Park Ojcowski

TYLKO: informacje, umawianie się, propozycje...
Do relacji z wypraw itp. jest Dział FOTORELACJE

Park Ojcowski

Postprzez Kacper » poniedziałek, 7 września 2009, 13:28

Witam

Temat Bieszczad odpadł (brak zainteresowania), może jest ktoś chętny na wyjazd do Parku Ojcowskiego (okolice Częstochowy i Krakowa) w ten weekend 11-13 wrzesień. Na razie jest nas dwóch tzn. ja i kolega z forum Horneta. Chętnych zapraszam do dyskusji.
GSX 600F

Kacper
Kacper

Postprzez ZiGi » poniedziałek, 7 września 2009, 16:12

Ja jestem chętny, ale nie mam możliwości bo idę na wesele Qmpla.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Park zaliczony :)

Postprzez Kacper » niedziela, 13 września 2009, 19:16

ZiGi napisał(a):Ja jestem chętny, ale nie mam możliwości bo idę na wesele Qmpla.

Witam

Park został zaliczony zgodnie z harmonogramem. Wyjechałem z Łodzi w piątek o godz. 16:30 (trochę późno). Spotkanie z kumplem (Honda Hornet) o godz. 18:30 w Zawierciu (korek po trasie przy Częstochowie ok 10 km, strata czasu na przeciskanie się). W Zawierciu tankowanie i dalej do Olkusza, było już ciemno (żal takiej krętej drogi z super asfaltem - jednak momentami nie wytrzymaliśmy i śmigaliśmy z prędkością 120 km/h). W Olkuszu posiłek na szybciora niestety Mc Donalds, musieliśmy szukać hotelu. Jedziemy dalej przypadkiem spotykamy kolegę na Africe Twin, który podprowadza nas do hoteli. Udało się za czwartym podejściem. (brak miejsc lub problemy z miejscem strzeżonym na moto) Parkujemy motocykle w stacji diagnostycznej pod hotelem, czas na browarek :), przegląd mapy i spanie. W sobotę pobudka o 7:00, śniadanie i o 8:00 wyjazd do Parku Ojcowskiego. Chmury wiszą nad nami, lecz nie pada, temp. ok 15 stopni. Wjazd do parku i sam park to czysta rozkosz, super zakręty, asfalt tafla, widoki. Przejeżdżamy go trzy razy (trzy serie po ok. 20 km), dalej przerwa na kawę, rozmowa telefoniczna, robienie zdjęć. Po godzinie kolejna tura, po drodze spotykamy kolegę na Bandicie jedziemy dalej na tankowanie. Powrót na park i kolejne rundy tak do godziny 12:00. Dalej kierujemy się na Częstochowę na posiłek do karczmy przed Częstochową (tym razem tradycyjna polska kuchnia). Po obiedzie szukamy knajpy z tv (kwalifikacje F1 - Kubica 11-ty). Po kwalifikacjach rozdzielamy się, kumpel pojechał do Bielska Białej ja natomiast do ośrodka szkoleniowego 'Wawrzkowizna" koło Bełchatowa. Po godzinie w ośrodku czas na powrót do Łodzi. Dojechałem do domu o godz. 17:30 łącznie robiąc 600 km. Wypad był super, pogoda dopisała, szczerze polecam to miejsce.
Ostatnio edytowano niedziela, 13 września 2009, 19:26 przez Kacper, łącznie edytowano 3 razy
GSX 600F

Kacper
Kacper

Re: Park zaliczony :)

Postprzez kosa1022 » poniedziałek, 14 września 2009, 19:04

(kwalifikacje F1 - Kubica 11-ty).

Chyba mieli popsuty TV bo Kubek był 13
kosa1022

Re: Park zaliczony :)

Postprzez Kacper » wtorek, 15 września 2009, 11:02

kosa1022 napisał(a):
(kwalifikacje F1 - Kubica 11-ty).

Chyba mieli popsuty TV bo Kubek był 13

Może i 13-ty :)
GSX 600F

Kacper
Kacper

Powrót do Zloty, podróże, wyprawy, wspólne latanie...