Żeby odkręcić nakrętkę na wałku zdawczym potrzebny jest klucz 32. No i oczywiście, przed rozpoczęciem rozkręcania musisz zostawić motocykl na 1. biegu.
Jak nie będzie szło odkręcić na biegu to proponuję wsadzić coś okrągłego, np. klucz nasadowy o odpowiedniej wielkości, pomiędzy zębatkę i łańcuch tak żeby się zablokował - operacja możliwa przed demontażem starego napędu.
Albo poprosić drugą osobę o wciśnięcie hamulca przy odkręcaniu zębatki przedniej jeszcze przed demontażem tylnego koła. Zębatka przednia 115 Nm Blokada zębatki przedniej 11 Nm Zębatka tylna 50 Nm w 600 i 60 Nm w 750
Lewy ma serwisówkę w paznokciu małego palca nie kłóć się z nim. A jak nie wierzysz to wejdź do strefy klubowicza, pobierz sobie serwisówkę i sprawdź sama
Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz jaką można robić w ubraniu
100 Nm na ośkę tylnego koła to za dużo. Dostaną łożyska i koło będzie się ciężko obracać. Nie pamiętam dokładnie ile mówi manual, ale obstawiam 65-75 Nm
100 Nm to znalazłam w tej książce ( ), a powiedzcie mi ta śrubka co jest zabezpieczeniem nakrętki od zębatki przedniej to jest to imbus czy gwiazdka?. Wydaje mi się że jest to imbus 6 mam rację ?
przez dlugi348 » poniedziałek, 12 marca 2018, 16:34
Dawno mnie tutaj nie było, a że zbliża się sezon to trochę podgrzeję kotleta.. Jaki łańcuch i zębatki polecacie? Czeka mnie wymiana i nie wiem co mam kupić
Kingway Challanger 200 ==> Honda VT 500 Ascot ==> Suzuki GSX 750F ==> marzenia... są po to by je spełniać...