23-25.VIII.2013r. - ŚWIĘTOKRZYSKIE "Z JAJAMI"

TYLKO: informacje, umawianie się, propozycje...
Do relacji z wypraw itp. jest Dział FOTORELACJE

Postprzez Schummi » środa, 24 lipca 2013, 21:44

Malwi, Abek, nie spamujcie bo potem jak ktoś będzie chciał czegoś się dowiedzieć to będzie musiał przekopać strony spamu :P :shot:
Abek napisał(a):Posiłki - śniadanie zapewne gdzieś w pobliżu, obiad w trasie a kolacja to pewnie grill (skąd? jest dostępny na polu namiotowym?) albo ognisko. Pizza? :P

No i wiadomo że nie lecimy jakby nam Malwi chciał ktoś ukraść :diabel: tylko prędkość raczej armaturowa

już pisałem wcześniej, że prędkość przelotowa około 100km/h :) zwłaszcza, że to będzie mój debiut w roli prowadzącego :P potrzebuję jeszcze chętnej osoby do zamykania grupy i ewentualnie do blokowania :diabel:

posiłki: ze śniadaniem na miejscu może być ciężko bo lokale otwarte na ogół od 10 :( jak pisałem jest możliwość, żeby właścicielka otworzyła o konkretnej godzinie ale trzeba dać jakąś zaliczkę.
obiad możemy załatwić w Opatowie, kolacja - będą grille dla nas dostępne (ognisko odpada bo musielibyśmy mieć wynajęty domek przy którym jest miejsce na ognisko, albo napalić ognisko na plaży :D), trzeba tylko kupić węgiel i kiełbasę :D
Ostatnio edytowano środa, 24 lipca 2013, 21:46 przez Schummi, łącznie edytowano 1 raz
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez RAV » czwartek, 25 lipca 2013, 16:02

Do zamknięcia grupy to ja się mogę pisać, a jakby mnie nie było (tfu tfu) to Tasman się zawsze pcha na koniec(chyba nie pamięta jak się dwójkę wrzuca), więc i jemu można by powierzyć to zadanie :P tylko trzeba wcześniej mu sprawdzić stan paliwa, bo lubi chłopak wyjeździć wszystko do zera :P
Co do blokowania to wydaje mi się to zbyteczne, damy sobie radę i bez tego i chyba w dodatku bezpieczniejsze to będzie.
Ale śniadanie przed 10 ?????? rany, ale jak to ? :D
a jak można głosować to jestem za ogniskiem na plaży z kiełbą z kijka itd. zamiast blaszanego koryta na trójnogu sypiącego popiołem na prawo i lewo :P wyobrażałeś sobie co będzie jak naszemu Adminowi się ten popiół na lakierze osadzi ? całą wodę z jeziora zużyje na mycie sprzęta :D
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Abek » czwartek, 25 lipca 2013, 19:08

[SCH]Marcin, no to już się wynieśliśmy "do siebie" xD

RAV, pluj pluj bo Ty dobrze wiesz.

Na węgiel zrzuta, na kiełbasę też. Chyba, że ognisko to spacer po lesie w poszukiwaniu chrustu itp :P Ilu się zgubi? Ich strata :)

Jak jedziemy w kondonie to koszulki odblaskowe przód tył by się przydały i może dla tych od środka jezdni też.
Abek

Postprzez Schummi » czwartek, 25 lipca 2013, 22:01

Abek napisał(a):Jak jedziemy w kondonie to koszulki odblaskowe przód tył by się przydały i może dla tych od środka jezdni też.

przód tył jak najbardziej :P ale ci od osi??? - nie przesadzajmy - a jak się grupa w trakcie przemiesza to się zamienią też koszulkami??? :donttouch:

[ Dodano: 25-07-13, 23:09 ]
RAV napisał(a):Ale śniadanie przed 10 ?????? rany, ale jak to ?

no... w sobotę tak trzeba... myślałem, że ruszymy w trasę około 8.00-8.20 :roll:
Abek napisał(a):Na węgiel zrzuta, na kiełbasę też. Chyba, że ognisko to spacer po lesie w poszukiwaniu chrustu itp
RAV napisał(a):a jak można głosować to jestem za ogniskiem na plaży z kiełbą z kijka itd
nie ma sprawy, może być i ognisko na plaży - trzeba tylko drzewa nazbierać (ale lasu nie ma jako takiego :))
i jeszcze jedna sprawa: mówimy teraz o wieczorze piątkowym czy sobotnim? czy może o obu? bo można by zrobić w piątek wieczorkiem grilla a w sobotę napalić ognisko na plaży i zaszaleś bardziej :P
Ostatnio edytowano czwartek, 25 lipca 2013, 22:01 przez Schummi, łącznie edytowano 1 raz
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez Budzik » piątek, 26 lipca 2013, 15:48

