Motostat

Motostat

Postprzez gladki83 » poniedziałek, 29 marca 2010, 20:16

Polecam.

Motostat jest serwisem internetowym, pomagającym w kalkulacji kosztów użytkowania pojazdu. Jest połączeniem kalkulatora zużycia paliwa z dziennikiem kosztów, pozwalającym na łatwiejsze panowanie nad wydatkami. Motostat obliczy ile wydałeś na przejechanie 100 kilometrów i ile miesięcznie kosztuje cię korzystanie z pojazdu. Ale paliwo to nie wszystko. Oprócz niego brane są pod uwagę także inne ponoszone przez ciebie opłaty: naprawy, części zamienne, przeglądy, ubezpieczenie, itp.
gladki83

Postprzez ema » piątek, 28 stycznia 2011, 11:32

Witam,
wszystko ładnie, pięknie, ale do kogo adresowany jest ten portal, do kolegów latających na kurierce? Jeżeli motocykle to moje hobby, to po co mam zakłócać spokój ducha. Po co się wq..iać, że tyle to a tyle wydaliśmy na wahę, części, ubiór, dodatki. Lepiej od razu sprzedać moto i przesiąść się na rower, napewno taniej wyjdzie. Heh, najlepsze jeszcze niech np. małżonka natknie się na taką stronę i zobaczy roczne koszty utrzymania moto. Mina żony i wymówki - bezcenne.
ema

Postprzez metadon » piątek, 28 stycznia 2011, 14:53

A ja tam sie zarejestrowałem na Motostacie ale jeszcze nie wiem jak to dziala bo moto mam od niedawna i jeszcze nie jeździłem.... :cry:
metadon

Postprzez Jacek_L » sobota, 29 stycznia 2011, 11:44

ema napisał(a):Witam,
wszystko ładnie, pięknie, ale do kogo adresowany jest ten portal, do kolegów latających na kurierce? Jeżeli motocykle to moje hobby, to po co mam zakłócać spokój ducha. Po co się wq..iać, że tyle to a tyle wydaliśmy na wahę, części, ubiór, dodatki. Lepiej od razu sprzedać moto i przesiąść się na rower, napewno taniej wyjdzie. Heh, najlepsze jeszcze niech np. małżonka natknie się na taką stronę i zobaczy roczne koszty utrzymania moto. Mina żony i wymówki - bezcenne.

Nie podoba się - nie używaj :diabel:

Nie wpisuj ile wydałeś na ciuchy itp, ale możesz wpisywać samo spalanie, może pozwiedzaj trochę więcej tą stronę to zobaczysz, że nie jest tak źle ;)

Dla mnie stronka genialna - głównie używam od strony samochodowej, ale jak chcę wiedzieć kiedy co robiłem przy moto / samochodzie to lookam na stronkę i wszystko wiem :)
Moje jajeczko :) Nowe zdjęcia na końcu :)
Jacek_L

Postprzez Bones » poniedziałek, 31 stycznia 2011, 07:07

głównie używam od strony samochodowej, ale jak chcę wiedzieć kiedy co robiłem przy moto / samochodzie to lookam na stronkę

Zawsze unikałem umieszczania swoich danych/wydatków/informacji itp w internecie więc zrobiłem sobie taką bazę danych w accesie ;) Koszty paliwa/napraw/itp + co kiedy robione i przy jakim przebiegu itp itd

Ale cieszę się że stronka cieszy się powodzeniem bo mogę sobie popatrzeć na opinie/koszty/średnie spalanie itp pojazdów jak moje, lub też sprawdzić co ludzie myślą o planowanych zakupach ;)
Bones

Postprzez Rychu » poniedziałek, 31 stycznia 2011, 14:37

Hmm moze i pomysl dobry natomiast jezeli chodzi o moto i auto to nie wiem czy jestes sie denerwowania i pozniejszego sprawdzania kiedy sie co robilo itp. W aucie/moto jak cos sie zepsuje to trzeba to naprawic i jakie ma znaczenie czy zapiszesz to czy nie. Moze sie tylko przydac jezeli chodzi o jakies powazne naprawy np. rozrzad ale mechanicy naklejaja na silnik karteczki z info o oleju i o rozrzadzie itp.

Nie uwazacie?
www.car4events.pl - Zapraszam !!!
Rychu

Postprzez lewmichal » poniedziałek, 31 stycznia 2011, 14:52

Lepiej zapobiegać niż leczyć, więc czynności serwisowe powinno się zapisywać.
Serwisowanie motocykli szosowych

Crashpady do GSXF

https://www.garazcudow.pl/
lewmichal
Klubowicz
Klubowicz

Powrót do Linki...