Smary do lancuchow - testy - opinie

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Postprzez unio » sobota, 8 grudnia 2012, 13:24

Miałem Vavolina był ok ale teraz używam Castrola i wiekszość od nas z E-ga go posiada. Tyle że smarowac trzeba umieć. Smarowanie zawsze na rozgrzanym łańcuchu po około 100 km lub więcej jeżeli tego nie wymaga, smaru nie żałować i zostawić najlepiej po jeździe w garażu żeby właściwości smarne przylgnęły do ogniw. Ciepły i stygnący łańcuch temu sprzyja. Nie smaruje przed jazdą bo się rozchlapie i gó..o z tego będzie nawet jak biały ostad pozostanie na jakiś czas. Łańcucha nie czyszcze między smarowaniami. Robie to tylko dwa razy w roku (raz w połowie sezonu, drugi po sezonie i konserwuje) Łńcuch mam z przebiegiem 12kkm po wymianie ani razu nie wymagał naciągu do tej pory.
Ostatnio edytowano sobota, 8 grudnia 2012, 13:25 przez unio, łącznie edytowano 1 raz
unio

Postprzez G@JO$ » wtorek, 8 stycznia 2013, 10:43

Ano trza umieć..... ja mając Castrol i Bel Ray smarowalem tak samo i co? Castrol był wszędzie tylko nie na łańcuchy a Bel Ray zostawał na swoim miejscu. A łańcuch smarowałem zawsze po uprzednim umyciu i osuszeniu, natomiast po smarowaniu moto co najmniej 0,5 godz stał a czasem i kilka dni :p
G@JO$

Postprzez Budzik » wtorek, 8 stycznia 2013, 15:49

podstawa smarowania lancucha jest to ze lancuch musi byc goracy, wtedy smar sie rozpuszcza i wplywa tam gdzie trzeba, jak smarujecie na zimny lancuch to mozecie go wrzucic w wiadra ze smarem a i tak nie bedize odpowiednio nasmarowany.
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Abek » wtorek, 8 stycznia 2013, 20:53

Chyba, że to wiadro postawicie na ogniu i olej rozgrzejecie. Z łańcuchem jak z kobietą, jak nie rozgrzany dobrze to niewiele z tego będzie...
Abek

Postprzez bymbol » środa, 9 stycznia 2013, 12:14

G@JO$, Zgadza się nie ma lepszego niż BEL RAY :brawo: aktualnie mam jakiś s1000 czy coś nie wiem i jest makabra wszystko zachlapane :x
Nie ma boga...jest Motór!
bymbol

Postprzez moro99 » środa, 9 stycznia 2013, 12:53

bymbol, S100 - i uwiez to jest dobry smar :) - mialem gorsze :P
moro99

Poprzednia strona

Powrót do AKCESORIA I DODATKI