Mostek kierownicy

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

Mostek kierownicy

Postprzez bymbol » niedziela, 7 kwietnia 2013, 18:52

Orientuje się ktoś czy do imbryka 750 zamiast fabrycznej półki da się założyć jakoś mostki i kierownice prostą lub typu street/stunt bo widzę ze na fabrycznej półce mam takie 4 zaślepki tak jakby właśnie do mostków

[ Dodano: 07-04-13, 19:57 ]
albo czy półka od bandyty by pasowała np ta: http://allegro.pl/polka-gorna-suzuki-ba ... 42857.html
Ostatnio edytowano niedziela, 7 kwietnia 2013, 19:10 przez bymbol, łącznie edytowano 1 raz
Nie ma boga...jest Motór!
bymbol

Postprzez Budzik » poniedziałek, 8 kwietnia 2013, 12:09

bymbol, z tego co mi sie zdaje, to te 4 zaslepione srubki tzrymja ta polke z mocowaniami ori kierownic, bo pólke 'własciwą' masz pod nia :) wiec po odkreceniu tej z kierownica powinienes moc zalozyc inna polke, ale cyz bedize pasowac ta od bandita to nie wiem, sprawdz jaki ma rozstaw srub mocyjacych, otwory na lagi, odleglosc od lag, miejsce na srobe do glowki ramy. bo byc moze z tego co widze to w bandicie jest 1 polka i spelnia role obu polek ktore sa u nas :)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Alpha » wtorek, 9 kwietnia 2013, 21:49

750 ma kierownicę izolowaną od wibracji - są tam 4 tuleje gumowe . Chyba przydatna rzecz na dłuższych trasach , przy jednostajnej prędkości ?
Alpha

Postprzez bymbol » sobota, 13 kwietnia 2013, 13:04

Ok dzięki narazie dam sobie z tym spokój, aktualnie znalazłem rurę fi22 w ruch poszedł tlen/acetylem trochę gięcia, cięcia i dopasowałem to pod nasza półkę. Wyszła nawet prosta kierownica
Nie ma boga...jest Motór!
bymbol

Postprzez dragster » poniedziałek, 13 maja 2013, 13:05

Alpha napisał(a):750 ma kierownicę izolowaną od wibracji - są tam 4 tuleje gumowe . Chyba przydatna rzecz na dłuższych trasach , przy jednostajnej prędkości ?

Szczerze to takie gumeczki mało dają jeśli chodzi o odczucia, a troche denerwuje świadomość że masz kierownice na gumie zamocowaną :p
dragster

Postprzez Alpha » poniedziałek, 13 maja 2013, 14:38

Nie jechałem 750-tką , mówisz ze nic nie daje ? W 600-tce na dłuzszej trasie , przy jednostajnych obrotach , wibracje są uciazliwe . Tak jak podnózki , siedząc na miejscu pasażera - tu już są odczuwalne nawet przy zmiennych obrotach .
Alpha

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF