23-25.VIII.2013r. - ŚWIĘTOKRZYSKIE "Z JAJAMI"

TYLKO: informacje, umawianie się, propozycje...
Do relacji z wypraw itp. jest Dział FOTORELACJE

Postprzez Schummi » środa, 15 maja 2013, 16:01

TasmaN napisał(a):Jest sens i maja byc dwa tematy.

ok... nic nie poradzisz jak władza każe... :idontknow:

a tak na serio to nawet pasuje, żeby tu dyskutować a tam będzie widać kto jest chętny na spotkanie ;)
KR-Ociec napisał(a):A masz na myśli jakąś konkretną lokalizację, bo Jez.Korytnickie to kawałek "akwarium" i nie trudno byłoby się tam NIE-znaleźć

mam upatrzone jedno miejsce ale jak pojadę to się okaże czy rzeczywiście będzie to dobry wybór czy ulegnie zmianie :)
o wszystkim poinformuję w późniejszym terminie - teraz chciałem się zorientować ile mniej więcej będzie chętnych, żeby wiedzieć jak gadać z ludziami co to wynajmują (zasada im więcej tym taniej) - jak będzie ustalone to wstawię mapkę i każdy sobie wsio obluka :P
Ostatnio edytowano środa, 15 maja 2013, 16:03 przez Schummi, łącznie edytowano 1 raz
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez NiDeMa » niedziela, 7 lipca 2013, 22:31

Hello! Mam rodzinny dom w Siekiernie (okolice Bodzentyna), fajna mała wioska zabita dechami (Polska B). Zapraszam w wolnej chwili. A druga sprawa to bym się do Was przyłączył ale mogę potwierdzić bliżej daty bo nie wiem jak z pracą. Jechałbym z Warszawy.
NiDeMa
-TW 99-
NiDeMa

Postprzez woznyman » niedziela, 14 lipca 2013, 23:51

Jak wygląda wyjazd watahy ze śląska?

Kupą czy każdy sobie?

Szczerze to przyglądam się na razie, bo u mnie planowanie więcej niż dwa tygodnie do przodu nie ma większego sensu :/ ...
"Nie wypuszczone bąki przedostają się do głowy i tak powstają posrane pomysły"
woznyman
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Abek » wtorek, 16 lipca 2013, 21:10

Panie Panowie i ... a może nie powiem kto haha. Termin coraz bliżej i myślę, że warto by było już coś więcej ustalać. Jak to pole w obecnej chwili wygląda, czy nic w temacie trasy i kosztów się nie pozmieniało. Miesiąc niby dużo niby mało i za chwile trzeba będzie wymyślić jak namiot do moto założyć :) Czy lista userów chętnych na wyjazd aktualna itp.
Dobrze myślę czy źle myśle?
Abek

Postprzez Schummi » wtorek, 16 lipca 2013, 21:51

Abek, teoretycznie dobrze myślisz, ale na dzień dzisiejszy mam oblukane jakieś 75% trasy i nie chciałbym pisać dwa razy ale do końca tego tygodnia wszystko opiszę :P

plus tego jest taki że nigdzie nie musimy się rezerwować i wystarcza telefon z jednodniowym wyprzedzeniem info, że chcemy dane miejsce zwiedzać większą grupą :)

tak więc... Panie i Panowie, cierpliwości - musicie wytrzymać do końca tygodnia. Później do końca lipca będziecie mogli nanosić niewielkie poprawki (będzie też ankieta w jednej sprawie) i do 15 sierpnia będę chciał mieć potwierdzony udział wszystkich chętnych. musicie się dostosować do przyjętych przeze mnie terminów to będzie dobrze (zwłaszcza, że tuż przed planowanym spotkaniem mam weselicho w domu) ;)
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez Abek » wtorek, 16 lipca 2013, 21:59

To "teoretycznie" mi się nie spodobało ale puszcze mimo uszu :P No to czekam na info i rozglądam się dalej za jakimś namiotem :)
Abek

Postprzez RAV » poniedziałek, 22 lipca 2013, 22:39

to z której strony jeziora ma być to spotkanie ? ;)
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Tymon » poniedziałek, 22 lipca 2013, 22:57

No i dupa z tego. :/
Tymon
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Abek » wtorek, 23 lipca 2013, 13:33

Tymon, dlaczego dupa?
Abek

Postprzez Tymon » wtorek, 23 lipca 2013, 14:05

Abek, Nie będzie mnie :/
Tymon
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Abek » wtorek, 23 lipca 2013, 15:18

Nie przyjmuje żadnego tłumaczenia!! Jak Ci trza jakoś pomóc żebys był to wal śmiało
Abek

Postprzez Schummi » środa, 24 lipca 2013, 00:34

dobra :P bo się zebrać nie mogłem wcześniej...

ogólnie rzecz biorąc to wcześniejsza trasa uległa nieznacznej modyfikacji (z planu wyleciał Sandomierz, bo potrzeba całego dnia żeby coś tam pozwiedzać) i wygląda jak w załącznikach :P
Dzień Pierwszy
Dzień Drugi

a szczegółowo:
I dzień:
- Szydłów: bilet wstępu na wszystkie obiekty 6 zł/os, plus przewodnik 40 zł za całą grupę, czas zwiedzania 1,5 - 2 godzin. Teoretycznie można zwiedzać samemu (zostaje parę groszy na piwo), ale nie ma to zbytniego sensu bo chętnych zgłosiło się prawie 30 osób więc zakładając, że będzie nas 20 sztuk to będzie po 2 zł na łebka a dużo można się dowiedzieć a nie tylko pogapić :)
do zobaczenia: mury obronne, Brama Krakowska, Zamek Królewski, Skarbczyk - muzeum regionalne, Brama Zamkowa, dzwonnica, Synagoga, Groty Zbója Szydło, Kościół Św. Władysława, Kościół Wszystkich Św. - niektóre punkty można pominąć ale po co... :P
wcześniej trzeba zamówić przewodnika na konkretną godzinę!

- Kurozwęki: zwiedzanie tylko z przewodnikiem - cena dla grup zorganizowanych (wycieczki): 20 zł/os. (14 zł/os jeśli bez labiryntu), czas zwiedzania 1,5 - 2 godziny (nie licząc labiryntu).
w tej cenie: wstęp i oglądanie mini zoo, zwiedzanie pałacu, przejażdżka wozem wśród bizonów, labirynt w kukurydzy (opcja).
grupy zorganizowane trzeba zgłosić na kilka dni wcześniej!

- Klimontów: odwiedzenie grobu Pegaza - najważniejszy punkt.

- Opatów: tu trochę pomieszane z cenami bo albo przewodników bierzemy i wejdziemy wszędzie albo tylko na niektóre obiekty. Według kobitki z PTTK warto wziąć przewodnika na Kolegiatę Św. Marcina (koszt 40 zł/grupa), przewodnik w podziemiach wliczony w cenę biletu - 12 zł/os, rynek możemy sobie sami zwiedzić (ratusz, jakieś pomniki i Brama Warszawska), czas zwiedzania około 3 godzin (podziemia 45 min, kolegiata 1h).
tu jesteśmy ograniczeni czasowo! kolegiata czynna 11-16, podziemia 9-17.

- Ujazd - Zamek Krzyżtopór: 8 zł/os. (jeśli będzie >20 os. to 7 zł/os.), przewodnika się nie opłaci brać bo samemu można zwiedzać bez ograniczeń czasowych (ważne żeby wyjść z tamtąd przed 20).

II dzień:
- Św. Krzyż: koszt zwiedzania na ten sezon jest mi nieznany ale nie powinien przekroczyć 10 zł/os., jedyny warunek musimy wjechać tam przed 11:00 a zjechać przed 14:00 bo tylko w tych godzinach w niedzielę można wjechać na samą górę i nie trzeba iść z buta prawie 3km pod górkę :P
do zobaczenia: klasztor, gołoborza.

- Św. Katarzyna: wstęp za free :D trzeba wleźć na Łysicę... później przydałoby się zejść, iść na lody i jechać dalej :diabel:

- Bodzentyn: ruiny zamku, też za free :P

Szacowany koszt:
- atrakcje: 59 zł (przy założeniu 20 os. grupy)
- pole namiotowe: 62 zł (motocykl, 2 os., 2-osobowy namiot, za dwie doby)
- wacha: 64 zł (spalanie 6 l/100km, cena 5,6 zł/l, dystans 190 km)
- żarło, wszelkiego rodzaju napoje oraz dojazd i powrót we własnym zakresie = cena nieznana (zbyt duża rozbieżność) :zapytanie:
razem: 185 zł

To tak w telegraficznym skrócie :diabel:

A teraz odpowiadając na wcześniejsze pytania:
pole namiotowe wygląda bardzo dobrze, od ogrodzenia mamy dosłownie kilkadziesiąt metrów na plażę, teren ogrodzony, motocykle możemy wstawić bezpośrednio na pole namiotowe (wiąże się to z opłatą 5 zł/sprzęt) albo zostawić na parkingu (nie polecam bo z pola namiotowego go nie widać :P)
na polu namiotowym obowiązuje BEZWZGLĘDNY ZAKAZ PAŁOWANIA!!!!!! :paluj:
jeden z tych placów będzie nasz :)
Obrazek Obrazek Obrazek
najfajniej jakby drugi się trafił.
cennik pola namiotowego

