no wiec sprawa wyglada tak:
jako ze ojciec zamawial oprocz kamer rozne serwa silniki smiegielka i inne tego typu sprawy musial przyspieszyc zamowienie bo pojawily sie czesci na ktore dlugo czekal (a jak sie tam pojawia na stronie to znikaja w przeciagu 2dni).
kamery sa w miare na stanie caly czas. cena tej kamery to 12,22$ tak jak napisane jest na stronie teraz dolar kosztuje ok 3.42 wiec kamera kosztowalaby nas 40zl plus ewentualne koszty cla (podatek vat czyli chyab te 23%) jesli paczka przejdzie przez urzad celny. czas jaki idzie paczka z usa to srednio ok 2tygodni (max chyba moze byc 40dni). jesli nie zalezy wam bardzo na czasie to mozecie poczekac do nastepnej paczki jaka bedize bral moj ojciec (pewnie za jakies 2 miesiace), albo mozemy sie zebrac i zrobic 1 grupowe zamowienie tak jak z koszulkami. jestem w stanie to zorganizowac. gdyby byl ktos z wawy to potem odbior osobisty, jesli z poza to list polecony priorytetowy jako dodatkowy koszt.
w tej przesylce na pewno przyjdzie 1 kamera dla mnie i 1 dla tasmana, bo chcial rowniez, takze bedizecie ogli zobaczyc jak wychodza filmy.
oczywiscie gdybysmy zamawiali kamery sami lub poczekali do nastepnej paczki mojego ojca to mozecie wybrac sobie inna kamere z tej strony;]
okszty dostawy paczki do polski zaleza od masy a cennik jest tu:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eTable.asp
interesuje nas: Flat Rate International Shipments i wszystkie przesylki Registered bo inaczej moga zginac i nie odzyskamy kasy i sprzetu
ps. sorki ze tak szybko wszystko, ale nie odemnie to zalezalo w 100% i nie mialobyc tak szybko, ale ze pojawily sie ojcu niektore materialy musial zlozyc zamowienie. przez jakis czas tez bylo cicho w temacie, ale mam nadzieje ze jak sie znajda chetni to kupimy ich wiecej