czy w sezonie 2012 planujecie zrobic jakis zlot gsx-f??

TYLKO: informacje, umawianie się, propozycje...
Do relacji z wypraw itp. jest Dział FOTORELACJE

Postprzez daro600 » środa, 25 stycznia 2012, 12:20

nad jeziorko to i ja bym sie pisał.... zebrać sie w kilku i np. Zagłębocze albo coś w innego..;D wszystko jest do dogadania tylko chęci trzeba...
daro600

Postprzez KR-Ociec » środa, 25 stycznia 2012, 19:00

Kto pisał: " ... jezioro ..." ???

- http://www.youtube.com/watch?v=7C1_ETV72MU
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!!
--------------------------------------------
(KR-Ociec tel.: 509-867-657 )
Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974
KR-Ociec

Postprzez PawelZ » środa, 25 stycznia 2012, 19:51

Hehehehehe. Do jeziora tarnobrzeskiego (miejscowi, w tym ja mówimy jezioro machowskie, bo powstało w miejscu kopalni odkrywkowej siarki w Machowie) mam bardzo blisko i naprawdę jest rewelacyjnie. Solina się chowa. Serio. Jeśliby jakiś "zlot" się tam szykował to na 1000% będę. A tak abstrahując od tematu to gdyby ktoś przejeżdżał przez Sandomierz lub Tarnobrzeg to naprawdę warto tam zajechać. W te wakacje wprowadzili opłatę za przejazd motocyklem bulwarem przy jeziorze - chyba 2.5 zł.
PawelZ

Postprzez Gof » środa, 25 stycznia 2012, 20:19

Budzik napisał(a):
lewmichal napisał(a):
Budzik napisał(a):
lewmichal napisał(a): Piątek i sobota to ostry ogień

oja tak :diabel: :yeah: :moto: :browar: :zyg:

Budzik, Ty to umiesz streścić wydarzenia.
ostatnia ikona mnie rozwaliła :brawo:

a nie bylo tak?

Było ale nie będzie, w tym roku nie zabieram już żadnych rzygających małolat :]
Ostatnio edytowano środa, 25 stycznia 2012, 20:23 przez Gof, łącznie edytowano 1 raz
Gof

Postprzez pegaz » środa, 25 stycznia 2012, 20:46

PawelZ napisał(a):Hehehehehe. Do jeziora tarnobrzeskiego (miejscowi, w tym ja mówimy jezioro machowskie, bo powstało w miejscu kopalni odkrywkowej siarki w Machowie) mam bardzo blisko i naprawdę jest rewelacyjnie. Solina się chowa. Serio. Jeśliby jakiś "zlot" się tam szykował to na 1000% będę. A tak abstrahując od tematu to gdyby ktoś przejeżdżał przez Sandomierz lub Tarnobrzeg to naprawdę warto tam zajechać. W te wakacje wprowadzili opłatę za przejazd motocyklem bulwarem przy jeziorze - chyba 2.5 zł.

He, he, w technikum mialem w Machowie praktyki, jeszcze za czasow dzialalnosci kopalni. Z tego co wiem to nie mozna wjezdzac na teren (tylko parking) przed lub wzdluz Wislostrady.

Pewnie Gizycko wyjdzie.
pegaz

Postprzez KR-Ociec » czwartek, 26 stycznia 2012, 18:48

pegaz napisał(a):He, he, w technikum mialem w Machowie praktyki, jeszcze za czasow dzialalnosci kopalni. Z tego co wiem to nie mozna wjezdzac na teren (tylko parking) przed lub wzdluz Wislostrady.

Jeśli parking "przed", to tylko 30 - 50 m od "plaży" i masz Moto pod kontrolą cały czas.
Wzdłuż Wisłostrady - chyba nie polecam, lepiej dać te 3 zeta.
KR-Ociec

Postprzez PawelZ » czwartek, 26 stycznia 2012, 19:18

http://tv.tarnobrzeg.pl/2011/07/oplaty- ... obrzeskie/
Na wiosnę się tam udam i zweryfikuję :D
PawelZ

Postprzez KR-Ociec » czwartek, 26 stycznia 2012, 19:46

To daj cynk kiedy tam będziesz może "przylecimy" z drugiej strony?
Pewnie ktoś z okolicy Dębica wybrałby się na "spacer"?
KR-Ociec

Postprzez Tymon » czwartek, 26 stycznia 2012, 20:13

To może południe całe się zjedzie :D Ja mam około 100 km.
Tymon
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez PawelZ » czwartek, 26 stycznia 2012, 20:17

Tymon, Z mojej strony pełna aprobata i wsparcie :)
PawelZ

Postprzez pegaz » czwartek, 26 stycznia 2012, 21:26

Ja mam 230 km :( w jedna strone, chyba ze weekendowo, to moze do domu zawitam.
Ostatnio edytowano czwartek, 26 stycznia 2012, 21:27 przez pegaz, łącznie edytowano 1 raz
pegaz

Postprzez KR-Ociec » czwartek, 26 stycznia 2012, 21:40

Na pewno załapie się jeszcze kilku chętnych. Czyli: byle do wiosny!
O, kur...cze! Lece na bazarek po krem z filtrem, :)
KR-Ociec

Postprzez cichy » czwartek, 26 stycznia 2012, 23:18

pegaz napisał(a):Ja mam 230 km :( w jedna strone, chyba ze weekendowo, to moze do domu zawitam.

ja mam kolo 500km, jak bedzie wiecej osob i wiecej niz 1 dzien to moze sie skusze ;)
cichy

Postprzez RAV » piątek, 27 stycznia 2012, 23:11

No .......... chłopaki zaproponowaliście miejsce - ok. Znajdźcie do tego jakieś miejsce noclegowe dla GSXF-POLSKA (zaczerpnięte z prawego górnego rogu forum :P )- jakieś pole namiotowe/ośrodek wypoczynkowy czy tym podobne, ale z możliwością wieczornej integracji :P . Wymyślcie jakiś najmniej inwazyjny termin a "plan zajęć" na gsxf'owy weekend ustalimy tutaj i można się wtedy pokusić o organizację Ogólnopolskiego Zlotu Suzuki GSXF.
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez TasmaN » sobota, 28 stycznia 2012, 00:52

RAV napisał(a):Znajdźcie...
Wymyślcie...

no wlasnie ;(

Nie odbierz tego osobiscie ale wlasnie dlatego w zeszlym roku nic ze zlotu nie wyszlo :(

Moze niektorzy z Was nie do konca rozumieja moje czepialstwo ale jesli ktos pamieta jak to sie dzialo 3 lata temu to bedzie wiedzial o co chodzi.

Potrzebuje 3-4 osob ktore na prawde maja wole i jaja zeby wspolnie zlot przygotowac.
TasmaN

Postprzez RAV » sobota, 28 stycznia 2012, 10:05

Ok. czyli nie robimy zlotu bo 3 lata temu nie wypaliło ? ;) :P :mrgreen:

mi chodziło jedynie by chłopaki będąc na miejscu, które zachwalają ustalili jakiś kontakt do bazy noclegowej- resztę możemy przedyskutować i ustalić na forum. Wyłonić może spośród nas osoby, które właśnie mają "dryg" do takiej organizacji (te 3-4 osoby z jajami). Jak nie to zostaje Giżycko, ale ludzie od tych trzech lat się zmienili. Moim zdaniem, zakładając z góry niewypał ze względu na wtopę sprzed lat gaszony jest zapał w osobach nowych być może z potencjałem.
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez szybki_czopek » sobota, 28 stycznia 2012, 10:36

Odbyłem wczoraj rozmowe w sprawie domków/pola namiotowego nad jeziorem piaseczno na pojezierzu i jeżeli będzie nas paręnaście osób to 100pln za 4osobowy domek by wychodziło, do tego jakiś gratis, tj "dżakuzi" czy basen czy coś. Kwestia jest tylko z terminem bo w połowie maja już będą kłopoty z weekendami raczej
Obrazek
szybki_czopek

Postprzez PawelZ » sobota, 28 stycznia 2012, 11:23

Opcja zlotu koło jeziora tarnobrzeskiego (budżetowa):
Campingu koło jeziora Tarnobrzeskiego nie ma ale w okolicach coś by się znalazło. Ewentualnie można rozłożyć namioty niedaleko u mnie w sadzie (mam jeden przy drodze głównej i to całkiem fajna miejscówka), ale wiadomo wtedy prysznica nie będzie, ale za to większa swoboda :) (Chyba zostało mi to po studiach ale takie miejsca są najlepsze)
Z mojej strony przewidziałbym takie atrakcje:
- trochę czasu można spędzić nad jeziorem machowskim popływać etc;
- zaliczyć Sandomierz (starówkę bulwary nad Wisłą, bramę opatowską, podziemia) generalnie tam jest co oglądać;
- wejść na góry pieprzowe (nie potrzeba wielkiej kondycji a to bardzo fajne miejsce i warte zobaczenia)
- znam sprawdzony lokal z dobrym i tanim jedzeniem w Sandomierzu;
Wszystkie te miejsca są w promieniu 20km i myślę że uatrakcyjniłyby spotkanie, bo gnicie w jednym miejscu nie jest fajne, tym bardziej że bylibyśmy na moto. W ostatnie wakacje byli u mnie znajomi z okolic Krakowa a potem z Rzeszowa, i wszystkie wymienione wyżej punkty zaliczyliśmy. Znajomym się podobało no i koszty były ograniczone praktycznie tylko do paliwa i podręcznego prowiantu.
Ewentualnie opcja druga to opcja jednodniowa gdzie można zaliczyć praktycznie wszystkie te punkty które powyżej wymieniłem oprócz noclegu (też dobre) ale ograniczy się myślę do ludzi z okolicznych województw.
I na koniec najważniejsze: To jest tylko opcja, nie jestem się w stanie dzisiaj zobowiązać na 100%, bo nie chcę żeby mi ktoś potem wypominał. Ale myślę że tak powinno wyglądać planowanie spotkania, gdzie pojawia się kilka opcji z różnych miejsc (widzę jest już Giżycko i Piaseczno na pojezierzu) i spośród nich, jakieś 2 tygodnie przed terminem wybiera się konkretną opcję i w konkretnych warunkach mówi się już o szczegółach. Sory za długi wywód ale musiałem.
PawelZ

Postprzez tosca303 » sobota, 28 stycznia 2012, 16:48

ja sie popytam jeszcze w okolicach torunia znam jedno jeziorko z polem namitowym i parkingiem gdzie by mozna bylo maszyny zostawic :) pogadam i zobaczymy jak to wyjdzie

[ Dodano: 28-01-12, 16:56 ]
tylko jeszcze pytanie czy wolicie domki czy namioty ??
tosca303

Postprzez John » sobota, 28 stycznia 2012, 18:20

Tylko trzeba jeszcze wybrać taki ośrodek, że jak ktoś po 22 motor odpali i zacznie z kominów strzelać lub gumę palić, to żeby się babcie z całego ośrodka nie zbiegły i nas nie zlinczowały :mrgreen:
- Motor to masz w pralce!
- W pralce to mam bęben!!!
John

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zloty, podróże, wyprawy, wspólne latanie...