Sakwy boczne w dużym jajku

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Sakwy boczne w dużym jajku

Postprzez iceman » środa, 9 grudnia 2020, 08:56

Cześć
Żona chce mi sprezentować coś do motoru. Moto głównie do dalszych wycieczek poza miasto, a wiadomo że gdzieś trzeba graty pochować. Zastanawiam się nad sakwami bocznymi takiego typu
Kod: Zaznacz cały
https://allegro.pl/oferta/sakwy-torby-boczne-bagazowe-motocyklowe-2x29l-9530002688

Czy ktoś z szanownego grona forumowego ma coś takiego? Chodzi mi bardziej o sposób montażu i ewentualnego położenia przy wypizdniku (wydechu). Od razu powiem że nie chcę niczego na stałe typu kufer. Wszelkiego rodzaju sugestie i uwagi mile widziane. :)
iceman

Re: Sakwy boczne w dużym jajku

Postprzez lewmichal » środa, 9 grudnia 2020, 09:36

Sakwy są bardzo niepraktyczne. Dlaczego nie chcesz kufrów. One nie są na stałe. Można je zdejmować i zakładać dużo szybciej niż sakwy,
Serwisowanie motocykli szosowych

Crashpady do GSXF

https://www.garazcudow.pl/
lewmichal
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez iceman » środa, 9 grudnia 2020, 15:20

Jakieś mam takie przekonanie. Chodzi mi głównie o to żeby za bardzo nie ingerować dodatkami w wygląd motoru. A wiadomo że pod kufry musi być stelaż. Może tylko centralny byłby niezły. Muszę porządnie się rozejrzeć.
iceman

Postprzez lewmichal » czwartek, 10 grudnia 2020, 11:07

W takim razie centralny na pewno będzie lepszym rozwiązaniem niż sakwy. Odpowiedniej wielkości kufer zmieści tyle bagażu co sakwy, a nie będzie problemu w deszczu. W dodatku, gdy odchodzisz od motocykla, kufer zostawiasz zamknięty i jest małe prawdopodobieństwo, że zniknie.
Serwisowanie motocykli szosowych

Crashpady do GSXF

https://www.garazcudow.pl/
lewmichal
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez JenJer » środa, 16 grudnia 2020, 22:21

Lewy dobrze prawi. Jeździliśmy bez kufrów dłuższy czas, plecak na plecaka, uwiązane namioty, karimaty i takie tam... z zasidłaniem schodziło do połowy grudnia :P :P :P A teraz jedno jeden kufer drugie drugi a centralny czasem i pusty lub na duperele. jak wyjazd na weekend to jeden wystarcza dla naszej dwójki na spokojnie.
Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz jaką można robić w ubraniu :diabel:
JenJer
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Ragor » piątek, 18 grudnia 2020, 10:27

JenJer napisał(a): jak wyjazd na weekend to jeden wystarcza dla naszej dwójki na spokojnie.

Nie wiem ja to robicie, jak jechałem na jeden zlot z plecakiem to 3 kufry było mi mało i ładowałem coś do tankbaga :P choć tak myślę, że mi zawsze miejsca w kufrach brakuje nawet jak jadę sam na weekend :diabel:

Jako były użytkownik sakw potwierdzam, nie ładuj się w sakwy (pod sakwy też najlepiej mieć stelaż, w innym wypadku na 95% porysujesz owiewki w miejscach mocowania) kufry są dużo lepsze (choć droższe)
Ogar200 --> Simson S51 --> GS500E --> GSX600F --> GSX1250FA :D --> GSXR600 K7 :diabel:

JenJer napisał(a):Ragor zdrajca nie ma jajca :diabel:
Ragor
Klubowicz
Klubowicz

Powrót do AKCESORIA I DODATKI