Abek jak otwierajacy i zamykajacy ma kamizelke to jest optymalnie i latwiej dla otwierajacego bo spogladajac w lusterko szybko widzi czy jest cala grupa. My tak jechalismy do kazimierza i bylo spoko. Nawet jak jechalo 13 maszyn to szybko bylo widac czy wszyscy przejechali na swiatlach.
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Schummi » piątek, 26 lipca 2013, 18:10

no nie wiem jak wstawić ankietę :/ nigdzie nie mogę znaleźć tego ustrojstwa :?

a chciałem zapytać czy wieczorami robimy (piątek, sobota):
1. 2x ognisko na plaży
2. 2x grill na polu namiotowym lub na plaży bo sprzęt mobilny
3. 1x ognisko, 1x grill

jak kto umie wstawić taką ankietę to niech wstawi :P

no i sprawa śniadania nie wyjaśniona :!:
każdy we własnym zakresie czy zamawiamy u gościówki z ośrodka (trzeba dać zaliczkę) ;)
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez Abek » piątek, 26 lipca 2013, 18:46

Budzik, mogę mieć troche zaburzone przez obstawianie parady ale to wtedy na odleglosci 1,5km bylismy rozciągnięci. No nvm teraz. Zostaje przód tył i okej.

Śniadania myślę, że we własnym zakresie. Zawsze śniadanie można zjeść w trasie bo róznie ludzie są przyzwyczajeni do śniadan (ja zwykle po 11).

Gof da rade z ankieta :)
Abek

Postprzez Schummi » piątek, 26 lipca 2013, 18:49

Abek napisał(a):Śniadania myślę, że we własnym zakresie. Zawsze śniadanie można zjeść w trasie bo róznie ludzie są przyzwyczajeni do śniadan (ja zwykle po 11).

no i wreszcie jakiś konkret :P jestem tegoż samego zdania, ale czekamy na więcej wypowiedzi :)
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez RAV » piątek, 26 lipca 2013, 21:14

Co o śniadań jestem zdania co przedmówcy.
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Schummi » poniedziałek, 29 lipca 2013, 17:27

dobra, kto się namyślał to pisać PW ze zgłoszeniem udziału :) kto się jeszcze nie namyślił to szybciej się decydować :P
ważne, żeby było minimum 10 osób bo będziemy traktowani jako grupa zorganizowana!!! a najlepiej jakby było >20 ;)
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez Abek » poniedziałek, 29 lipca 2013, 20:03

No pisać pisać bo jak nie to nie wiem jeszcze co ale na pewno będziecie żałować, że Was nie było :) Kufer cukierkami troche wypełniony będzie.. Może taka mała zachęta pomoże :)
Abek

Postprzez Schummi » czwartek, 8 sierpnia 2013, 18:51

Rumcajs w temacie z listą chętnych napisał(a):No ludziska musi nas byc minimum 10, potwierdzajcie:)

z tym "musi" to nie tak do końca :P ale fajnie by było jakby nas było więcej ;)
jeśli nie widzi wam się taka trasa jak wymyśliłem to przecież możemy ją zmodyfikować w trakcie imprezy bo przecież nic nie rezerwujemy :D
po prostu chciałem, żeby to nasze spotkanie nie wyglądało tak, że cały dzień siedzimy na plaży i katujemy browce a na wieczór robimy ognisko/grilla i poprawiamy... browcem :)

jeśli chcecie to możemy zrobić, żeby tak to wyglądało... pojedziemy do Klimontowa i wrócimy na Chańczę posiedzieć... tylko jaki to będzie miało sens... mieć motongi pod ręką a spotkanie spędzić siedząc koło nich :/

dużo osób nadal nie potwierdziło ani w jedną ani w drugą stronę... a najgorsze, że mało kto się wypowiada czy to co wymyśliłem mu odpowiada czy też nie... a szkoda :(
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez Abek » czwartek, 8 sierpnia 2013, 20:02

