NIE PRACUJĄ WSZYSTKIE CYLINDRY

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez 82przemek » niedziela, 6 czerwca 2010, 20:05

jak to nie beda kable to ewentualnie zostaje cewka chyba ze brak cisnienia
82przemek

Postprzez Budzik » poniedziałek, 7 czerwca 2010, 14:36

ale o ile dobrze wiem top sa 2 cewki, czyli po 1 cewce na 2 cylki
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez 82przemek » poniedziałek, 7 czerwca 2010, 18:43

mogla sie jedna cewka uwalic wiec wystarczy zamienic cewki i bedzie wiadomo
82przemek

Brak pracy na prawym cylindrze ( 4 )

Postprzez tołdi91 » niedziela, 30 stycznia 2011, 02:28

Witam, mam pewien problem i za cholere nie moge znalesc rozwiązania w sieci,wiec postanowilem ze napisze tutaj:) Moto to rf600r z95roku, co prawda nie gsxf ale akuratnie to nie znaczenia za duzego.

Moto nie sprawia problemow, z tym ze od czasu do czasu ma problem
z praca na prawy gar ( 4 ). Ogolnie wszystko jest cacy, niema problemow z paleniem ani praca silnika podczas jazdy i poza odglosem braku pracy od czasu do czasu nie ma zadnych objawow typu dławienie itd. Niestety tak ma ze czasami zaleje i koniec. Czyszcze swiece wkladam, pali i jest git. Świeca ewidentnie zalana(ciemna). Probowalem przekladac kable, nic to nie dało, wymiana swiec rowniez ( próbowalem takze irydowych). Gdy juz przestanie pracowac i poźniej dobrze sie zagrzeje( np w korku) ten garnek zaczyna znowu pracowac, obroty na jałowym sie zwiekszaja.

Po sciagnieciu baku widac ze przy gaznikach nie bylo troche robione postanowilem ze to sprawdze bo wychodze z zalozenia ze
jak cos jest nie tak to trzeba sie tym zająć.

Planuje na wiosne zrobic caly serwis gaznikowy( czyszczenie i synchro ) plus zawory gdyz nie wiem kiedy to bylo robione.
Co do tej usterki to znalazlem w sieci temat odnosnie podobnych problemów gdy kranik paliwa byl ustawiony na ON - natomiast po zmianie na RES wszystko ustawało ( zatkana rurka przy kraniku).
Czy ma Pan jakies pomysly pozatym co tutaj napisalem? Oczywiscie serwis trzeba zrobic, ale wole teraz sie dowiedziec co i jak niż na wiosne głowkować zamiast jeździc.

Dziekuje z gory za pomoc, pozdrawiam serdecznie!!
tołdi91

Re: Brak pracy na prawym cylindrze ( 4 )

Postprzez unio » niedziela, 30 stycznia 2011, 08:58

tołdi91 napisał(a):Po sciagnieciu baku widac ze przy gaznikach nie bylo troche robione postanowilem ze to sprawdze bo wychodze z zalozenia ze
jak cos jest nie tak to trzeba sie tym zająć.

Planuje na wiosne zrobic caly serwis gaznikowy( czyszczenie i synchro ) plus zawory gdyz nie wiem kiedy to bylo robione.

Gaźniki masz do roboty razem z ustawieniem poziomu paliwa na pływakach w szczególności gaźnika na 4 garze

tołdi91 napisał(a):Co do tej usterki to znalazlem w sieci temat odnosnie podobnych problemów gdy kranik paliwa byl ustawiony na ON - natomiast po zmianie na RES wszystko ustawało ( zatkana rurka przy kraniku).

Gdyby rurka była zatkana to nie paliłby wcale.
unio

Postprzez WilQW » niedziela, 30 stycznia 2011, 09:15

to chcesz się pochwalić że masz gaźniki do roboty ??
po pierwsze jak zaleje ci świece to od razu do kosza bo za długo już nie pochodzi
po drugie gaźniki do roboty i koniec w temacie
PS:zapraszamy do powitalni puki admini nie zauważyli że się nie przywitałeś
pzdr
WilQW

Postprzez Alpha » niedziela, 30 stycznia 2011, 22:04

Tylko nie do kosza , po co dobrą świece (i drogą ) wywalać do kosza . Można to zrobić dopiero po 12 tys km .

Zrób najpierw całą obsługę , i dopiero szukaj usterki .
Alpha

nie chodzi na wszystkich garach

Postprzez ogórek » poniedziałek, 23 maja 2011, 19:21

problem troche dziwny ale licze na was chłopaki.a więc jak latam tak do 7 tys obrotów wszystko jest malina lecz gdy mocniej dam w pi...e poned 9 tys obrotó wsilnik zaczyna nierówno pracować nie chodzi na wszystkich cylindrach.wtedy min gaśnie dojeżdżając do skrzyżowania i już dupa z jazdy na dzień dzisiejszy. wychodze do roboty rano wsiadam na moto problemu nie ma oczywiście jak nie przekrocze 7 ttys obrotów.powiedzcie koledzy co może być przyczyną tak dziwnego zachowania mojego imbryczka.
Nie marnujcie ani chwili, kupcie SUZI róbcie whellie!
ogórek
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Budzik » poniedziałek, 23 maja 2011, 19:24

cos z pradem, bo uklad zasilania paliwem by nie dawal takich obiawow wg mnie
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez TasmaN » poniedziałek, 23 maja 2011, 22:23

Budzik napisał(a):cos z pradem, bo uklad zasilania paliwem by nie dawal takich obiawow wg mnie

a tobie tak nie gasl i nie dlawil sie jak miales niedoregulowany?
TasmaN

Postprzez Gof » wtorek, 24 maja 2011, 00:21

A może uszczelka puszcza - sprawdziłbym kompresję.
Gof

Postprzez brodaty_rider » wtorek, 24 maja 2011, 00:31

Mój ma podobne loty teraz ale to wina składu bo na 2 gaźnikach jest ok a w pozostałych jest za mało benzyny trochę przykręciłem i lepiej ale jeszcze nie tak jak powinno być więc znowu przykręciłem i zobaczymy jak to będzie jutro :D

[ Dodano: 24-05-11, 13:17 ]
sprawdź kolor elektrod na świecach bo zwiększyłem dawkę paliwa na garach i zaczął jeździć normalnie
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Budzik » wtorek, 24 maja 2011, 19:32

TasmaN napisał(a):
Budzik napisał(a):cos z pradem, bo uklad zasilania paliwem by nie dawal takich obiawow wg mnie

a tobie tak nie gasl i nie dlawil sie jak miales niedoregulowany?

na pewno nie na wysokich obrotach ;]
Budzik

Postprzez brodaty_rider » wtorek, 24 maja 2011, 20:47

Skład mieszanki i chu.. u mnie było to samo wyregulowałem i jest ok ale ile teraz pójdzie to nie zdążyłem sprawdzić ale mam nadzieje że kiedyś to zrobie
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez ogórek » środa, 25 maja 2011, 19:45

dziś mój kolega który sie troche orientuje w moto powiedział mi że to może być brak odpowietrzenia zbiornika paliwa co wy na to.
Nie marnujcie ani chwili, kupcie SUZI róbcie whellie!
ogórek
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez brodaty_rider » środa, 25 maja 2011, 21:05

To otwórz wlew zamknij i odpowietrzony ognia na jakąś krajową i sprawdzaj jak nie to wykręć świece i sprawdź kolor
brodaty_rider

Poprzednia strona

Powrót do SILNIK