Budzik, sanitariaty wyglądają następująco: są umywalki, 2 prysznice, 2 WC, ciepła/zimna woda.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

RAV, które pole? na mapkach zaznaczone zielonym domkiem :P

aha, jest możliwość wykupienia sobie śniadań w pobliskim lokalu ale trzeba wcześniej dać zaliczkę żeby przygotowali i kosztuje 10 zł/os.

to chyba tyle na chwilę obecną. czekam na jakieś sugestie czy uwagi. dobrze by było gdybyśmy się wszyscy zjechali w piątek po południu/wieczorem, bo pierwsze dwie pozycje z sobotniego planu jak zauważyliście trzeba wcześniej ustalić na godzinę. no i najważniejsze do której macie zamiar spać w sobotę i niedzielę??? :donttouch:
my (znaczy ja i Kinga) będziemy na miejscu już koło południa w piątek więc kiedy kto przyjedzie.

kto już pewny potwierdzać obecność na PW.
Ostatnio edytowano środa, 24 lipca 2013, 00:39 przez Schummi, łącznie edytowano 3 razy
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez Abek » środa, 24 lipca 2013, 18:21

Jak to bez pałowania?????

Do której spać? Ciężko powiedzieć :) Zależne to od poziomu integracji dzień wcześniej. Ma ktoś alkomat? Fajnie, żeby był...

Jak ktoś z małopolski jedzie poza mną to może ustalimy jakiś wspólny spot do wyjazdu? PW jeśli ktoś zainteresowany
Abek

Postprzez Schummi » środa, 24 lipca 2013, 18:54

Abek napisał(a):Zależne to od poziomu integracji dzień wcześniej.

ja myślę, że w piątkowy wieczór to delikatnie, "tak na próbę" się zintegrować bo sobota rano ustawiona na godziny ma być :)
a po powrocie "integracja wtórna", znaczy się konkretniejsza (i te urodzinowe zaległe :diabel:)

jeszcze w wolnej chwili policzę czas jaki mielibyśmy na poszczególnych punktach, żeby wiedzieć gdzie można dłużej posiedzieć :)

mam nadzieję, że będzie jakaś dyskusja co do posiłków i godziny startu :)
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez Abek » środa, 24 lipca 2013, 19:42

Posiłki - śniadanie zapewne gdzieś w pobliżu, obiad w trasie a kolacja to pewnie grill (skąd? jest dostępny na polu namiotowym?) albo ognisko. Pizza? :P:P

No i wiadomo że nie lecimy jakby nam Malwi chciał ktoś ukraść :diabel: tylko prędkość raczej armaturowa :)
Abek

Postprzez Malwi » środa, 24 lipca 2013, 19:59

Abek napisał(a):Posiłki - śniadanie zapewne gdzieś w pobliżu, obiad w trasie a kolacja to pewnie grill (skąd? jest dostępny na polu namiotowym?) albo ognisko. Pizza? :P:P

No i wiadomo że nie lecimy jakby nam Malwi chciał ktoś ukraść :diabel: tylko prędkość raczej armaturowa :)

normalnie ajlowiu Abek, ale jeśli o mnie chodzi to jeszcze nic pewnego :( chociaż Abek zadeklarował się, że jak coś to mnie zgarnie z zadupia na zadupek :diabel:
"Kobiety istnieją po to, aby je kochać, a nie, aby je rozumieć." :D

:-)
Malwi

Postprzez Abek » środa, 24 lipca 2013, 20:05

Ja Ci zaraz dam nic pewnego Ty Ty noo :P Zadupek wolny więc np :P
Abek

Postprzez Malwi » środa, 24 lipca 2013, 20:14

Abek napisał(a):Ja Ci zaraz dam nic pewnego Ty Ty noo :P Zadupek wolny więc np :P
Ale to zgarniasz mnie z zadupia? :diabel:

Malwi

Postprzez Abek » środa, 24 lipca 2013, 20:18

No ba :) nie spamujmy chociaż tego jednego tematu :P
Abek

Postprzez Malwi » środa, 24 lipca 2013, 20:20

Abek napisał(a):No ba :) nie spamujmy chociaż tego jednego tematu :P
no dobra już nic nie piszę, a mówiłam, że królowa otu :diabel:

Malwi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zloty, podróże, wyprawy, wspólne latanie...