GSXF 600 dziwny skok obrotów

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

GSXF 600 dziwny skok obrotów

Postprzez Kottlets » niedziela, 30 kwietnia 2017, 22:03

GSXF 600 1989r.

Problem polega na tym iż Motocykl chodzi równo, odpala dobrze, odpalam zimna na ssaniu odejmuje po chwili ssanie i jest 1000obr ale po rozgrzaniu wchodzi na 2800obr. i nie chce zejść, co ciekawsze jak zgasze i odpale ponownie stoi ładnie na 900/1000obr dodam gazu i znowu wchodzi na 2800obr.
Linki gaz/ssanie odbijają do końca, skręcając kierownica nie zmieniają się obroty. lewe powietrze raczej też odpada ponieważ wkreca się płynnie i zchodzi również ale do 2800obr. Proszę o pomoc, może ktoś tak już miał.
Kottlets

Re: GSXF 600 dziwny skok obrotów

Postprzez chicken19 » poniedziałek, 1 maja 2017, 11:23

Zdejmij bak.Tam gdzie linka gazu zaczepia się do listwy gaźnikow są spreżyny i z tyłu taki zderzak od wolnych obrotów.Nie odbija do końca.U mnie tak było jak teraz paliłem po roku stania.
chicken19

Re: GSXF 600 dziwny skok obrotów

Postprzez chicken19 » sobota, 6 maja 2017, 06:35

Panie i Panowie teraz i ja potrzebuję pomocy z obrotami.Wymieniłem linkę gazu,rozruszałem i nasmarowalem listwę gazu przy gaźnikach ale obroty są od 3 do 4 tys.Nie faluje tylko jak jej się zachce to na takich się zatrzyma.Dodam gazu to z obrotów schodzi bardzo wolno.Gaz i ssanie odbija do końca.Próbowałem regulować śrubką od wolnych obrotów ale nie pomaga.Może być nieszczelny airbox np przy gaźniku i obroty będą fiksować?Coś pamiętam że przy drugim gaźniku tak jakby był wgnieciony i nie wchodził dobrze na króciec.
chicken19

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF