Białe zegary ???

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Białe zegary ???

Postprzez blue angel » wtorek, 18 stycznia 2011, 18:02

Witam.

Czy ktoś może z kolegów ma zamontowane białe zegary w swojej suzi ?? Mam taką piękną angielką i jakoś dziwnie mi się przelicza mile na km w czasie jazdy. Zastanawiam się nad ich wymianą i chciałbym zobaczyć jak wygląda z białymi zegarami. Myślę też żeby zamienić tarcze na takie same tylko czarne. Mam licznik z zegarkiem więc jeden zostałby czarny zegar a to juz jakoś trochę wiochą pachnie.
Jawa Babetta 28 / Romet Pony M301 / WSK 125 / Suzuki GSX 600F / Yamaya FJR 1300
blue angel

Postprzez DiElektryk » środa, 19 stycznia 2011, 20:20

Tu kolego można coś pooglądać :

http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... gory=19082
Alarmy, CB Radia, Centralne Zamki, Xenony i inne zabawki :D
KABOauto.pl
DiElektryk

Re: Białe zegary ???

Postprzez ivan » środa, 19 stycznia 2011, 20:53

blue angel napisał(a): jakoś dziwnie mi się przelicza mile na km w czasie jazdy. .

eee tam, przesadzasz. Można się przyzwyczaić. Prędkościomierz to rzecz drugorzędna. Najlepiej jak jest ograniczenie do 80 to jedziesz te 80 :)

A tak poważnie to trochę roboty będziesz miał z wymianą tych tarcz. Nie wiem czy nie lepiej by było kupić cały licznik (tylko pewnie z czarnymi tarczami).
ivan

Postprzez blue angel » czwartek, 20 stycznia 2011, 09:28

DiElektryk
oczywiście allegro opanowałem już na samym początku ;) nie ma tam jednak żadnych zdjęć naszych motorów tylko innych i dlatego się pytam. Czytałem komentarze tego sprzedającego i były tam równiez informacje o niezbyt starannym wykonaniu tych tarcz. Poczytałem również na innych formach, gdzie wypowiadali się ludzie że w nocy białe trcze za mocno odbijają światło.

ivan
:) koszt innych to niestety jakieś 250 - 300 i wzwyż. Moje działają więc trochę szkoda odłożyć je na bok i kupić inne. A faktycznie przy wymianie tarcz jest trochę pracy niestety mało jest informacji na ten temat w necie. ja mi się jednak uda zebrać siły na to to postaram się przygotować pełną dokumentację. zawsze to pomaga przy późniejszym składaniu do kupy spowrotem. :mrgreen:

z prędkościa to fajnie jest jak się żona pyta ile jechałem i mówię że 100 max 120 a że mil/h to już nie dodaje.
blue angel

Postprzez Aru26 » czwartek, 20 stycznia 2011, 18:04

Prosta sprawa . Rozbierasz zegary . Wyciągasz wkładki. Skanujesz. Przerabiasz w PhotoShopie i gotowe. :)
Aru26

Postprzez Krechagsx » piątek, 21 stycznia 2011, 11:55

blue angel napisał(a):z prędkościa to fajnie jest jak się żona pyta ile jechałem i mówię że 100 max 120 a że mil/h to już nie dodaje.

heh 100 lub 120 to juz prawie 2 paki :) hehe widac zona nie ma wyczucia predkosci :P
Krechagsx

Postprzez blue angel » sobota, 22 stycznia 2011, 14:21

Żona jeszcze nigdy nie jechała ze mną na motorze :D a w samochodzie to przy 100 km/h rozgląda się czy zwalniam bo coś się stało hihihihi. Ale motor mam dopiero 2 sezon więc może w tym się uda mi ją namówić.
blue angel

Postprzez metadon » niedziela, 13 lutego 2011, 14:04

i jak?zmieniał ktoś tarcze na białe?Faktycznie jest przy tym tyle roboty?
Ja planuje założyć takie http://allegro.pl/biale-tarcze-zegary-s ... 92195.html z niebieskim podświetleniem i czerwoną wskazówką :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
metadon

Postprzez kristos » czwartek, 17 lutego 2011, 21:49

W moto nie zmienialem ale zakladalem kiedys tarcze tej firmy do samochodu i szczerze odradzam, podswietlenie bedziesz miał tylko w miejscu gdzie jest zarowka i to w dodatku slabe ja musialem przerabiac cale oswietlenie zegarow popatrz lepiej za tarczami indiglo efekt o niebo lepszy.
kristos

Postprzez metadon » piątek, 18 lutego 2011, 12:45

To trochę lipa bo juz zamówiłem :(
Jak coś to może zamontuje jakies dodatkowe diody do podświetlenia...
metadon

Postprzez rafal89 » piątek, 18 lutego 2011, 16:05

Dodaj zdjęcia z montażu i efektu końcowego.
rafal89

Postprzez metadon » sobota, 19 lutego 2011, 10:56

Z zdjęciami z montażu może być problem bo ja raczej nie będę się w to bawił tylko zostawie to mechanikowi jak pojade na wiosenny serwis :D
A co do tarcz Indiglo to jakoś nie mogłem znajśc do Gsxf-a...
metadon

Powrót do AKCESORIA I DODATKI