Jak dla mnie to hmm. Troche zwiedzania ok ale tez czasu zeby posiedziec pogadac poznac siem w piatek przyjazd wiekszosc po pracy a na drugi dzien rano wstawanie w i trase. Moze troche to obciaic? Mnie to generalni nie przeszkadza jazda ale moze ludzi troche wlasnie ona odstraszyla? Ciezko mi sie wypowiadac za wszystkich a jeszcze ciezej robic to z telefonu. Niech sie tez inni wypowiedza. Rav bedzie i jedzie na grob z nami. Glupio tez tak sie dzielic.
Abek

Postprzez Schummi » czwartek, 8 sierpnia 2013, 20:41

Abek napisał(a):Moze troche to obciaic?

no ale przecież ja na samym wstępie napisałem, że to moja propozycja :) propozycja nie ostateczna wersja...
Abek napisał(a):Mnie to generalni nie przeszkadza jazda ale moze ludzi troche wlasnie ona odstraszyla?

w sumie to tej jazdy tak dużo nie ma bo jednego dnia 120 km i ewentualnie 2 dnia 69 km. ja wiem, że każdy jeszcze musi liczyć dojazd i powrót, ale podejrzewam, że jeżdżąc koło domu więcej by zrobił każdy za ten weekend :P zresztą drugi dzień to opcja - równie dobrze możemy leżeć plackiem do popołudnia na plaży i rozjechać się do domów :)
Abek napisał(a):Ciezko mi sie wypowiadac za wszystkich a jeszcze ciezej robic to z telefonu. Niech sie tez inni wypowiedza.

i właśnie w tym problem, że jedyną osobą udzielającą się w tym temacie, która pisze jakieś konkrety to ty i Rav :)
ciężko jest coś zorganizować skoro nikt nie chce napisać jakby on to widział, żebyśmy doszli do jakiegoś konkretnego planu, więc ja piszę jak ja to bym widział :)

zostało jeszcze dwa tygodnie ale... chciałbym znać wasze zdanie wcześniej, żeby przynajmniej wiedzieć ile potrzeba nam miejsca na polu namiotowym.
Ostatnio edytowano czwartek, 8 sierpnia 2013, 20:42 przez Schummi, łącznie edytowano 1 raz
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez rumcajs » czwartek, 8 sierpnia 2013, 23:05

Z tego co widzę to trasę łatwo skrócić, przejeżdżając z Klimontowa od razu na Zamek, dzięki temu możemy trochę dłużej spać po piątkowym "integrowaniu" :) i szybciej zacząć integrowanie sobotnio-niedzielne, bo z tego co pamiętam to ktoś zapowiadał, że będzie w sobotę dopiero.
<u>Do zobaczenia na trasie LWG </u>
rumcajs
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Schummi » piątek, 9 sierpnia 2013, 15:29

rumcajs napisał(a):trasę łatwo skrócić, przejeżdżając z Klimontowa od razu na Zamek

ja bym bardzie był skłonny do odpuszczenia sobie Kurozwęk i automatycznie o 2h później można zacząć Szydłów :P sprawa do ustalenia - ale nie na ostatnią chwilę bo trzeba rezerwować Kurozwęki na godzinę (Szydłów zresztą też) :)
no chyba, że brać pod uwagę kilometry... ale przecież fajnie się przelecieć razem :diabel:
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez rumcajs » piątek, 9 sierpnia 2013, 20:30

[SCH]Marcin, Kolejna osoba potwierdziła, że nie będzie tak, że w 5 motorów to możemy nawet trasę przedłużyć bo im więcej osób tym dłużej się ekipa zbiera, a na razie to jesteśmy jak wycieczka solo HAHAHAH
<u>Do zobaczenia na trasie LWG </u>
rumcajs
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Schummi » piątek, 9 sierpnia 2013, 21:38

rumcajs, co racja to racja :) jak na razie z niczego nie rezygnujemy, chyba że podczas wycieczki tak zadecydujemy :P
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez ogórek » sobota, 10 sierpnia 2013, 09:52

jeszcze pięć osób się nie zdeklarowało czy jedzie,więc miejmy nadzieje że będzie nas więcej.
Nie marnujcie ani chwili, kupcie SUZI róbcie whellie!
ogórek
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez RAV » środa, 14 sierpnia 2013, 08:25

A może by jakiś moderator przykleił wątek o tym Zlocie na stronie głównej w dziale "ogłoszenia" ? było by bardziej widoczne.
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zloty, podróże, wyprawy, wspólne latanie...