przez alox » niedziela, 5 sierpnia 2012, 11:01
Jak odkręcisz napinacz to będziesz widział jak wysunięty jest ten bolec,bo jest sprężyna która wyciska bolec i ten bolec wypucha ślizg,napinacz posiada taka blokada jednokierunkowa,że się samoczynnie nie cofnie.Jak bolec jest mocno wysunięty to oznacza że łańcuch się konćzy,może tylko się lekko przyblokował i nie wysuwa dalej lub coś ze sprężyną jest.Jak byś potrzebował napinacz używany to do 750 mam.
Ja zastosowałem do silnika MILITEC, temat tego specyfiku już był na paru forach poruszany, preparat sprawdzony, teoretycznie ma obciżać tarcie czy tak jest to nie wiem ale wolne obroty już musiałem parę razy zmniejszać i nie tylko w moim moto tak jest.U mnie przede wszystkim właśnie wyciszyło silnik,no i skrzynia chodzi bardzo ładnie,tak jakoś lekko a najlepiej to jeździć w stoperach, wtedy motor chodzi idealnie.No jest powiedzenie że "Suzuki to stuku puki" No olejaki nigdy tak ładnie i cicho nie będą chodzić jak wodne chłodzenie,no jak ja stawiam moje jajo koło Hondy F4i kolesia to Honda chodzi bajecznie cicho.