witam mam taki problem odnosnie tej szyby plastikowej nad zegarami jest strasznie porysowana i zastaqnawiam sie nad przyciemnieniem jej folia do szyb.... ma ktos jakies doswiadczenia moze da sie ja spolerowac jakos?? :beer:
------------------
CRUNCH:
Możesz spróbować papierem wodnym 2500, potem pasta polerska. Tylko trzeba to zrobić delikatnie, trochę się namachasz, ale powinno być lepiej.
-----------------
TASMAN:
damian111 napisał/a:
witam mam taki problem odnosnie tej szyby plastikowej nad zegarami jest strasznie porysowana i zastaqnawiam sie nad przyciemnieniem jej folia do szyb.... ma ktos jakies doswiadczenia moze da sie ja spolerowac jakos?? :beer:
z folia do szyb walczylem jak chcialem szybe w kasku przyciemnic. Szlag mnie trafil i nic z tego nie wyszlo
Ale szybe do moto przyciemnialem w XJcie takim sprayem sciemniajacym. Do kupienia w marketach. Nie jest to czarny ale daje taka powloke pol przezroczysta w ciemnym kolorze. Wygladalo fajnie
---------------------
ZOLWIK:
Jak folią do przyciemniania szyb to tylko na mokro ale jak beda głębokie rysy to wyjdą pęcheże.
Jeśli chodzi o malowanie to papier ścierny wodny 180-600 i prysnąć farbą jest taki spray jaki pisze tasman .Ja też tak zrobiłem jest git.
---------------------
DAMIAN 111:
zolwik napisał/a:
Jak folią do przyciemniania szyb to tylko na mokro ale jak beda głębokie rysy to wyjdą pęcheże.
Jeśli chodzi o malowanie to papier ścierny wodny 180-600 i prysnąć farbą jest taki spray jaki pisze tasman .Ja też tak zrobiłem jest git.
masz jakies fotki jak to wyszlo?? wogole zza tej szyby widac cos po pomalowaniu ???maluje sie od wewnatrz czy od zewnatrz??
--------------------
ZOLWIK:
niestety nie mam fotek,dopiero składam moto,
ja pomalowałem na troszke ciemniej (mało przenikliwa) w tedy mniej widać rys .
malowałem z obu stron.
Jak masz dużo czasu to matuj wodnym do 1500 a wtedy bez barwnym jak chcesz przezroczystą zostawić.
---------------------
DAMIAN111:
zolwik napisał/a:
niestety nie mam fotek,dopiero składam moto,
ja pomalowałem na troszke ciemniej (mało przenikliwa) w tedy mniej widać rys .
malowałem z obu stron.
Jak masz dużo czasu to matuj wodnym do 1500 a wtedy bez barwnym jak chcesz przezroczystą zostawić.
nie robi mi jaki kolor brdzie wlasnie myslalem ze do czarngo moto bedzie fajne wygladac szyba lustro a juz wogole podoba mi sie lustro multikolor tylko czy dostane taka folie ?? zastanawialem sie tez nad oklejeniem szyby folia do lamp od zewnatrz
-----------------
ZOLWIK:
o ile mi wiadomo to do lustrzanej bedą sie czepiać smerfy ,folia na zewnątrz jeśli bedziesz miał głębokie rysy to mogą wyjść pęcherze, a wewnątrz to musisz coś zrobić z zewnątrz.
-----------------
PEPA Rider25:
Ja bym zrobił zwykłą polerkę od papieru 1000 do 2000-2500 potem mocno automaxem lub tempo. Sam tak robiłem nie raz jak pracowałem przy motorkach i zawsze był rewelacyjny efekt. Jeśli się zdeczydujesz na oklejenie folią, to kup folię która przy temperaturze będzie wie odkształcać. Szyba nie jest prosta więc po odtłuszczeniu zrób to przy pomocy suszarki, wtedy folia się ładnie dopasuje, jak powstanie pęcheż jaki mały to igłą go. Nie obcinaj foli przy samej krawedzi, na ciepło ja zagnij i reszte obciąc. kiedyś zrobiłem w jednym moto tak przedni błotnik przy użyciu jednego kawałka foli. trzyma sie do dziś i wygląda rewelacyjnie. Kolega plastyk okleił tak kiedyś cały kask jednym kawałkiem:P
--------------
KATANAGSX:
Ja malowałem szybke w swoim moto i nie wygladalo to zaspokajajaco

ale teraz jak znajdę wolniejszą chwile to spróbuje