stalo sie nagle w trasie. Sprawdzilem i bylo slabe cisnienie w tym akurat cylindrze. wiec sciagajac pokrywe zaworow w celu sciagania glowicy zauwazylem ze na zaworach ssących połamało dźwigienkę. Zawory regulowałem w zeszłym roku.
do zrobienia... Moje moto kupiłem z tą awarią... Pasują dźwigienki od 600 i od 750...
Powód awarii?? Nie równo wyregulowany luz na zaworach tej dźwigienki. Do tego potrafi krzywo wycierać krzywkę wałka... No i ogólnie dźwigienka zużywa się dość szybko względem moto z płytkami. Płytkowe mają na każdy zawór oddzielną krzywkę
GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...
Sprawdź też czy cztery śruby na środku pokrywy są rurkowe i drożne (spotyka się rzeźbiarzy, którzy je urywają i zastępują zwykłą) (nr 8 - na rycinie). Sprawdź stan uszczelek gniazd świecy (w pokrywie) (nr 3 i 4 na rycinie). Uszczelniają także prowadzenie oleju. U mnie zastosował ktoś zwykły o-ring, zamiast "myszki miki"
Znowu mi coś wczoraj zaczął odpierdzielac na jeden cylinder . Tym razem nr 3. Z rurki airboxa cieklo paliwo. Po jakimś czasie wszystko wróciło do normy. Już nie ogarniam co jest z tymi gaźnikami. Najgorsze jest to że został miesiąc do wyjazdu wakacyjnego.