ale jak jest przelacznik "na widoku" to i tak ktos moze wlaczyc prad i podpiac sie pod zapalniczke.
mysle jakis jakas blache zastosowac obok akumulatora tam jak jest niby schowek i zrobic sobie schowek na zarowki i tam podlaczyc gniazdo odrazu pod akumulator jak mi sie uda zrobic to wkleje zdiecia. chyba ze ktos cos lepszego podpowie
Panowie, nie przesadzajmy że ktoś biega po okolicy i będzie podkradał prąd akurat z naszego gniazda Może cyknę dzisiaj foto, to i ja wstawię swoje mocowanie.
U mnie prąd w gnieździe pojawia się po włączeniu świateł pozycyjnych/mijania, więc bez kluczyka nikt mi go nie podkradnie
przez maciekm88 » piątek, 21 listopada 2014, 12:24
Trochę odgrzeję kotleta...a czy później ta podłączona ładowarka do gniazda gdzieś blisko zegarów, nie haczy się o nią kierownicą przy skręcaniu? i Jak macie przymocowane uchwyty na telefon/navi? Bo na to nie mam zupełnie pomysłu, a w tank bagu nie podoba mi się zupełnie.
"When was the last time you just got up and went for a drive? Not to anywhere, not for anything, just for a drive? See, motorcyclists do it all the time, so why don't human beings?" -- Jeremy Clarkson
Ja to zrobiłem tak. Kabel z dwiema wsuwkami małymi wąskimi. + i - odnalezione za pomocą schematy elektrycznego Hynesa. Kabel przeciągnąłem po ramie aż do pancerza linki sprzegła, tam zamocowałem szczelną wtyczkę. Nawinałem już 15k bez najmniejszego problemu. Wtyczkę równie dobrze po ramie można przeciągnąć pod siedzenie czy gdziekolwiek indziej. Kwestia gustu. Najważniejszym jest to, iż po podłączeniu wtyczki w tym miejscu prąd masz tylko po przekręceniu kluczyka no i jest na bezpieczniku Aaaa! Wybadajcie gdzie jest gniazdo bezpiecznika od tej kostki i go tam włóżcie bo z tego co wiem fabrycznie nie ma go na miejscu w puszce Pozdrawiam!
przez michalm83 » sobota, 10 października 2015, 16:51
Myślę że to żaden problem zrobić taki patent. Akumulator ładowany jest małym prądem wiec nie będzie problemy. Tylko jak już zrobisz teki patent to żeby ci nie przyszło do głowy przez to gniazdo odpalać motocykl od innego akumulatora.