SWAP motocyklowy

Inne sprawy nie pasujące do powyższych działów.

SWAP motocyklowy

Postprzez Jacky » niedziela, 14 grudnia 2014, 17:04

Szukam mechanika/warsztatu z doświadczeniem w SWAP-ie motocyklowym.Najlepiej gdzieś w pobliżu trójmiasta albo niedaleko od w/w. Brakuje mi już trochę mocy w moim czajniczku,a nie chciał bym się z nim rozstawać.A podobno silnik od GSXF 1100 pasuje do ramy 750 ,no i 136 km. i 108 Nm już by wystarczyło. http://katriders.com/wiki/index.php5?ti ... ngeability
Jacky

Re: SWAP motocyklowy

Postprzez lenar » niedziela, 14 grudnia 2014, 20:05

od bandziora 1200 też pasuje i bedzie łatwiej znaleźć w dobrym stanie

ale weź pod uwage że nie masz dostosowanego zawieszenia i hamulcy do takiej mocy

do swapy dodatkowo potrzebujesz gaźniki, kolektory, chłodnica powinna wystarczyć oryginalna. instalacja elektryczna na upartego może zostać
Potrzebujesz części? dzwoń 792 234 987
lenar

Postprzez woznyman » poniedziałek, 15 grudnia 2014, 21:15

I hop! Cena jak za drugi motocykl.

A tego będziesz miał problem żeby na drodze utrzymać plus wytracanie prędkości na standardowym setupie będzie mroziło krew w żyłach... Już przy normalnym silniku miodu nie ma.
"Nie wypuszczone bąki przedostają się do głowy i tak powstają posrane pomysły"
woznyman
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez KR-Ociec » poniedziałek, 15 grudnia 2014, 22:36

"woozny..." - no co Ty ?
F-16tki mają spadochrony do wyhamowania :P :D
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!!
--------------------------------------------
(KR-Ociec tel.: 509-867-657 )
Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974
KR-Ociec

Postprzez Jacky » poniedziałek, 15 grudnia 2014, 23:33

Kompletny silnik od GSX1100F z gażnikami i całą resztą to ok. 1200/1500 zł.Plus robocizna ok 800/1000 zł.To daje między 2000 a 2500 zł. Jeżeli za tyle kupujecie motocykle to nie dziwie sie że macie problemy z utrzymaniem na drodze i z hamowaniem.Temat przekładek znam z UK.Jest to tam bardzo popularne ze względu na wysokie ubezpieczenia.KR-ociec: tak kretyńskiego spamu jak twój dawno nie czytałem.Prosiłem o kontakty z warsztatami a nie o opinie i kretyńskie uwagi pseudofachowców.
Jacky

Postprzez woznyman » wtorek, 16 grudnia 2014, 00:03

Jesteś gburem, ignorantem i impertinentem. Fora są również po to żeby koledzy służyli również radą i doświadczeniem.

Ale zachowałeś się teraz jak ostatni palant i pewnie jeździsz jak niedzielna cipa, bo po tym co napisałeś to nawet miszcz prostej zna pewne zasady modyfikacji.

I w ogóle nie masz poczucia humoru!

* te trudne słowa sprawdź sobie w słowniku języka polskiego
woznyman
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Jacky » wtorek, 16 grudnia 2014, 00:56

A jak mam mieć poczucie humoru po przeczytaniu kretyńskiego wpisu o spadochronach! I pseudofachowego o cenie modyfikacji.A może tak coś merytorycznie?Ale po co,lepiej sobie popluć.Do merytorycznej odpowiedzi trzeba by mieć argumenty i jakąś wiedzę .Przeczytałeś chociażby tekst pod linkiem który podałem? " Jesteś gburem, ignorantem i impertinentem." Po odczytaniu twojego postu mam wrażenie że piszesz o sobie.A propo słownika,pisze się impertynent.
Jacky

Postprzez woznyman » wtorek, 16 grudnia 2014, 02:12

Zastanawiałem się czy sprawdzisz... I jednak sprawdziłeś.

Dobrze, powoli się uczysz.
woznyman
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Jacky » wtorek, 16 grudnia 2014, 09:40

Nie musze sprawdzać.Znam polski język.
Jacky

Postprzez woznyman » wtorek, 16 grudnia 2014, 12:04

Zachowania XVIII wiecznego sarmaty też widzę nie są Ci obce.

Nie przeszkadza mi to, że pytasz o rzeczy podstawowe, bo każdy może nie wiedzieć, ale chamskie i prostackie pyskowanie, prymitywnymi i wyświechtanymi frazesami, które już dawno przez ilość powtórzeń budzą obrzydzenie o "pseudofachowcach" są niesmaczne a w stosunku do ludzi, którzy podpowiadają Ci z dobrej woli w trosce o twoje zdrowie i życie powodują głęboką irytację.

Na twoje pytanie jak sobie krzywdę zrobić za 2500, 3 osoby mówią Ci żebyś uważał i lepiej dołożył, bo tu stawka nie idzie o tysiąc, dwa, czy pięć tylko o zdrowie i życie, odpowiadasz jak wieśniak bez grama szacunku. A ludzie którzy Ci to piszą są bardziej doświadczeni i mają, jak widać trochę głębszą refleksję nad tym co robią.

Jeżeli nie doszedłeś do granic hamulców i zawieszenia przy nominalnej mocy to znaczy, że dużo techniki jeszcze musisz się nauczyć jak chcesz być cały.

Nie zastanawia Cię to, że konstruktor nie przewidział tutaj mocniejszych silników?

Co ty z tym zrobisz, skuli mnie i moich jajek, tito mi to, ale nie będziesz skakał po moim koledze za dobry humor ukrywając swoją tożsamość za nickiem daleko od kraju.
woznyman
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Jacky » wtorek, 16 grudnia 2014, 12:39

Widze że czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją mocną stroną.Pytałem w temacie o kontakty z warsztatami lub mechanikami a nie o rady techniczne.Gdybyś był trochę dłużej na tym forum,to byś wiedział że takie przekładki już robiło paru forumowiczów i się tym chwaliło.I żyją nadal.Co do mojego doświadczenia to na jednośladach z silnikami spalinowymi jeżdżę od 1983 r.Miałem tylko jedną kraksę w 1991,i to nie z mojej winy.I przez te lata ani jednej gleby,nawet parkingowej.Wolno raczej nie jeżdże.Jak osiągniesz taki wynik to wtedy możesz mnie oceniać.A na razie mam dość zniżania się do twojego ( i twoich kolegów ) poziomu.Jeżeli nie masz nic merytorycznego,oprócz marnych prób obrażania mnie,do dodania w temacie to uważam konwersację z tobą za zakończoną.
Jacky

Postprzez KR-Ociec » wtorek, 16 grudnia 2014, 16:38

"Jacky" - szkoda, że do Gdyni mam tak daleko ... - ale odległość to rzecz względna :/, nieprawdaż ???
A w temacie: Twoje "nawranie" położę na karb Twojej młodości; między książki o Kindersztubie a Savoir-vivre włożę Twoją ignorancję, laicyzm i zadufanie z butą.
Życząc Ci, mimo wszystko, szerokości i przyczepności mam nadzieję, że się NIE SPOTKAMY !
Bywaj zdrów !
KR-Ociec

Postprzez KR-Ociec » wtorek, 16 grudnia 2014, 17:50

===================================
Panowie, może faktycznie podpowiedzcie coś w temacie SWAPa - "Jacky" spuści trochę pary w garażu, ciśnienie mu spadnie, napłynie "refleksja" do głowy ... :P :D

"Jacky" - bez obrazy "bo to nie do Ciebie" ;)
KR-Ociec

Postprzez Miksol » wtorek, 16 grudnia 2014, 17:59

Generalnie projekt jest ciekawy i wykonalny.

Opłacalny tylko jeśli kupisz drugie moto w supercenie na dawce gratów. A o taki niełatwo.

Jeśli masz zamiar kompletować graty po kolei to sumarycznie wyjdzie koszt ładnego motocykla. Młodego, mocnego i nie kombinowanego...

Projekt wykonalny, ale nieopłacalny... Kropka.
GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...
Miksol

Postprzez Jacky » wtorek, 16 grudnia 2014, 19:30

Próbuję urzeczywistnić ten projekt, bo oglądanie miny kolesi na większych i nowszych sprzętach,jak zostają na światłach może być bezcenne.Czy wszystko musi być opłacalne?W GB takie rzeczy robią od 20 lat,opieram się na ich doświadczeniach,opisanych w internecie.Nic tam nie piszą że zawieszenie czy chamulce nie dają rady.GSX750f jest solidny i dobrze wykonany(im starszy tym lepsze materiały) Zawsze można założyć pompe ham. od GSXR1000(ok.400zł)a jak będzie mało to i zaciski.Niestety nie mam warunków żeby to zrobić samemu.Ale policzmy-Na allegro silnik z osprzętem jest za 1500 zł.(cały rozbity motocykl ,to cena ok 2000 zł)Plus robocizna ok. 1000 zł. to daje 2500. Jeśli projekt się uda,zostanie mi sprawny silnik 750 który mogę sprzedać.Najtańszy na allegro jest za 1200.Na OLX podobnie.Załóżmy że sprzedam za 800.Co na końcu daje sumę 1700 zł.Do tego dodajemy wartość obecną mojego sprzęta czyli ok 3500 to daje 5200 złJeżeli kolega Miksol jest w stanie załatwić mi , cytuję " ładnego motocykla. Młodego, mocnego i nie kombinowanego..."(Czyli nie starszy niż 10lat,136KM.108Nm.waga ok 240 kg.o podobnym komforcie) To czekam na oferty.Kropka. Ps. KR-ociec,straszyć to sobie możesz starą babe prądem.Jesteśmy w podobnym wieku,a ty zachowujesz się jak nastolatek.Ogarnij sie człowieku.
Jacky

Postprzez DeElcano » wtorek, 16 grudnia 2014, 20:24

Jacky weź poprawkę że to jest Polska a nie Wielka Brytania, tego typu modyfikacje u nas to kosmos, bo nie opłacalny itd. Pisz jak postępy, niestety nie pomogę w temacie. A ten tekst z babą i prądem to ci się udał :lol:
DeElcano

Postprzez lenar » wtorek, 16 grudnia 2014, 23:37

ja wiem czy taki kosmos?w tym roku przeprowadziłem dwie takie operacje
w bandicie I gen 600 na 1200 i w bandicie 650 olej na 1200. tyle że obu przypadkach dawałem mocniejszy przedni zawias i heble (srad 750 usd zaciski 6 tłoczkowe tarcza 320mm)
Potrzebujesz części? dzwoń 792 234 987
lenar

Postprzez Miksol » środa, 17 grudnia 2014, 10:34

Masz odpowiedź - dzwoń do lenara :D
GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...
Miksol

Powrót do INNE...