Ustrojstwo jak to nazywasz to jest bez zarzutu, jedynie twoja praca i jej dokładność będzie gwarancją czy będzie wyciek czy nie. Lepiej sie dobrze przyłozyć do tej roboty niż zrobic na odpierd..... i potem poprawiać - tak jak jazolwik napisał(a):No a ja się jeszcze zastanawiam nad wstawieniem tego ustrońska fajny bajer , no ale kosztem wycieków, to raczej nie dla mnie jak coś się wiecznie pier...li i jest nieudoskonalone to dostaje kur....cy
[ Dodano: 16-05-09, 10:21 ]
yogi136 napisał(a):@guardian_angel ja jak narazi ciągnę już z 5 miesięcy na silikonie i nie mam problemu, ale w razie czego zapamiętam sobie ta nazwę kleju.
Widać dużo i dokładnie nawaliłeś tego silikonu w szczeliny, ale też musiałes poprawiać po kleju z pistoletu. No cóż prototypy nigdy nie są doskonałe i potrzebują udoskonalania. Zobaczymy jak i co bedzie się działo z tym DISTALEM w moim przypadku.
W tej chwili jestem na etapie gruntownego czyszczenia. Odlutowane wszystkie przewody, czujnik wyczyszony do zera bez żadnych pozostałości gumy i silikonu. Zamiast gwoździków wkręcę śrubki mosiężne - dają lepsze uszczelnienie i nie wypadają z otworów.
Wyczytałem na opakowaniu od kleju że jest to żywica epoksydowa i swoją twardość uzyskuje dopiero po 7 dniach.