Cześć! Mam pytanie Czy i do jakiego zakresu można/powinno się napiąć łańcuch przy kończącej się zębatce? Tylna już jest dość ostra...nie ma co gadać trzeba wymienić, ale co mogę zrobić żeby jeszcze przez miesiąc delikatnie pojeździć? Łańcuch mi już wręcz wisi - w okolicy nóżki centralnej widać jak lekko w dół idzie. Przy hamowaniu silnikiem i jeździe po nierównościach słychać go jak się obija....
Tak, wiem że to niebezpieczne, ale na sianko czekam...
W sklepie powiedzieli że 525VX może być, coś mi nie pasowało.
No to zębatki zostają a łancuch będzie 530 VX
[ Dodano: |13 Cze 2014|, o 09:42 ] Teraz tak spoglądam na stronę internetowa sklepu i widzę że did525VX jest dla motocykli o pojemności od 400cc do 900cc.
Czyli do jajka 750cc może być
[ Dodano: |13 Cze 2014|, o 12:12 ] Czyli jak z tym łańcuchem?
525VX czy 530/VX
requiem5, młotek, metalowa szyna, dużo precyzji i można ładnie zakuć łańcuch w garażu ja mam tak zakuty i śmigam od dwóch sezonów a jak moto było zaraz po wymianie na serwisie gaziorów to kazałem gościowi to sprawdzić i powiedział, że jest dobrze zrobione
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!!Ale nie zawsze przeżyje...
Dziś podczas naciągania łańcucha zauważyłem że tylna zębatka bardziej wyciera łańcuch od strony wewnętrznej. Wygląda mi to tak jakby te gumy(zabieraki) co się zębatkę w feldze montuje były wyrobione i dlatego zębatka idzie troszkę na siage.Felga wydaje mi się że jest w osi.
Czy te gumy są dostępne jako część wymienna czy trzeba coś rzeźbić.
Hmm chociaż z tego co się orientuje to ten zabierak itd jest chyba łożyskowany wiec to chyba nie to.
[ Dodano: |2 Lip 2014|, o 16:39 ]
Ostatnio edytowano środa, 2 lipca 2014, 10:38 przez michalm83, łącznie edytowano 1 raz
Na gorąco potrzebuję informację jaka nakrętka zabezpiecza przednia zębatkę w układzie napędowym. Nie wiem jakim cudem się odkręciła i ją zgubiłem. Co tam jeszcze przychodzi, jakieś zabezpieczenie przed odkręceniem nakrętki?
Witajcie Mam jajko 98r 600-tke. Ledwo wypoci pod moją wagą 100kg 200-210km/h. Obrotów na 6 biegu ma zapas. Pomyślałem żeby zmienić zębatkę przednią z 15 zębów na 14. Jak myślicie ma to jakiś sens?
"satan1984" - a co chcesz zrobić ? : przyspieszyć na maxie czy szybciej ruszać ze stopu ze swoją wagą ???
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!! -------------------------------------------- (KR-Ociec tel.: 509-867-657 ) Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974
"Schumi" - jak "satan1984" przetestuje v-maxa to się przekona
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!! -------------------------------------------- (KR-Ociec tel.: 509-867-657 ) Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974
Ano mosci Panowie i Panie. Dzi po pustych ulicach sprawdzilem v-max i jednak brzydko mowiac zapierdzala. Poprawa v-maxu o 30 km/h ( mierzone gps, teraz lata 234km/h ) wczesnie na gps pokazywalo 203 max. Elastyka silnika o niebo lepsza. Nareszcie uzywam 6 biegu w miescie. Po moich doswiadczeniach polecam!!! Tylko ze ja posiadam jajo z silnikiem takim jaki byl montowany jeszcze chyba w imbryku a tam wlasnie taka byla zebatka jezeli dobrze mi sie zdaje. JARAM SIE ALE ODMIANA ZA 38 PLN normalnie jakie czary