gladki83 napisał(a):no właśnie. nawet jeden dzień stania i potrafi się coś takiego stać. ale jak wczoraj wrzuciłem na postoju 1-szy bieg (bez odpalania) wcisnąłem sprzegło i udało się go ruszyć. Nie było tak źle.
W takim razie co może byc przyczyną, jak myślicie?
Cygi napisał(a):nie wiem ale u mnie natomiast wypatrzylem cos takiego: mianowicie... odpalam maszyne obroty ok 1tys wrzucam 1-szy bieg delikatne szarpniecie.. stojac wrzucam 2 bieg.. wrzucam trzeci.. i probuje wrzucic czwarty... nie ruszajac nawet centymetra... i nie moge dopiero gdy puszcze klamke sprzegła uslusze lekkie "cyk" z dołu ze skrzyni i moge wrzucac kolejne biegi... hmmm czy to jest normalny objaw? jutro zmieniam olej poraz kolejny na motul 5100 i zastanawiam sie czy sprzegło nie konczy zywota bo obortomierz w przedziale 6-7 tys wykazuje jakies spoznienia...
[ Dodano: 13-06-10, 01:44 ]
dodam ze luz na klamce prawidłowy... rusza normalenie biegi nie wypadaja.. nie ma zadnych anomali czy zimny czy ciepły... po prostu zachowuje sie tak jak opisałem powyzej..
adamRS napisał(a):U mnie jest wszystko ok, przy ruszaniu nawet nie słychać za bardzo kliknięcia natomiast mam problem bo przy ok. 9-10 tys. ślizga się sprzęgło. Luz na klamce ok. Myślicie że wystarczy pobawić się regulacją sprzęgła czy już może czas na wymianę? Chwilowo mam wlany olej castrola ale nie wiem czy w nim problem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości