System działa tak...
Plastikowy naparstek jest kręcony za pośrednictwem gałki.
Naparstek ma od strony tej sprężynki taką "zjeżdżalnie", przetłoczenie.
Kiedy kręcisz na ON lub RES nie dotyka sprężynki.
Jak kręcisz na PRI, przetłoczenie naparstka powinno nacisnąć na sprężynkę, a dziubek skierowany w stronę membrany winien ją wcisnąć puszczając paliwo grawitacyjnie.
Tak to działa...
Dziubek powinien trafiać w metalowy trzpień membrany (ten z oringiem)
Sprężynka ma wypust, który pozycjonuje ją w kanale kranika... Zobacz dokładnie, tego nie do się założyć źle

Nie sprawdzaj poprawności złożenia dmuchając w króciec paliwowy. Ja tak rozbierałem kran 3 razy. Ciśnienie płuc wystarcza, aby otworzyć membranę "wstecznie" i nawet sprawny kranik będzie puszczał.
Jeśli demontowałeś plastikową przekładkę membran, zwróć uwagę, że nie jest ona symetryczna, a założona odwrotnie będzie blokować membranę.
Opinie na temat zestawów naprawczych są różne... Sugerowałem się negatywnymi, ale zaryzykowałem. Opłacało się... Kran jak nowy! Kwestia, że trzeba to dobrze poskładać, a da się złożyć źle, a nawet coś uszkodzić...
Mnie podkusiło o rozciągnięcie trochę sprężynki membrany od strony podciśnienia. Nic się nie dzieje, ale raczej tego nie polecam. Większe napięcie sprężynki, to większe podciśnienie potrzebne do otwarcia membrany... Nie wiadomo jak zareaguje cały system...
Taka moja lista rad

GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...