brak tabliczki znamionowej

Inne sprawy nie pasujące do powyższych działów.

brak tabliczki znamionowej

Postprzez Savk » poniedziałek, 21 lipca 2014, 16:08

Witam,
Zgłaszam sie do was z pytaniem i prośbą.
Mianowicie zgubiłem tabliczkę znamionową (gsx 600f z 97) i potrzebował bym od kogoś zdjęcie jak ona wygląda abym mógł zamówić podobną na allegro bo na prawdę nie pamiętam jej wyglądu.

Druga juz poważniejsza sprawa. Mój gsx600f jest sprowadzony z holandi. W karcie pojazdu mam wpisane że jest to suzuki GSR 600F a nie GSX!!! co za tym idzie w dowodzie rejestracyjnym wpisali mi tez GSF. I co teraz? Mam isc do wydział€ komunikacji i powiedzieć że mam błąd w papierach czy nie odkrecac tego?
Nie wiem co robic i jeszcze ta tabliczka znamionowa.....
Ostatnio edytowano poniedziałek, 21 lipca 2014, 16:15 przez Savk, łącznie edytowano 1 raz
Savk

Postprzez derq007 » poniedziałek, 21 lipca 2014, 17:47

W moim imbyrku rocznik 93 tabliczka wygląda tak (zdjęcie znalezione w internecie):

Obrazek

Czyli w dowodzie i karcie pojazdu masz podane inne modele? Myślę, że jeśli pójdziesz do wydziału komunikacji to powinni Ci to poprawić od ręki. W końcu to urzędnik popełnił błąd a nie ty.
Mój był sprowadzony z Niemiec i w dowodzie i karcie pojazdu mam wpisane "GSX 600 FU 2"
derq007

Postprzez Savk » poniedziałek, 21 lipca 2014, 18:13

ok dzieki za pomoc jutro sie tam udam i zobaczymy co bedzie :)

wlasnie zdalem sobie sprawe ze takiej tabliczy na allegro nie znajde chyba moze byc podobna ?
Ostatnio edytowano poniedziałek, 21 lipca 2014, 18:14 przez Savk, łącznie edytowano 1 raz
Savk

Postprzez DeElcano » poniedziałek, 21 lipca 2014, 18:42

lepiej idź do tego urzędu i to odkręć, trafisz na służbiste przy kontroli i będzie problem. Kiedyś znajomy dorobił sobie tabliczkę z błędem, później więcej tłumaczenia niż to warte. Zerwał i wolał jeździć bez :)
DeElcano

Postprzez derq007 » poniedziałek, 21 lipca 2014, 19:01

To jak będziesz w wydziale komunikacji to od razu złóż wniosek o wydanie zastępczej tabliczki. Oni wyślą Cię na stacje kontroli gdzie wyrobią Ci nową.

Tak jak napisał DeElcano wszystko zależy na kogo trafisz. Tak samo na stacji przy przeglądzie jeden będzie chciał spojrzeć na tabliczkę a drugi porówna tylko numer wybity na główce ramy z tym w dowodzie i będzie mieć głęboko czy masz tabliczkę czy nie.

W moim poprzednim motocyklu, którym był Suzuki GS 500 tabliczka była w formie naklejki na ramie ale jej historii nie znam.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 21 lipca 2014, 19:03 przez derq007, łącznie edytowano 1 raz
derq007

Powrót do INNE...