Tani zamiennik fabrycznego wydechu

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Tani zamiennik fabrycznego wydechu

Postprzez Radzio » niedziela, 17 czerwca 2012, 17:23

Cześć.
Wiem, że taki temat pewnie był ale ja mam pytanie trochę z innej beczki :)
A więc. W swoim jajku mam fabryczny wydech. To sprawia, że motor mało agresywnie brzmi :) Więc mam takie pytanie- Jaki niedrogi wydech poprawiłby brzmienie silnika ? Wiem, że akcesoria np Yoshimury lub Akropovic-a są najlepsze ale niestety mój studencki budżet nie pozwala mi na taki zakup. Chciałbym kupić coś niedrogiego co dałoby np trochę basowego dźwięku z komina ;) I najważniejsze, o ile wzrasta spalanie przy zmianie wydechu i czy trzeba dawać motor do regulacji.
Ostatnio edytowano niedziela, 17 czerwca 2012, 17:24 przez Radzio, łącznie edytowano 1 raz
Radzio

Postprzez moro99 » niedziela, 17 czerwca 2012, 17:26

wybebesz standardowy :)
Ja jak kupilem mialem tak zrobione ale nie dalo sie jezdzic (glosnosc) pojechalem do kolesia ktory mi go wypelnil wata (samochodowa bo byl wypelniony dachowa) i teraz jest juz fajnie (jest wystarczajaco glosny na miasto (powyzej 8k) a w trasie fajnie mruczy :)
moro99

Postprzez Budzik » niedziela, 17 czerwca 2012, 18:04

Radzio, po takim zabiegu musisz jechac na regulacje, spalanie wzrasta nieznacznie (do 1litra) zalezy od tego jak ci dobrze wyreguluja.
a najfajniej to po prostu mozesz kupic uzywke, tak jak zrobilem ja i jesteb bardzo zadowolony, bo w razie czego to mam db-killera i moge miec cicho, a za taki wybebeszony jak ci zabiora dowod to juz badania nie przejdziesz, chyba ze dasz w lape, albo kupis z2 oryginalny wydech ktory bedzie tyko na badania techniczne
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Radzio » niedziela, 17 czerwca 2012, 18:35

A wydechy jakich firm polecacie ? Może ktoś z Was ma do sprzedania tłumik :D
Radzio

Postprzez Jacky » wtorek, 19 czerwca 2012, 21:16

http://rm-motors.pl/ polecam,ale bez DB kilera.Doradzam też zakup sportowego filtra powietrza + regulacja gażników,czuć różnice pod manetą :mrgreen:
Ostatnio edytowano wtorek, 19 czerwca 2012, 21:21 przez Jacky, łącznie edytowano 1 raz
Jacky

Postprzez kojak83 » środa, 20 czerwca 2012, 09:53

Ja też myślałem o wybebeszeniu swojego ale wolałbym najpierw usłyszeć jak to gada więc jeśli ktoś tak ma zrobione w jaju 750 to byłbym wdzięczny za filmik :P Ale pomyślę nad tym przy następnej regulacji gaźników bo tydzień temu były robione :P
kojak83

Postprzez Jacky » środa, 20 czerwca 2012, 12:34

piteer83, Mam dynojety,spalanie wzrosło o 1 , słownie jeden , litr.Polepszyło się przyspieszenie i szybkość reakcji na ruch manetki.No i słyszalność :mrgreen:
Jacky

Postprzez Budzik » środa, 20 czerwca 2012, 14:01

Jacky, sam wydech i stozek nic nie da, a nawet pogorszy, bo wtedy mieszanka jest nie do wyregulowania:P (wiem bo przerabialem ten temat- a dynojety do imbryka ciezko dostac:P)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez RAV » środa, 20 czerwca 2012, 17:18

kojak83 napisał(a):Ja też myślałem o wybebeszeniu swojego ale wolałbym najpierw usłyszeć jak to gada więc jeśli ktoś tak ma zrobione w jaju 750 to byłbym wdzięczny za filmik :P Ale pomyślę nad tym przy następnej regulacji gaźników bo tydzień temu były robione :P

Ja przerabiałem swój wydech w 750'tce. wszystko opisane na forum :
http://gsxf.pl/viewtopic.php?p=35425#35425

dżwięk na filmiku to kupa straszna, ale jakiś pogląd daje w porównaniu before - after :D
przed przeróbką : http://www.youtube.com/watch?v=aENmaOVr ... ture=g-upl

po przeróbce : http://www.youtube.com/watch?v=_3TG5-Cg ... ture=g-upl
niestety jakość nagrania jest dość marna. Wydech ma nieco inny dźwięk, bardziej basowy ale nie urywa dupy pasażerowi podczas jazdy. Mi osobiście wystarcza by "odganiać" puszki w mieście a do tego nie przeszkadza w trasie. Dodatkowo przeszedł przegląd (gość się uparł na mierzenie bo jak za głośny to mi przeglądu nie zrobi). Wiem że PawelZ również poszedł tą drogą i ponoć dźwięk mu odpowiada :D
w przypadku braku kasy to jest całkiem fajne rozwiązanie. Ja u siebie zrobiłem "tymczasowo" właśnie z tego powodu, ale zostaje już na stałe :D mi wystarcza.
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Powrót do AKCESORIA I DODATKI