Bobek napisał(a):3. przy jakich obrotach najlepiej zmieniać biegi?? nie chce pałować motoru do odcinki tylko delikatnie jeździć.
Bobek napisał(a):mama takie pytanie co ile sie smaruje łąncuch i czym najlepiej??
czy np. jak jade w deszczu to jak przyjade do garazu to mam jakosc czyscic łancuch czy poprostu zostawic??
słyszalem ze moj motor jest chlodzony olejem. ile moze mi oleju spalac na to chlodzenie ??
i jak jest "wizjer" oleju to ile tam ma byc oleju zeby było dobrze wystarczy polowa czy wiecej musi byc ??
Gof napisał(a):Bobek napisał(a):mama takie pytanie co ile sie smaruje łąncuch i czym najlepiej??
Gof napisał(a):Bobek napisał(a):mama takie pytanie co ile sie smaruje łąncuch i czym najlepiej??
Co ile - jak się świecą ogniwa

lewmichal napisał(a):Ogniwa się świecą jak łańcuch jest czysty, więc to nie jest wskaźnik nasmarowania łańcucha.
Uwierz mi, że dbanie o napęd przedłuża jego żywotność kilkakrotnie.
lewmichal napisał(a):Gof napisał(a):Bobek napisał(a):mama takie pytanie co ile sie smaruje łąncuch i czym najlepiej??
Co ile - jak się świecą ogniwa
Napęd to koszt około 500 zł, więc chyba lepiej wymieniać co 50000 km, zamiast co 10000
Gof napisał(a):Nie przesadzajmy, napęd zużywa się głównie w ten sposób, że się wyciąga. Na to smarowanie nie pomoże...

Żylet napisał(a):Z tym ze ogniwa sie swieca jak sa czyste i nie sa wskaznikiem nasmarowania lancucha to racja ale niestety tylko teoretyczna.
W zyciu jest tak jak Gof napisal. Smarujesz lancuch i po 100 kilometrach nic sie juz nie swieci bo kurz, brud i syf lapie sie na lancuch i ogniwa. A nie znam nikogo kto by za kazdym razem przed smarowaniem lancucha myl go i czyscil.

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość