requiem5 napisał(a):to trochę dziwna akcja bo jak było jeszcze w zbiorniku 7l to powinien jechać niezależnie od tego co wskazywała wskazówka bo tam nie ma żadnej elektroniki która by odcinała paliwo gdy wskazówka pokazuje zero. Może głupie pytanie ale jak tankujesz? Wkładasz cały pistolet w bak i czekasz aż odbije czy pod korek zalewasz?

requiem5 napisał(a):gdyby to była wina filtra to po chwili gdy gaźniki się napełnią powinien odpalić i normalnie palić.

Gruby Kurp napisał(a):Kiedy uruchamiasz zimny silnik musisz pozwolić mu pracować na ssaniu tak, by utrzymywał 2-3 tys. obrotów nawet przez 2-3 minuty. Jeżeli w tym czasie będziesz dodawał gazu manetką to motocykl najpewniej zgaśnie - obroty reguluj tylko dźwigienką ssania. Po "zagrzaniu" nie ma chyba problemów?

[SCH]Marcin napisał(a):A jak zgasł to próbowałeś odpalić na PRI? Skoro chodzi Przy większej ilości paliwa to raczej nie filtr. Jak Przy małej ilości będzie chodził na PRI to ja bym obstawiał zatkany wężyk od rezerwy, albo popsuty kranik dla tej pozycji.

pete84 napisał(a):Ja też szukanie rozpoczął bym od wymiany filtra paliwa. To na pewno nie zaszkodzi. Poziom paliwa przy 7 litrach jest na tyle wysoki że Moto powinno jechać na pozycji ON więc to raczej nie kranik.

lewmichal napisał(a):Wrzuć oryginał i będziesz miał spokój

requiem5 napisał(a):pewnie tak, ja u siebie mam włożony od kawy 750 i moje bolączki z filtrem zniknęły

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość