requiem5 napisał(a):na tarczy jest napisany jej limit
requiem5 napisał(a):hamulce działają dobrze, spisują się prawidłowo nawet podczas gwałtownego hamowania więc nie szukam powodu późnego łapania

requiem5 napisał(a):Roben, ja mam w stalowym oplocie, nówki klocki, tarcze 4,4mm i też klamka łapie pod koniec. Dosłownie łapie tak samo jak łapała gdy klocki były w połowie a tarcze 3,8. Niedługo będę zmieniała klameczki na sportowe więc jak się coś poprawi to powiem.
HenioElektryk napisał(a):Mam problem z hamulcem przednim w moim sprzęcie. Mianowicie hamowanie przednim heblem nie jest płynne, najbardziej widać to przy małych prędkościach kiedy zdarza się że przy zatrzymywaniu się cały przód tak jakby podskakuje - hamowanie wygląda jakbym naprzemiennie puszczał i wciskał klamkę(mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi). Drugą niepokojąca rzeczą jest też dźwięk jakby coś dalej tarło o tarczę, pojawia się on w momencie gwałtowniejszego hamowania przy małej prędkości i wygląda to tak jakby zacisk dalej lekko hamował mimo puszczonej klamki. Dźwięk ten ustaje dopiero jak wcisnę ponownie klamkę. Ma ktoś pomysły o co może chodzić?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości