Kombinezon Berik

Produkty, opinie, promocje, namiary...

Kombinezon Berik

Postprzez reddevill » niedziela, 13 grudnia 2009, 17:07

Chcę kupic kombinezon taki jak na tej aukcji http://moto.allegro.pl/item842238960_be ... awice.html może ktoś w takim jeździ i powie jak się sprawuje czy ma jakieś plusy i minusy itp
reddevill

Postprzez kyrtap87 » niedziela, 13 grudnia 2009, 18:05

reddevill, Po co ci taki kombi jak już kupiłeś w dodatku za taka kase będziesz chodził w nim do kościoła czy na parady
kyrtap87

Postprzez reddevill » poniedziałek, 14 grudnia 2009, 06:59

mam kombinezon szmaciany do roboty a teraz chciałbym kupic skórę a cena dobry kombinezon wart tej ceny coś się zawsze urwie
reddevill

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 14 grudnia 2009, 09:05

A jeździłeś kiedyś w jednoczęściowym? Chodzi mi o to, żebyś nie żałował wydanych pieniędzy.
Obrazek
Nyuno

Postprzez reddevill » poniedziałek, 14 grudnia 2009, 10:29

Nie
Dlatego pytam o plusy i minusy
reddevill

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 14 grudnia 2009, 13:37

To powiem opinie użytkowników takowych: jeżeli jeździsz długie trasy, rzadko zsiadasz z motocykla i pocinasz duże prędkości, to jednoczęściowy jest bardzo dobry.

Jeżeli jednak cenisz sobie wygodę, nie prujesz ponad 260 i nie potrzebna ci opływowość, robisz niedalekie przejazdy lub częste postoje, to zupełnie nie potrzebny - lepiej wtedy kupić dwuczęściowy.
Obrazek
Nyuno

Postprzez ivan » środa, 16 grudnia 2009, 22:24

Wg mnie jednoczęściowe kombi nadaje się głównie na tor. Bardziej opływowy, podejrzewam że też troszkę bezpieczniejszy i lżejszy. Ewentualnie jak chcesz zadawać szyk na typowym sporcie. W normalnym użytkowaniu całkowicie niepraktyczny.
Zastanów się, zatrzymujesz się gdzieś coś zobaczyć, zjeść czy cokolwiek, zdejmujesz górna część kombi i to wisi jak nie wiadomo co, spodnie Ci przez to opadają. Jedyny plus to taki że nie masz możliwości zostawienia kurtki na moto przez co nikt Ci jej nie ukradnie :D
1-częściowy trudniej się zakłada, trudniej się robi siusiu :)
Poza tym jak masz kombi tekstylne i 2-częściowe skórzane i do tego pasują Ci zamki to możesz robić wszelkie kombinacje jakie Ci pasują, np. ja na miasto preferuję spodnie tekstyl i kurtka skórzana.
ivan

Powrót do Kaski, ubrania, ochraniacze...