przez cookbass » niedziela, 1 grudnia 2013, 23:01
Witam,
Mam taki problem, motocykl kupiłem (gsx 600f `98) już z wyłącznikiem prądu przy akumulatorze, wystarczy że nie przełącze na off na noc i rano aku jest wyładowane. Motocykl miał zmieniane podswietlenie zegarów, dodany wskaźnik biegu, gniazdo zapalinczki i wstawiony ksenon na mijaniach, drogowe są normalne h7. Pisze o tym co ma "zbajerowane", bo nauczony doświadczeniem, któryś z tych dodatków może to powodować, w poprzednim moto miałem sytuacje gdzie zapalniczka zabierała prąd na postoju. Nie daje mi to spokoju i dzisiaj zacząłem kombinować i tak: podpiąłem do plusa aku amperomierz i po kolei zacząłem wyciągać bezpieczniki i sprawdzać czy wskazówka zareaguje i wyszło, że na wyłączonej stacyjce z przełącznikiem wstawionym (do odcinanie calkowicie prądu) na on z dwóch gniazd swiateł held hi i held low amperomierz zareagował, pozostałe gniazda bez wskazania. Czy to oznacza, że problem jest przy swiatłach? Dobrze to rozumiem?Bo nie znam się na elektryce, ale próbuję sam coś zdziałać, będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam wszystkich, Kuki.
PATRZ W LUSTERKA, MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE!