Manetki podgrzewane

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Postprzez brodaty_rider » niedziela, 8 maja 2011, 20:57

Pod postojowe bo je zawszę masz włączone :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez pegaz » niedziela, 8 maja 2011, 21:16

brodaty_rider napisał(a):Pod postojowe bo je zawszę masz włączone :P

Tam juz jest podlaczona navigacja.
pegaz

Postprzez brodaty_rider » poniedziałek, 9 maja 2011, 07:37

Pod podświetlanie budzika :D
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez pegaz » poniedziałek, 9 maja 2011, 20:49

brodaty_rider napisał(a):Pod podświetlanie budzika :D

To juz jest lepszy pomysl.
pegaz

Postprzez Luk@ » poniedziałek, 31 października 2011, 08:43

Kupiłem manety Daytona takie:
Obrazek
Poniżej opiszę jak to się robi:
Najpierw trzeba ściągnąć stare
Odkręcić ciężarki, żeby stare manetki zlazły fajnie podważyć śrubokrętem i prysnąć wd40.
U mnie trzeba było spiłować plastik na manetce żeby weszła
Kupiłem klej epoksydowy jak zalecali na forach co by je przykleić, ale właziły na tyle ciasno że nie było to potrzebne.
Obrazek
Dalej kładzenie kabelków.
Potrzebny był jeszcze przekaźnik (tutaj akurat trafił mi się typ 542 od malucha) oraz bezpiecznik 5A na kablu.

Obrazek
Obrazek
Na obwód sterujący wybrałem światło pozycyjne - to po to by manety nie grzały gdy gaszę moto(stąd ta żarówa na tym wielce profesjonalnym schemacie).
Obrazek
Znalazłem wolne gniazdko pod owiewką z napięciem więc w nie się wpiąłem zamiast pod sam akumulator,
Do przekaźnika dali taką kostkę pod spód, gdzie mogłem kabelki wpuścić i przykręcić ją do motoru - wpakowałem to pod plastik z przodu moto żeby miał sucho.
Zrobiłbym więcej fotek ale się wkurw... gdy motor przestał odpalać po moim grzebaniu.
Jak się później okazało to czujnik wciśniętego sprzęgła wziął i się zepsuł - takie gówno za 20 zł a ile nerwów :D
Luk@

Postprzez Budzik » poniedziałek, 31 października 2011, 11:22

Luk@, dzieki za tutka, akurat tydzien temu odkupilem od znajomego takei wsanie matentki, uzywane, ale coz- wazne ze dzialaja ;] i brakowalo mi do nich instrukcji obslugi wiec nie wiedzialbym dokladnie jak je podlaczyc, przez co musilabym szukac na forach jakis instalacji ww. manetek ;]
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Bones » poniedziałek, 31 października 2011, 11:39

Na obwód sterujący wybrałem światło pozycyjne

Czyli jak zaparkujesz w miejscu nieoświetlonym i w trosce o własny sprzęt włączysz światła pozycyjne przekręcając kluczyk w lewo za blokadę kierownicy to manetki będą pod napięciem ;) Przyjdzie jakiś dowcipniś włączy Ci grzanie manetek które w tym wypadku będzie szło prosto z akumulatora i będziesz go palił na popych ;)
Bones

Postprzez Luk@ » poniedziałek, 31 października 2011, 11:48

Tak, tyle że przez tyle lat jeszcze mi się nie zdarzyło zostawiać moto specjalnie na postojówkach i iść sobie gdzieś jeszcze ;)
Luk@

Postprzez Bones » poniedziałek, 31 października 2011, 12:52

Mi się zdarzało dlatego zapytałem :)
Bones

Postprzez pegaz » poniedziałek, 31 października 2011, 13:37

W Oxfordzie nie zakladalem dodatkowego przekaznika. Chyba ze w centralce sterujacej jest schowany przekaznik.

Obrazek
Ostatnio edytowano poniedziałek, 31 października 2011, 13:41 przez pegaz, łącznie edytowano 1 raz
pegaz

Postprzez Valhalla » środa, 9 listopada 2011, 14:05

Ja u siebie mam na pewno pod światła ale nie zwróciłem uwagi pod które, mają odcięcie gdy napięcie akumulatora spada poniżej iluśtam to nie załączy się ogrzewanie więc accu nie padnie ;p Mam manetki Oxford-a i póki co jestem zadowolony. Mają jużkilka lat więc przyciski od regulacji uszkodziły się, ale przelutowałem na jakieś podobne i śmigają dalej. Troszkę wieje od wierzchu, ale przy tych rękawicach co mam nie czuć aż tak bardzo. Na max nawet podczas deszczu grzeją na tyle dobrze żeby osuszyć rękawice. Cena też jest dużo atrakcyjniejsza niż w przypadku rękawic ogrzewanych(i zapewne trwałość też nieporównywalnie lepsza) - nie ma elementów które pękną. Bawiłem się kiedyś z ogrzewanymi fotelami w samochodzie i zawsze były jaja gdy pękały gdzieś, nawet nie chcę myśleć jak to w rękawicach daje radę gdy się zgina dłoń.
Manetki ma się założone zawsze, a rękawice podgrzewane raczej tylko co jakiś czas. Kwestia praktyczności - ja wolę manetki.
"Nie wiem" - znaczy wiem, ale nie chce mi się tego tłumaczyć ;p
Valhalla

Postprzez mariuha » środa, 15 lutego 2012, 17:28

sorry za odgrzanie kotleta,ale czy ktoś może tak łopatologicznie rozrysować i rozpisać jak podłączyć manetki bo dostałem w prezencie ale elektryk to ja raczej nie jestem a nie chciałbym czegoś spie...... i gdzie ten przekaźnik mam podłączyć
mariuha

Postprzez Pan W » środa, 7 maja 2014, 09:21

Może nie o podgrzewanych ale ma to związek z manetkami.

Chcę zabrać się za zmianę oryginalnych manetek na takie:Manetki Domino .
Jak zdjąć stare to mniej więcej wiem, siła, moc, energia i ew. nóż i je przeciąć ale jak zamontować nowe? Kleić czymś czy tylko na wcisk? Jak kleić to jakim klejem?
Ja to uwielbiam!!!
Nie szukam śmierci...ja gonię swoje marzenia.
Pan W

Postprzez BiEdRoN » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 08:08

Pan W, poradziłeś sobie?
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez pringels » środa, 11 czerwca 2014, 19:29

Witam, nie chcę zakładać bez sensu nowego tematu mianowicie urwało mi się w manetce gazu ten biały pierdółek trzymający linkę: Obrazek
Czy ktoś przerabiał może założyć rolgaz od czegoś innego na przykład z metalowym takim trzymakiem linki?
Pytam ponieważ nie wiem co kupić :)
Proszę o szybką poradę, nie chciałbym zostać bez moto na weekend w końcu kto będzie ścigał się z bogusiem po wawie :)
pozdr.
pringels

Postprzez ziomek4000 » środa, 11 czerwca 2014, 19:42

trochę motocykli przewinęło mi się przez ręce i nie spotkałem się z takim który miałby metalowe mocowania linki. a tak swoją drogą to ty masz podgrzewane że odgrzałeś akurat tego kotleta?

EDIT: ten temat chyba będzie odpowiedniejszy
http://gsxf.pl/viewtopic.php?t=404&post ... a&start=20
Ostatnio edytowano środa, 11 czerwca 2014, 19:43 przez ziomek4000, łącznie edytowano 1 raz
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Re: Manetki podgrzewane

Postprzez Gregor87 » czwartek, 25 grudnia 2014, 22:17

planuje montaz grzanych manetek tylko nie jestem pewien wymiarow kierownicy. czy to 22mm? tak wiem moge zdjac stare manetki i zmierzyc ale leniwy jestem wiec chcialem potwierdzic :P
Gregor87

Postprzez Budzik » środa, 31 grudnia 2014, 10:09

tak 22mm
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Gregor87 » środa, 31 grudnia 2014, 11:58

ok dzieki za odp :)
Gregor87

Poprzednia strona

Powrót do AKCESORIA I DODATKI