dziwne dzwięki przy odkręcaniu z niskich obrotów

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

dziwne dzwięki przy odkręcaniu z niskich obrotów

Postprzez czeslaw » środa, 12 września 2012, 09:17

Witam, od pewnego czasu jadąc sobie spokojnie przy mniej więcej równych obrotach słyszałem takie "cykanie". Mój łańcuch w dolnej części w pewnym fragmencie tak podskakuje (wachluje) co wskazywało by albo na jakieś jego uszkodzenie albo coś z przednią zębatką. teraz przy odkręcaniu takie też dziwne odgłosy. no w sumie to może byc ta zębatka lub łańcuch może to i to ale tylna najgorzej nie wygląda jeszcze łańcuch też nie ale w pewnym ogniwie może być jakoś uszkodzony. Chodzi mi jeszcze po głowie kosz sprzęgłowy, ale nie odczuwam żeby sie coś ślizgał. Wiem najprościej odkręcić i zobaczyć :) ale może ktoś miał jakie przeboje z koszem ?
czeslaw

Postprzez lewmichal » środa, 12 września 2012, 09:33

Pewnie nierówno rozciągnięty łańcuch Ci chroboli. Sprawdź naciąg w różnych miejscach łańcucha i będziesz wiedział, czy już do wymiany.
Serwisowanie motocykli szosowych

Crashpady do GSXF

https://www.garazcudow.pl/
lewmichal
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez TasmaN » czwartek, 13 września 2012, 06:44

Kosz sprzegowy raczej nie ma tu nic do rzeczy. Tak jak pisze lewmichal, postaw moto na centralke i sprawdz naciag lancucha w roznych pozycjach.

Zmien naped jeski tak, bo moze lozysko zebtaki przedniej dostac po d... po jakims czasie.
TasmaN

Postprzez czeslaw » wtorek, 18 września 2012, 07:42

zębatka przednia, wczoraj odkręciliśmy i wygląda dość tragicznie, z zębów sie choinka zrobiła ale nowa dzisiaj powinna być wysłana jutro przy dobrych wiatrach poskładane a jak pogoda nie będzie najgorsza w niedziele do malborka. dodatkowo okazało się, że poprzedni właściciel (nie z PL) kombinował ostro przy wydechu. Trochę go wybebeszył a że to nic nie dało to trochę dziur nawiercił, ech kombinował jak mógł ale efektu to nie dało bo wyjął nie to co trzeba, może uda sie trochę poprawić jeszcze gang.
czeslaw

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF