TŁUMIK + KOLEKTORY

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez ziomek4000 » piątek, 22 lutego 2013, 00:23

no za twój tłumik było trochę ponad 100zł a za nowego dominatora wyłożyłem 400 więc różnica dosyć spora.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez Budzik » piątek, 22 lutego 2013, 07:10

Ten bandaz jak go nazwales to owijka termiczna do wydechow. Oczywiscie jest mega droga, ale mozna stary azbestowy koc gasniczy posiac na 5cm paski i tez owinac wydrch.efekt ten sam. Calosc ma za zadanie oczywiscie nieoddawac ciepla na zewnatrz dzieki czemu wiecej energii zostaje w rurach co przeklada sie na szybsze opuszczanie spalin z rur wydechowych i wxrost mocy motocykla. W samochodach dodatkowo jest mniejsza temperatura powjietrza pod maska
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez ziomek4000 » piątek, 22 lutego 2013, 10:26

wiem co masz na myśli ale myślimy o czymś innym. no chyba że ta owijka może służyć jako swojego rodzaju uszczelka.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez Budzik » piątek, 22 lutego 2013, 12:04

mysle ze moze posluzyc jako uszczelka, w koncu jest wytrzymala na wtysokie temperatury, a przy laczeniu kolektora z puszka nie ma tak duzej temperatury jak jest przy kolektorach przy silniku.

pozatym zawsze pozostaje ci silikon wysokotemperaturowy do silników
Budzik

Postprzez ziomek4000 » piątek, 22 lutego 2013, 18:48

no nie wiem czy szczelinę o szerokości prawie pół centymetra da radę załatać sylikonem. na razie mam pewien ciekawy pomysł ale to dopiero jak sprawdzę go w praktyce to się pochwalę co wymyśliłem.
ziomek4000

Postprzez Budzik » piątek, 22 lutego 2013, 18:56

Budzik

Postprzez Endrus » niedziela, 30 czerwca 2013, 13:40

Czy seryjne wydechy w Jajku 600cm i 750cm są takie same? Może pasuję też te od Bandita? Chcę kupić do swojego i nie wiem na które zwracać uwagę.
Ostatnio edytowano niedziela, 30 czerwca 2013, 13:40 przez Endrus, łącznie edytowano 1 raz
Endrus

Postprzez HenioElektryk » niedziela, 7 lipca 2013, 11:56

Takie szybkie pytanie, żeby wyciągnąć z mojego mivva db-killera wystarczy rozwiercić nita który jest widoczny na zdjęciu? A potem po rozwierceniu mogę na chama chwycić za tą końcówkę kombinerkami i na siłę wyciągnąć? Czy lepiej np. użyć strzykawki i wstrzyknąć trochę oleju żeby to było łatwiej wyjąć

Obrazek
Obrazek
HenioElektryk

Postprzez DeElcano » poniedziałek, 8 lipca 2013, 07:30

rozwierć nit, rozruszaj i wyjdzie. Możesz użyć np. wd40.
DeElcano

Postprzez Budzik » poniedziałek, 8 lipca 2013, 10:14

dziwne ze db killer na nit jest. ja w scorpionach mam mocowane dokladnie w tym samym miejscu, ale na srubkę i po jej wykreceniu wychodzi bez proszenia, nic nie musze smarowac.
Budzik

Postprzez DeElcano » poniedziałek, 8 lipca 2013, 11:07

nic w tym dziwnego, yoshimurach też jest na nit. Wiem, bo miałem i przerobiłem na śrubkę, z tym że montuję tylko do przeglądu.
DeElcano

Postprzez HenioElektryk » poniedziałek, 8 lipca 2013, 14:45

DB-killer już wyjęty i tak to wygląda:
Obrazek
Różnica dźwięku jest spora, teraz jest jeszcze bardziej basowo no i oczywiście głośno :) no i teraz jak jeszcze lepiej mnie słychać to więcej ludzi w korku mnie wpuszcza :D
Dziś wieczorkiem postaram się nagrać 2 filmiki z porównaniem jak chodzi bez db-killera i jak z nim.

[ Dodano: 08-07-13, 21:53 ]
Panowie jeszcze jedna sprawa, jako że nie mogę edytować już posta to może jakiś mod mógłby go połączyć. Teraz po wyjęciu tego db-killera zauważyłem że z puszka zaczęła mi strzelać(przed wyjęciem też to się zdarzało ale nie było to tak słyszalne) a dokładniej gdy silnik schodzi z obrotów to pomiędzy 4krpm a 3krpm słychać kilka strzałów(czasem strzeli w innych zakresach ale b.rzadko, w tym co podałem strzały występują zawsze). Z tego co słyszałem to w gaźnikowcach może to być przez złą regulację i może to doprowadzić np. do wydmuchania uszczelki spod głowicy ale we wtrysku? Silnikowi od takich strzałów nic się nie stanie?
HenioElektryk

Postprzez drebor » sobota, 13 lipca 2013, 09:34

chcę sobie zmienić fabryczny tłumik na trochę głośniejszy-co o tym tłumiku z allegro myślicie (fajnie brzmi-jest tam film na yutube)

http://allegro.pl/wydech-dominator-gsxf ... 44560.html

dlaczego ten-napewno cena i to że sam jako laik będę mógł go zamontowac
drebor

Postprzez Miksol » środa, 28 maja 2014, 14:59

Moje pytanie jest proste. W fabrycznych wydechach są listki z otworem montażowym, czy powinny one być pod tuleją/setem?? Czy nad?? Czy zasadzamy śrubę w te blaszki, potem tulejkę i nakrętka, czy wydech idzie pod spód??
GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...
Miksol

Poprzednia strona

Powrót do SILNIK