CRASH PADY

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Postprzez TasmaN » wtorek, 26 maja 2009, 23:50

Pit84 napisał(a):Spoko cieszę się że mogłem pomóc no, a co do tych crash padów to bardzo solidne i mają spełniać swoje przeznaczenie spoko że moto całe :brawo:

To robiles u siebie te przykrcane, czy przerobiles na wiercone?
TasmaN

Postprzez Pit » środa, 27 maja 2009, 07:21

JA mam przykręcane na blachy 8mm zakryje to siatką niebawem ale Kyrtap87 wiercił i założył sam wałek
Pit

Postprzez guardian_angel » czwartek, 28 maja 2009, 15:24

Miki napisał(a):ja zrobiłem samoróbkę, z danych które podał TasmaN na poprzednim forum i wiem że się sprawdziły bo mi się kolega przewrócił i nic się nie stało i dają radę
A czy Ty Miki lub TasmaN możecie podać jeszcze raz wymiary waszych crash padów razem z blachami do montażu. Bo mam możliwość wykonania sobie samemu ale nie wiem jakie są wymiary. Może jakiś prosty rysunek techniczny z przekrojem ?? Inni też w miarę swoich możliwości mogli by sobie zrobić.

pozdrawiam
Tomasz
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez zolwik » czwartek, 28 maja 2009, 17:20

guardian_angel napisał(a):
Miki napisał(a):ja zrobiłem samoróbkę, z danych które podał TasmaN na poprzednim forum i wiem że się sprawdziły bo mi się kolega przewrócił i nic się nie stało i dają radę
A czy Ty Miki lub TasmaN możecie podać jeszcze raz wymiary waszych crash padów razem z blachami do montażu. Bo mam możliwość wykonania sobie samemu ale nie wiem jakie są wymiary. Może jakiś prosty rysunek techniczny z przekrojem ?? Inni też w miarę swoich możliwości mogli by sobie zrobić.

pozdrawiam
Tomasz

Jak byś czytał od początku to byś nie zadawał pytań :evil:

http://gsxf.eev.pl/viewtopic.php?t=216 tu masz wszystko
zolwik

Postprzez guardian_angel » czwartek, 28 maja 2009, 21:59

zolwik, czytałem od początku ale w tym wątku to wszystko jest popierd...olone - dlatego zadaję pytania :P i dzięki za linka
Ostatnio edytowano czwartek, 28 maja 2009, 21:59 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
guardian_angel

Postprzez Miki » czwartek, 28 maja 2009, 23:58

Panowie ale bez nerwów, dzięki zolwik za odkopanie linka :brawo:
Miki

Postprzez guardian_angel » piątek, 29 maja 2009, 07:13

A kto tu się denerwuje :mrgreen:
guardian_angel

Postprzez Miki » piątek, 29 maja 2009, 07:31

guardian_angel napisał(a):A kto tu się denerwuje :mrgreen:

ok może ja jestem przewrażliwiony 8)
Miki

Postprzez firefox » piątek, 29 maja 2009, 07:56

Miki napisał(a):
guardian_angel napisał(a):A kto tu się denerwuje :mrgreen:

ok może ja jestem przewrażliwiony 8)

Za duzo roznego rodzaju uzywek, pozniej czlowiek chodzi pod cisnieniem :P
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez Nyuno » piątek, 29 maja 2009, 08:07

Coffe coffe cofee hmmmmmMMMMMM!!!???! :shock:
Obrazek
Nyuno

Postprzez Miki » piątek, 29 maja 2009, 09:27

firefox napisał(a):Za duzo roznego rodzaju uzywek, pozniej czlowiek chodzi pod cisnieniem :P

sugerujesz coffe :?: nie pijam, a koksu nie biorę, :lol: :lol:
Miki

Postprzez Nyuno » piątek, 29 maja 2009, 10:06

Po prostu ten typ tak ma :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Nyuno

Postprzez luks » czwartek, 4 czerwca 2009, 22:01

No genialna sprawa te crash pady! Ja juz mialem szlifa raz, pękł mi dekielek, wyciekł olej, porysowałem owiewkę i pękło lusterko. Wczoraj jak ustawiałem światła sam mi się wypierdo..l na szczescie na piach i czas rozejrzeć się za crash padami. A jak by przy szlifie miało by mi się uszkodzić samo lusterko z takim crash padem to żaden szlif nie groźny Dobry pomysł Laboko. Ile dałeś za swije crash pady?
luks

Postprzez Pit » czwartek, 4 czerwca 2009, 23:39

Jakby coś to jeszcze mam 2 komplety już po teście przez forumowicza i plastiki i lusterka całe więcej w temacie padów

[ Komentarz dodany przez: Nyuno: 05-06-09, 07:54 ]
¤ CRASH PADY
Pit

Postprzez lukka » wtorek, 16 czerwca 2009, 12:14

Panowie eksperci mam takie pytanko. Jak to jest z crash padami? Jajo fabrycznie nie jest przystosowane do ich montażu, trzeba trochę rzeźby żeby je zamontować. Wiele moto ma miejsca na crashe, wystarczy je zakupić i przykręcić. Czy to nie jest tak, że jeśli w ramie nie ma fabrycznych slotów na crashe, to taki wyrzeźbiony montaż chroni ramę tylko przy parkingowych glebach, a przy poważnych i tak nic nie daje, jak przypadku dzwona Nyunya?
lukka

Postprzez Nyuno » wtorek, 16 czerwca 2009, 12:44

Przy poważnych to i fabryczne pady nic nie dają :) Dlatego stunterzy zamiast zwykłych padów montują całe klatki. I nie patrz na to w kategorii "przy dzwonie", bo dzwon to wielka niewiadoma uwarunkowana wieloma czynnikami (prędkość, kąt uderzenia, miejsce uderzenia itd).

W moim przypadku moto lecąc z powietrza upadło bokiem najpierw na ogon (dlatego przekrzywiło mi go w prawo) a potem na crashpad (dlatego go wgniotło). Suma sumarum silnik ostał się cały (od strony tego crashpada).

Najlepszy efekt w przypadku własnego montowania padów jest gdy oprócz ramy montuje się przy osi koła wahacza tylnego i amortyzatora przedniego. W CBR 600 RR jest też możliwość montażu crashpada w taki sposób, że jest on wkręcany zamiast dekielka z prawej strony.

Wszystko i tak zależy od danego upadku...
Obrazek
Nyuno

Postprzez TasmaN » wtorek, 16 czerwca 2009, 12:49

Zgadzam sie z Nyuniem.
Ja do crashy mam takie podejscie zeby chronily przy parkingowkach i lekkich slizgach.

Przy powazniejszym dupnieciu w cos lub wiekszym slizgu powiem tak: ch...j z crashami i moto bylebym ja z tego wyszedl caly.
TasmaN

Postprzez dosiek77 » wtorek, 16 czerwca 2009, 12:54

Moje już założone :) Pomalowałem tylko blaszki na czarno pod kolor moto.
dosiek77

Postprzez Andluk » wtorek, 16 czerwca 2009, 13:24

SPROSTOWANIE dla właścicieli IMBRYKÓW!!!
Panowie crash pady zainstalowane w jajku na wysokości oryginalnych otworów są ok. Natomiast ja zrobiłem takie jak wszyscy pokupili, zamontowałem w IMBRYKU w dniu wczorajszym i zrobiłem test. Położyłem prawie motocykl na ziemi i niestety ze smutkiem stwierdzam, że lewej owiewki na wysokości dekla (najbardziej wystająca okrągła cześć boczku) niestety nie uchroni od szorowania. Jedyna opcja to umieścić go niżej i na innej części ramy co wiąże się ze zrobieniem dziury w owiewce. W najbliższym czasie postaram się to zrobić z Piniem i wrzucimy jakieś foty jak to wyszło. :mrgreen:
Andluk

Postprzez Nyuno » wtorek, 16 czerwca 2009, 14:16

A bardzo wystaje teraz ten pad? Może wystarczy dłuższe pady dać?
Obrazek
Nyuno

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AKCESORIA I DODATKI