jak chcesz poprawić dźwięk poszukaj na necie edzia, bardzo dużo dobrych opinii czytałem o tym gościumichalm83 napisał(a):Mi chodzi żeby trochę dźwięk poprawić.
https://pl-pl.facebook.com/pages/edhaus ... 5788030250
jak chcesz poprawić dźwięk poszukaj na necie edzia, bardzo dużo dobrych opinii czytałem o tym gościumichalm83 napisał(a):Mi chodzi żeby trochę dźwięk poprawić.

florek napisał(a):Ja zamontowałem trójnik w miejscu łącznika drugiej i trzeciej rury z kolektora i wyprowadziłem to na kolankach do tyłu.

ziomek4000 napisał(a):a najbardziej to się uśmiałem jak przeczytałem że samo przykręcenie tłumika dodaje mocy.

a czemu uważasz że przyrost mocy będzie przy przelotowym wydechu, bez synchro, filtra typu k&n i dynojet-ów??woznyman napisał(a):Widzę ziomek4000 wycofanie z tematu uzysku mocy dzięki nowemu tłumikowi

woznyman napisał(a):Widzę ziomek4000 wycofanie z tematu uzysku mocy dzięki nowemu tłumikowi
ziomek4000 napisał(a):woznyman napisał(a):Widzę ziomek4000 wycofanie z tematu uzysku mocy dzięki nowemu tłumikowi
ale że o co ci chodzi? wymiana tylko i wyłącznie tłumika nie poprawia mocy. wręcz przeciwnie. gdy wsadzisz przelot i nie ustawisz gaźników to możesz stracić.
BiEdRoN napisał(a):woznyman napisał/a:
Widzę ziomek4000 wycofanie z tematu uzysku mocy dzięki nowemu tłumikowi
a czemu uważasz że przyrost mocy będzie przy przelotowym wydechu, bez synchro, filtra typu k&n i dynojet-ów??
wydechy przelotowe uwalniają jedynie szybciej spalin i dają efekt dźwiękowy, a co za tym idzie użytkownik takiego ryczącego wydechu czuje się jak by miał z 200kucyków

widzę kolego że masz swoją teorie i nikt cię nie przekona, wiec ja też nie będę próbowałtrochę fizyki podstawowej - przepływy
jeżeli wstawisz opór dla spalin, zawsze uzyskasz stratę
filtr i reszta pierdół tu nie ma nic do rzeczy, jeżeli już to tylko synchronizacja o ile potrzebna
jak byś nie zauważyłwoznyman napisał(a):ale dobrze zaprojektowany tłumik będzie dawał wyraźny przyrost mocy

michalm83 napisał(a):seryjnego dominatora
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość