Wymiana pompy hamulcowej - przód

koła, opony, zawieszenie, napęd, hamulce...

Postprzez requiem5 » sobota, 24 maja 2014, 20:19

cr2sher, na zmianę pompy jedz do innego mechanika bo możliwe, żę ten tak wymienił płyn i klocki abyś do niego wrócił i zostawił u niego złocisze za rozwiązanie problemu który prawdopodobnie sam świadomie zrobił ;)
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez cr2sher » sobota, 24 maja 2014, 21:47

requiem5, na zmianę pompy byłem u tego samego mechanika co wcześniej. Jest to mechanik którego zna dość duża ilość ludzi zajmująca się sportem motocyklowym w pojęciu torowym :P może to zbieg okoliczności z tą pompą że akurat padła po wymianie płynu i kolców. Fakt też jest taki że poprzedni właściciel raczej zaniedbał czynność wymiany płynu hamulcowego, teraz to widzę po mam porównanie jak wygląda teraz świeży płyn a jaki miałem wcześniej i możliwe że tu tkwił problem. Że stara pompa była uszczelniona przez syf jaki był w płynie i po wymianie całego płynu się rozszczelniła w jakiś sposób.
Powiem wam że teraz hamowanie jest jak trzeba a przynajmniej tak mi się wydaje że jest ok bo nie mam porównania z drugim gsxf-em
cr2sher

Poprzednia strona

Powrót do UKŁAD JEZDNY