Też łapałem shimmi po puszczeniu kierownicy ale podczas jazdy z kufrem kiedy tył był mocno dociążony i zawieszenie nie pracowało tak jak powinno.
Takie shimmi to miałem tylko na MACADAM 90XC , fabrycznej przedniej gumie , po zmianie na Metzelera M-1 zapomnałem o problemach . Potem jedynie Diablo Corsa w niewielkiej dawce , przypomniał o tym zjawisku . Motocykl solo . Czyli marka , typ ,rodzaj opony się kłania . Regulacja łożyska kierownicy wg serwisówki ?Jacek_L napisał(a):Normalnie w większych dziurach takie mam shimmy ze łapy urywa.... Co zrobić?
Jeśli jest tylko delikatne shimmi , bez dobijania do ograniczników na wyjściu z winkla , to bym zostawił - lekarstwem będzie nie puszczanie kierownicy . Po zmianie opony może się wszystko wyjaśni . Stuki - może klocki , może tarcze , a może sprężyny w lagach ? Szukajroknys napisał(a):No jakas paranoja. Nie widza problemu, szukam innego serwisu. Rozwiazaniem jest "wymiana wszystkiego po kolei".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości