postprzez szydlas » wtorek, 27 sierpnia 2013, 13:16

requiem5 napisał(a):
jak dostanę kanapę którą będę mogła rozebrać na części pierwsze (bo tej co mam mi szkoda) i zobaczyć (pomacać) z czego to dokładnie jest zrobione, twardość, elastyczność itp. to odpowiem czy duży problem z profilowaniem.

Do uzyskania pożądanego kształtu planuję wykorzystać piankę konstrukcyjną, wkład żelowy wziąć z poduszek stosowanych w wózkach inwalidzkich chyba, że gdzieś znajdę taniej wkład żelowy. Pod tyłek antypoślizgowe coś i oczywiście nieprzemakalne.

Oczywiście, że wrzucę foty z mojego dzieła, chyba że mi wyjdzie lipa ;)

Jeżeli potrzebujesz kanapę na oględziny, to mam jedną powiedzmy "zapasową" od dużego jajka. Jest rozdarta w dwóch miejscach i planuję ją oddać do zakładu jakiegoś, w Warszawie słyszałem dobre rzeczy o Wersonie, aczkolwiek nie korzystałem osobiście jeszcze i nie wiem jak kształtują się tam ceny. Dlatego z racji uszczuplonego budżetu póki co, mogę Ci ją pożyczyć na oględziny. :)
szydlas

Postprzez requiem5 » wtorek, 27 sierpnia 2013, 13:35

szydlas napisał(a):Jeżeli potrzebujesz kanapę na oględziny, to mam jedną powiedzmy "zapasową" od dużego jajka. Jest rozdarta w dwóch miejscach i planuję ją oddać do zakładu jakiegoś, w Warszawie słyszałem dobre rzeczy o Wersonie, aczkolwiek nie korzystałem osobiście jeszcze i nie wiem jak kształtują się tam ceny. Dlatego z racji uszczuplonego budżetu póki co, mogę Ci ją pożyczyć na oględziny. :)

już zaopatrzyłam się w kanapę która jutro do mnie dotrze więc na razie nie skorzystam z oferty ale dzięki.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AKCESORIA I DODATKI